A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ajax - ADO Den Haag | Ronde 16 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

Ajax - ADO Den Haag
1 0
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 29 januari 2016
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Ajax Vrouwen steviger aan kop na zege

Bron tekst www.ajax.nl

 

De Ajax Vrouwen hebben de competitie hervat met een keurige 1-0-overwinning op ADO Den Haag. Bovendien verstevigde Ajax de koppositie, want concurrent FC Twente verloor met 2-0 bij PSV.

De Ajax Vrouwen hadden in hun eerste officiële duel van 2016 gelijk iets recht te zetten tegen ADO Den Haag. Hoewel het uitduel met 1-2 was gewonnen, bleef het eerder dit seizoen - de clubs treffen elkaar vier keer dit seizoen - 0-0 tegen de Haagse opponent op de Toekomst. Dat moest deze vrijdagavond in de striemende regen en in de harde wind anders.

 

Ziek en zeer

Trainer Ed Engelkes moest wel belangrijke pionnen missen. Zo kreeg Anouk Hoogendijk een terugslag in haar revalidatie en is ook Lauren Delleman nog geblesseerd. Bovendien waren Tessel Middag en Marjolijn van den Bighelaar ziek. Dus moest Engelkes enigszins improviseren in zijn team.

 

Kansen

In de eerste helft ging de open strijd redelijk gelijk op. Ajax had weliswaar een licht overwicht en via Desiree van Lunteren in de vijfde minuut een eerste grote kans. Maar een minuut eerder had Nadine Noordam al een aardige mogelijkheid voor de gasten om zeep geholpen. Toen Daphne Koster de bal halverwege de eerste helft te kort terugspeelde leek ADO te profiteren. Maar tot twee keer redde keepster Sarasola adequaat.

 

Wissel

Nog in de eerste helft moest Engelkes een wissel doorvoeren. Hij verving Koster, die kampte met een blessure, voor Loïs Oudemast. Daardoor zakte Zeeman een linie naar achteren.

 

In de tweede helft ging Ajax goed van start. Mandy Versteeegt loste een schot op doel en Marlous Pieëte - in het veld gekomen voor Versteegt - schoot bij haar eerste balcontact op de paal. Ajax drong steeds meer aan, maar begreep elkaar voorin nog niet helemaal waardoor kansrijke situaties, niet tot meer uitgroeiden. Tot Hogewoning in de zeventigste minuut met een fijne pass De Ridder vond. Zij kapte de bal met rechts terug en schoot met links fraai in de linkerbovenhoek, 1-0.

Een paar minuten later probeerde De Ridder met rechts de 2-0 te maken. Dit keer ging de wederom zeer fraaie inzet naast. Een paar minuten voor tijd had Pieëte de beslissing op haar schoen, maar de Haagse keepster stond succes in de weg. ADO zette nog aan voor een slotoffensief maar Ajax gaf weinig tot niets meer weg.

 

Dankzij de nederlaag van FC Twente bij PSV vergroot Ajax de voorsprong op de ploeg uit Enschede tot vier punten. Twente heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Jong FC Twente op het programma en op 12 februari spelen de Ajax Vrouwen thuis tegen sc Heerenveen.

 


 

ADO Vrouwen onnodig onderuit tegen Ajax

Door Auteur: Mitchel Pronk - bron www.adovrouwen.nl

 

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond een valse start beleefd van de tweede seizoenshelft. Op bezoek bij Ajax werd verloren (1-0), ondanks dat de bezoekers verdienstelijk speelden.

 

Vers uit de winterstop gekomen wachtten de groengelen meteen een uitdaging van formaat. Als nummer vier op de ranglijst van de Eredivisie Vrouwen bracht het team van Marcel Valk en Alex Scholte een bezoek aan Ajax. De club uit de Hofstad sloot de eerste helft van het seizoen af met twee ruime competitiezeges (5-1 tegen PSV en 3-0 tegen SC Heerenveen) en gaf haar zelfvertrouwen een extra boost door in de voorbije weken twee vriendschappelijke overwinningen bij te schrijven. In de Residentie werd zodoende vol bravoure toegeleefd naar de krachtmeting met de lijstaanvoerder.

 

Al snel kwam tot uiting dat de bezoekers blaakten van het zelfvertrouwen. In de vierde minuut stelde Pia Rijsdijk Kirsten Koopmans met een fraaie steekpass in staat om een voorzet te leveren. De cross was net iets te hard voor Dominique Bruinenberg. Nadine Noordam pikte de bal echter op, dolde haar opponent en schoot maar net over. Na een kwartier eindigde een schot van Bruinenberg op het dak van het doel. Weer een kwartier verder verzuimde Koopmans om een blunder van Daphne Koster af te straffen. Keepster Elixabete Sarasola keerde zowel haar eerste als tweede schot op doel.

 

Ook Ajax wist haar kansen niet te verzilveren, waardoor de clubs een evenwichtige eerste helft afsloten met de brilstand nog op het scorebord. De vraag was of daar in het tweede bedrijf verandering in zou komen. De beginperiode was in elk geval veelbelovend. Bruinenberg lanceerde de op snelheid zijnde Maartje Looijen, die Merel van Dongen haar hielen liet zien en vervolgens een net iets te scherpe voorzet aan het adres van Rijsdijk leverde. Een kwartier na rust werkte de in het veld gekomen Marlous Pieete de bal op de paal. De rebound was voor doelvrouw Jennifer Vreugdenhil.

 

Lees verder klik hier

 

 


 

Statistieken:

 

Wedstrijd: Ajax - ADO Den Haag

Datum: vrijdag 29 januari 2016
Locatie: De toekomst te Amsterdam
Betreft: speelronde 16
Ruststand: 0-0
Eindstand: 1-0

Scheidsrechter: Ruud van der Wielen

Aantal toeschouwers: 600

Tekst: Bron www.ajax.nl

 

Scoreverloop:

70. De Ridder 1-0

 

Gele kaart:

69. Priscilla Mesker, 79. Dominique Bruinenberg, 90+2. Inessa Kaagman

 

Opstellingen

 

Ajax: Elixabete Sarasola; Liza van der Most, Daphne Koster (38. Loïs Oudemast), Merel van Dongen, Petra Hogewoning ©; Desiree van Lunteren, Inessa Kaagman, Kelly Zeeman; Mandy Versteegt (58. Marlous Pieete), Chantal de Ridder, Eshly Bakker

 

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra (73. Dominique Vugts), Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg (87. Marthe van Erk), Nadine Noordam (58. Lisanne Grimberg), Michelle Vrieling; Kirsten Koopmans, Pia Rijsdijk, Maartje Looijen