A+ R A-
Wedstrijdverslag: VV Alkmaar (voorheen Telstar) - PSV | Ronde 15 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

VV Alkmaar (voorheen Telstar) - PSV
1 2
(1 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 18 december 2015
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Verdiende overwinning, doelvrouw Barbara Lorsheijd vrouw van de match

 

Na de afknapper in Den Haag krijgen de PSV Vrouwen de mogelijkheid om sportief revanche te nemen in IJmuiden. Helaas heeft de trainingsweek voor nog wat extra blessure leed gezorgd. Topschutter Vanity Lewerissa is lange tijd uitgeschakeld met een kruisbandletsel. Ook Mauri van de Wetering en Jelynn Kuijpers zijn uit de kern om disciplinaire redenen. Plaats van het gebeuren het Tata Steel Stadion. De aftrap wordt gegeven door de Telstar fan van de week, een piepjonge beginnende voetbalster. Zij mag onder luide aanmoedigingen van het publiek, samen met de ref door de PSV gelederen lopen en een eerste keer doelvrouw Angela Christ verschalken, de kinder vreugde is groots, de betreffende meid terecht fier en blij.


Hierna het grote werk, PSV trapt af en probeert vanaf het begin druk te zetten. Na 4 minuten een combinatie tussen Maureen Sanders en Sylke Calleeuw, voorzet, Nadine Fritschy kan wegwerken voor Laura Strik. Even later een vrij trap voor PSV., Myrthe Moorrees achter de bal, deze komt via een tussenweg bij Laura, het schot gaat over (6 min). Dan een eerste keer Telstar, en hoe. Linda Bakker stuurt Katja Snoeijs diep, doelvrouw Angela komt, twijfelt, bedenkt zich en gaat terug. Op sublieme wijze geeft Katja haar het nakijken met een perfecte lob, 1-0, 7 min. Iedereen met een Telstar hart in euforie.


PSV kan opnieuw vol aan de bak. Een steekbal van Lucie Akkerman wordt door Sylke gedevieerd op Sabine Becx, alleen door op rechts, de voorzet kan Aaike Verschoor nog net in hoekschot keren. De corner brengt niets (12 min). Aan de overzijde moet keepster Angela attent zijn op een schot uit de 2de lijn van Babiche Roof (16 min). Het gaat nu goed op en af. Kika van Es stuurt Sisca Folkertsma diep op links, deze laatste kapt zich vrij, brengt voor, Laura reageert iets te laat (18 min). Aan de overzijde omspeelt Linda (iets te gemakkelijk) Kim, bal breed in de voeten van Babiche, doelvrouw Angela smoort het gevaar in de kiem (20 min). Hierna valt het een kleine tien minuten stil, veel slordige momenten aan beide zijden. Beide teams vergeten te voetballen en opteren te veel voor de lel naar voor. Op het half uur dan weer de Witte Leeuwinnen, Aaike vindt Suzanne Admiraal, zij draait zich centraal in het midden vrij, haar plaats bal gaan niet zo ver naast. Even later doet dezelfde Suzanne de PSV verdediging wijken, eens te meer staat goalie Angela op de juiste plek (32 min). Een schot van Sisca mist het kader, half metertje naast (33 min). Telstar moet noodgedwongen wisselen, Anna Ursum komt voor Nadine (33 min).


In deze fase van de wedstrijd heb je een beetje het gevoel dat het eerder 2-0 wordt, in plaats van dat de bordjes op gelijke hoogte komen te hangen. Maar het kan verkeren. PSV voert de druk even op. Ibti Bouharat zondert Sabine af, haar schot mist nog kracht (36 min). Een spelhervatting wordt snel uitgevoerd, Lucie bediend Sabine, lage voorzet, Anna kan ontzetten voor Sylke gevaarlijk wordt, hoekschot. Deze brengt niet direct gevaar, bal ontzet, uit de fase het leer uiteindelijk bij Sisca Folkertsma, persoonlijke actie, trap, laag, grond scherend tegen de netten, 1-1, 44 min. Alles te herdoen, ideaal moment om tegen te scoren net voor rust, vanuit Noord Brabantse kant gezien. Sneu voor een moedig Telstar. We gaan ook meteen rusten.


Tijdens de pauze blijft bij PSV Laura in de kleedkamer, in haar plaats Vanessa Suzanna. En PSV is duidelijk met meer drift uit de catacomben gekomen, start fel. Ibti zet voor, de kopbal van Sylke gaat rakelings over, in het dak van het doel (46 min). Twee minuten later opnieuw Ibti. Dit keert stuurt ze een hard werkende Sylke diep, keepster Barbara gooit zich in de baan en weet met een sublieme reflex in hoekschot te keren (47 min). Kim trapt, even wat geharrewar, de bal uiteindelijk bij Ibti Bouharat die het dit keer zelf doet, het leer gaat in de bovenste hoe, 1-2 (48 min). Even wordt het stil in de Tata Steel arena.


De Eindhovenaren willen de kloof snel verder uitdiepen. Minuten later lanceert Sisca over links Sylke, het nummer 21 na contact uit evenwicht kan al vallend toch nog besluiten, opnieuw toont doelvrouw Barbara puik keeperswerk (50 min). Daarna een vreemde beslissing van de ref. De thuiskeepster wordt bestraft met een indirecte vrije trap om de bal te lang in de handen te houden, bizar. Net binnen de 16, Ibti achter de bal, legt terug op Myrthe, haar pegel gaat over (53 min). Telstar wisselt een tweede keer, Sanne van der Velden komt voor Lotte Hopman (54 min). Sabine krijgt geel na een trek fout (56 min). Op het uur een vlotte PSV aanval tussen Myrthe, Sabine, Sylke, Vanessa en Myrthe, in hoekschot gekeerd door Anne. Kim trapt strak voor doel, keepster Barbara bokst kordaat weg. Een schot van Kika gaat rakelings over (62 min). De bezoeksters dwingen diverse corners af, kunnen de kloof niet uitbreiden. Een kopbal van Lucie op zulk een fase gaat over (67 min).


Hierna gooit Telstarcoach Gideon Dijks tactisch het roer om. Hij geeft aan man op man te spelen, drie speelsters in de aanval, 3-4-3. Diepe bal op Linda, ondanks veelvuldig roepen van coach Nebosja komt Kim te hevig in en laat zich uitkappen, het schot draait centimeters langs de verste paal (70 min).
Hier komen de Lighttown Ladies goed weg. Tien minuten voor tijd wordt Babiche (terecht) met geel bedacht na een professionele fout op Ibti. Beide teams wissel nog. Bij Telstar komt Amber Wuring voor Babiche (83 min), PSV brengt Melissa Evers voor Sabine (85 min). Sanne kan zich op kracht doorzetten na een diepte pas, doelvrouw Angela doorziet de fase en pakt (87 min). PSV probeert de krappe voorsprong over de tijd te brengen, Amber Mutsaerts komt nog voor Sylke (90 min). We krijgen drie minuten blessure tijd, maar deze leveren geen gevaar meer op. Onder impuls van Ibti wordt de bal in het team gehouden en de tijd rond gemaakt.


Voor PSV, na een hectische week, drie verdiende maar ook hard bevocht punten. Een mooi teamprestatie waardoor er alsnog met een goed gevoel de winterpauze kan worden in gegaan. Ook de jonge Witte Leeuwinnen kunnen terugblikken op een prima wedstrijd, de positieve punten van vandaag meenemen en hierop verder bouwen in het nieuwe jaar 2016. Speelster van de wedstrijd, doelvrouw Barbara Lorsheijd haar aandeel in het krap verschil is niet weinig.


Tenslotte rest er me enkel nog jullie allen heel gelukkige feesten toe te wensen en te hopen dat 2016 voor het vrouwenvoetbal een nieuw topjaar mag wezen, (zelfs) nog beter dan 2015. En dat was er toch eentje waar je U mag tegen zeggen met Oranje op het WK in Canada. Maar het kan in het nieuwe jaar misschien wel beter in alle opzichten. Wat dacht je van een kwalificatie voor de Olympische spelen in Brazilië, kwalificatieronde in Rotterdam in maart met de andere toplanden Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Ook de kwalificatie van de Oranje U19 voor de eindfase van het EK in Ierland behoort tot de mogelijkheden. Deze twee evenementen halen, zouden toch een schitterende prestatie zijn en een prachtige voorbereiding op het Vrouwen EK in 2017 in Nederland. Er zong wel ooit een bekende Nederlander, “De meeste dromen zijn bedrog”, maar is dat zo? Ik geloof van niet. We zullen zien. Een gelukkig en gezond 2016.


Statistieken:

Wedstrijd: SC TELSTAR – PSV 1 – 2 (1 – 1)

Datum: vrijdag 18 december 2015

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Tata Steel Stadion

Betreft: EreDivisie

Ruststand: 1-1

Eindstand: 1-2

Scheidsrechter: Dhr. Nourdin Mourabit

Assistent scheidsrechters: De Heren Brian Lampers en Menno de Boer

4de Official: De Heer Dennis Broeckaert

Toeschouwers:400

Reporter: Luc Calleeuw

Fotograaf:Henk Dil

 

Scoreverloop:
07. Katja Snoeijs 1-0
44. Sisca Folkertsma 1-1
48. Ibti Bouharat 1-2

 

Kaarten:
Geel : 56. Sabine Becx (PSV)
80. Babiche Roof (Telstar)


Wissels:
33 min Anna Ursum voor Nadine Fritschy(PSV)
46 min Vanessa Susanna voor Laura Strik(PSV)
54 min Sanne van der Velden voor Lotte Hopman(Telstar)
83 min Amber Wuring voor Babiche Roof (Telstar)
85 min Melissa Evers voor Sabine Becx (PSV)
90 min Amber Mutsaerts voor Sylke Calleeuw (PSV)

 

Opstellingen:
SC Telstar Vrouwen:
Barbara Lorsheijd (1), Nadine Fritschy (2), Myrusha Victoria (5), Romy Scherpenzeel (6), Amy Visser (8), Katja Snoeijs (9), Babiche Roof (10), Suzanne Admiraal (11), Aaike Verschoor (14), Linda Bakker (15) en Lotte Hopman (20)

PSV Vrouwen:
Angela Christ (1), Lucie Akkerman (4), Kim Mourmans (15), Kika van Es (5), Maureen Sanders (3), Ibtissam Bouharat (13), Myrthe Moorrees (8), Sisca Folkertsma (10), Laura Strik (14), Sylke Calleeuw (21) en Sabine Becx (18)