Wedstrijdverslag: Be Quick'28 1 - Oranje Nassau 1 | Ronde 8 | Topklasse 2011-2012

Bron website Be Quick'28

Vandaag komt Oranje Nassau uit Groningen op bezoek bij Be Quick’28 in Zwolle.
    Vooraf werd er één minuut stilte gehouden i.v.m. het overlijden van een erelid van Be Quick’28.

Be Quick begint met de aftrap, die gelijk gevaarlijk is. Jirre komt op de rechterkant op, de voorzet komt er niet maar een corner wordt wel uit deze goede actie gehaald. De corner brengt gelijk gevaar op het doel van Oranje Nassau. Een schot uit de lucht komt op het doel af maar stuit op de keepster.
    Oranje Nassau zet veel druk op Be Quick. Be Quick heeft het er lastig mee en weet er niet goed mee om te gaan. Het middenveld komt de bal halen bij de keeper, twee Oranje Nassau speelsters zetten zo druk dat dit net goed afloopt voor Be Quick, de bal stuit op de lat van keepster Kimberley. Toch is het Be Quick die op voorsprong komt. Via een voorzet van Annloes aan de rechterkant schiet Carmen de 1-0 binnen.

Het spel blijft zich veelal afspelen op de helft van Be Quick, maar na twintig minuten is er een grote kans voor Be Quick. Na een mooi één-tweetje tussen Carmen en Sabine, schiet Carmen de bal aan de onderkant van de lat en stuitert de bal voor de lijn. Anneloes zit er bij en schiet de 2-0 binnen.
    De stand is niet helemaal terecht want Oranje Nassau geeft wel  druk en heeft ook balbezit maar gaat er niet goed genoeg er mee om. Be Quick speelt niet goed maar creëert wel een paar kansen en maakt er ook twee van af.
    De tweede helft is niet heel lang geleden begonnen of er is weer een doelpunt. Carmen zoekt aan de zijkant  Anneloes, die de bal voorgeeft op Carmen, zij maakt er 3-0 van.

Een lange bal vanuit achteruit brengt Anouk en een ON speelster in duel. Anouk wordt onderuit gehaald, maar volgens de scheidsrechter is er niks aan de hand. Het spel gaat door en Oranje Nassau scoort, 3-1.
    Een goede bal van Kyra op Carmen brengt de keepster in problemen. Ze raakt de bal verkeerd en Carmen die doorgelopen is kopt de bal langs de keeper en helaas ook langs het doel.

Het spel blijft vrij rommelig en traag, geen goede wedstrijd van beide kanten. Gelukkig weet Be Quick wel de drie punten te houden in Zwolle. De andere teams in de top hebben ook allemaal gewonnen, dus een belangrijke overwinning is het wel.

Volgende week speelt Be Quick uit tegen Fortuna Wormerveer.

Locatie: Sportpark Be Quick'28 te Zwolle