Wedstrijdverslag: Saestum 1 - Fortuna'54 | Ronde 2 | Topklasse 2012-2013

Wedstrijddatum: zaterdag, 08 september 2012
Aanvangstijd: 12:45 u
Toeschouwers : 100

Tijdlijn

doelpunt Min.  ::<br />Lisanne Hogeveen doelpunt Min.  ::<br />Franca Kuilen, van de
doelpunt Min.  ::<br />Shirley Kocacinar eigen doelpunt Min.  ::<br />Vera Wanrooy

Vrouwen Fortuna Sittard hard onderuit

Daar waar het vrouwenelftal van Fortuna Sittard zoekende was, speelde Saestum met haar tegenstandster en men mag doelvrouwe Katja Demacker dankbaar zijn want anders was de nederlaag  bij het eindsignaal met dubbele cijfers geweest. Bij Saestum lukte alles, zelfs de slechtste passes en combinaties kwamen nog aan. Frederique Bonink (2x), Corian van der Steen (2x), Linda Veldhuizen en Franca van de Kuilen kregen kansen maar vonden Katja Demacker op hun weg of zagen hun bal naast, overgaan of in het zijnet belanden. Het duurde tot in de 39e minuut voordat Saestum verdiend op voorsprong zou komen door een kopbal van Franca van de Kuil en dezelfde speelster zorgde 6 minuten later, op slag van rust, voor de ruststand van 2-0.

Na rust stelde Fortuna Sittard weer heel weinig tegenover het spel van Saestum en in de 48e minuut maakte Lisanne Hogeveen 3-0. In de 53e minuut verzachtte Shirley Kocacinar de pijn door een afgeslagen corner in het doel  te schieten 3-1. Maar de 2e helft was pas begonnen en zou nog dramatischer worden. Vera Wanrooy veranderde een bal van richting en zorgde voor 4-1, Lisanne Hogeveen voor 5-1 en tot overmaat van ramp deelde Katja Demacker ook nog in de malaise en schoot een bal tegen de toegesnelde Franca van de Kuil op en deze kon de bal in het verlaten doel lopen 6-1.

Opstelling Fortuna Sittard:
Doel: Katja Demacker
Verdediging: Loes Butink ( 55e min. Charlotte Schings), Glynis Vromen, Aniek Schepens en Loes Plantaz.
Middenveld: Vera Wanrooy, Mayke Ploemen (35e min. Nancy Kisters), Gwen Kuijer (65e min. Liv Aerts)
Aanval: Colette van Aalst, Annika Pluijmen en Shirley Kocacinar.