Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Os Lusitanos | Ronde 15 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Zaaldames Drachtster Boys verslaan koploper

In een goed gevulde Korfbalhal moesten de dames van Drachtster Boys vrijdagavond maar één opdracht vervullen: Winnen van de koploper. De eerste helft begon Drachtster Boys aanvallend, maar slordig. Door kleine persoonlijke fouten kon OS Lusitanos profiteren, wat in de 8e minuut leidde tot de 0-1, door een sterk spelende Petra Verbeek.

Drachtster Boys knokte zich goed terug. Drie minuten later was het alweer gelijk. Keepster Jesca Willemsen redde het schot van Brenda Bekkema, maar in de rebound kon Jessie Prijs hem binnen schieten; 1-1. Nog geen minuut later schoot Brenda Eefting  in eerste instantie op Jesca Willemsen, maar in de herkansing schoot zij raak; 2-1. De laatste vijf minuten waren voor OS Lusitanos. Bouchra Ait L’Hou kon de 2-2 ruststand aantekenen.

De tweede helft kwam Drachtster Boys nog scherper uit de kleedkamer: Iets afwachtender en op het scherpst van de sneden. In tegenstelling tot de eerste helft liet Drachtster Boys de tegenstander uit Amsterdam het spel maken. Dit leidde binnen één minuut tot geel voor Janneke Vellema, die de doorgebroken Petra Verbeek moest stoppen en binnen 5 minuten stonden er 4 overtredingen op het bord. OS Lusitanos kon het spel niet maken en Drachtster Boys kon profiteren van de counters.

In de 12e minuut volgde een uitbraak van Brenda Eefting, die hem inspeelde op de meegelopen Brenda Bekkema waarna laatstgenoemde het goed afmaakte; 3-2. Een minuut later scoorde Janneke Vellema de beslissende 4-2. OS Lusitanos probeerde het nog met een extra veldspeelster, maar dit mocht niet baten.

De volgende wedstrijd is op woensdag 18 februari. Dan speelt Drachtster Boys voor de halve finale beker thuis om 21.15 uur in het Sportcentrum tegen Be Quick Dokkum.

Locatie: Korfbalhal Drachten

Selectie Dr.Boys ; Teuny Bosma, Jessie Prijs, Atty Eelkema, Brenda Bekkema, Brenda Eefting, Vera Veelers, Sylvia van der Geest, Annet Landman, Janneke Vellema en Sieta de Vries

Selectie OS Lusitanos: Jesca Willemsen, Daniëlle Wijnands, Petra Verbeek, Iris Wagemaker, Bouchra Ait L’hou, Gilanne Louwaars, Tugba Özer en Roos Anne van Staalduinen

Gele kaarten: Janneke Vellema

Volgende wedstrijd: 24 februari Drachtster Boys Da1 – Noordzee (Den Haag)