Wedstrijdverslag: PEC Zwolle - Ajax | Ronde 15 | Eredivisie Veld 2015-2016

1 3
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 18 december 2015

Ajax Vrouwen sluiten 2015 af als koploper

De Ajax Vrouwen hebben de laatste wedstrijd van 2015 met 1-3 gewonnen van PEC Zwolle. Tessel Middag (2x) en Merel van Dongen maakten de doelpunten voor het team van Ed Engelkes. De zege betekent dat Ajax als koploper van de Eredivisie de winter ingaat. De voorsprong op FC Twente is één punt, maar de Tukkers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Van een echt ‘winterkampioenschap’ mag je dus eigenlijk niet spreken, maar feit is dat Ajax als de nummer één van de ranglijst aan 2016 begint. Een zwaarbevochten prestatie, want makkelijk ging het niet in Zwolle. De start was wel flitsend. Al na vier minuten scoorde Chantal de Ridder, maar haar treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het duurde bijna een half uur voordat Ajax weer gevaarlijk werd en toen was het meteen raak. Tessel Middag schoot na een mooie combinatie via de binnenkant van de paal de 0-1 binnen. Vlak voor rust was er nog een schietkans voor Desirée van Lunteren, maar haar inzet werd gekeerd door de keepster van Zwolle.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: veel balbezit, controle, maar weinig échte kansen voor de Ajax Vrouwen. Het lukte niet de Zwolse muur de genadeklap toe te brengen en een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Direct na een wissel bij Ajax (Van der Most voor Koster) was heel even de organisatie zoek. Zwolle-aanvalster Esmee de Graaf profiteerde en scoorde van afstand met een prachtige lob.

Slotoffensief

Ajax zette in de slotfase alles op alles. Het leek tevergeefs, maar in de 88e minuut was het toch raak. Uit een corner kwam de bal terecht voor de voeten van Merel van Dongen, die tot opluchting van alles en iedereen aan Ajax-kant met een wippertje de bal in het doel werkte. In de resterende minuten gebeurde nog genoeg. Ajax-keepster Eli Sarasola moest geblesseerd het veld verlaten, haar vervangster Paulina Quaye verrichtte nog een knappe redding en tot ieders opluchting viel vlak daarna de 1-3. Zwolle-keepster Nadja Olthuis ging buiten haar doelgebied in de fout waarna Middag van een meter of 45 de bal het lege doel inwerkte.

De Ajax Vrouwen hervatten 29 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. In de tussentijd staat nog een trainingskamp gepland in Spanje.

Wedstrijd: PEC Zwolle - Ajax

Datum: vrijdag 18 december 2015
Locatie: Zwolle
Betreft: competitie ronde 15
Ruststand: 0-1
Eindstand: 1-3
Bron tekst: Ajax website

27e minuut 0-1 Tessel Middag