A+ R A-
Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - AORC /Lebo Vastgoed | Ronde 14 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Os Lusitanos - AORC /Lebo Vastgoed
5 2

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 21 december 2012
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van Os Lusitanos
Door Karin Beverwijk

Os Lusitanos snakt naar de winterstop!

Terwijl de meeste teams al genoten van de winterstop, zijn beide teams uit Amsterdam bezig met de warming up in de Aristos hal. De wedstrijd die naar voren is geschoven omdat de sporthal op de latere datum niet beschikbaar is. Voor het thuis team kan de winterstop niet snel genoeg beginnen. Het team heeft een fantastische eerste seizoenshelft achter de rug. Maar het is niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Topscoorster Petra Verbeek strompelt de zaal binnen en laat foto's zien van haar bont en blauwe enkel, opgelopen in de vorige wedstrijd. De bal werd duidelijk niet gespeeld in dat duel, het resultaat is dat Petra de winterstop goed moet gebruiken om haar enkel te laten rusten. En het is nog maar de vraag of zij eind januari zich weer bij de selectie kan toevoegen. Linda Bos ligt ziek op bed en mist hierdoor de laatste wedstrijd. Bouchra Ait L'Hou is nog steeds niet volledig herstelt. Haar drang om te spelen en haar team te ondersteunen is groot, maar misschien nog niet verstandig. Halverwege de wedstrijd moet zij ook toekijken vanaf de bank omdat haar blessure weer op speelt. Eline Keet, ook geblesseerd geraakt in de laatste wedstrijd is aanwezig, maar haar lichaamstaal vertelt dat zij niet in staat is om haar niveau te halen. Ook voor haar geldt dat de drang om haar team te helpen groot is.

AORC dat de laatste wedstrijd nipt verloor van de huidige landskampioen, heeft iets meer vertrouwen hierdoor gekregen. De meiden van coach Timisela maken een frisse en gretige indruk. Aanvoerder Ilja van der Deure beseft zich voor de wedstrijd dat zij haar team zo goed mogelijk zal moeten leiden. In de eerste wedstrijd ontbrak zij nog vanwege een rugblessure. Aan haar zijde niet Kaoutar Oulad Youssef, maar good old Roos Anne van Staalduinen. Aan deze ervaren meiden de taak de jonge meiden te leiden.

De gasten beginnen gretig aan de wedstrijd. Ze spelen kort op de man en zetten het thuis team onder druk. Het is te zien dat de meiden van Os Lusitanos niet lekker in hun vel steken. Vonden zij een paar weken overal een oplossing, nu wordt er te veel gelopen met de bal omdat er geen aanspeelpunt is. Natuurlijk heeft het team een ongekende start gehad, maar is het vol te houden? Dat is de vraag. Voorlopig neemt het thuis team afstand. Het is Stephanie van der Valk die de score als eerste opent. Daarna is het de beurt aan Marjan Brouwer. Haar eerste goal staat nu op het bord. Een droog schot blijkt onbereikbaar voor de keepster. Die overigens een prima wedstrijd keepte. Daarna is het Gilanne Louwaars die de derde maakt voor het thuisteam. Op slag van rust wordt er een foute terugspeelbal gespeeld op Jesca Willemsen. Ilja van der Deure meldt zich voor het klusje en uiterst beheerst ramt ze de bal in de dak van de goal. Wellicht is dit de kanteling in de wedstrijd. Beide teams gaan rusten met een 3-1 stand.

Na rust geloofd AORC er in. Ze beginnen weer met het vast zetten van hun directe tegenstander en via een mooie uitgespeelde aanval is het wederom Ilja die vanaf rechts op komt zetten. Ze wacht tot Jesca een hoek kiest en schiet de bal binnen. 3-2. Nu hebben de meiden van coach Timisela nog meer vertrouwen. Zit er misschien een stunt in tegen de koploper die eerst met 17-2 over hun heen walste. Nu is het team kwetsbaar. Speelsters maken een verzwakte indruk, irritaties onderling nemen de overhand. Naast het voetballen tegen zichzelf moeten de meiden ook afrekenen met de jongelingen van AORC. Maar in bange dagen is daar altijd Gilanne Louwaars die het voortouw neemt. Ze neemt de positie over van Linda Bos en is dus minder gevaarlijk dan normaal. Maar ze verdedigd, ze valt aan en gelukkig scoort ze ook. Ze zet de 4-2 op het bord. Dat geeft het team wat meer rust, maar ballen die er normaal gesproken feilloos in geschoten worden door wie dan ook binnen het team, worden nu door iedereen gemist. In de slotminuut van de wedstrijd is het toch nog Stephanie die de einduitslag op het bord zet. 5-2.

De meiden van Os Lusitanos deden wat ze moesten doen, winnen. Het had het vooral zwaar met zichzelf, maar complimenten voor de stadsgenoten die het de winterkampioen ontzettend lastig hebben gemaakt.

De meiden gaan zich nu opladen voor de tweede helft van de competitie. De stand op de ranglijst brengt een enorm positief gevoel met zich mee, maar het brengt ook een grote druk met zich mee.

Namens Os Lusitanos wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig Nieuwjaar! Tot in het nieuwe jaar.