Wedstrijdverslag: Fortuna'54 - RKHVV 1 | Ronde 16 | Topklasse 2012-2013

(0 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 02 maart 2013
Aanvangstijd: 16:00 u

Tijdlijn

doelpunt Min. 88 ::<br />Colette Aalst, van doelpunt Min. 55 ::<br />Annika Pluijmen
doelpunt Min. 52 ::<br />Suus Daniels eigen doelpunt Min. 60 ::<br />Renée Vries, de

RKHVV gaat onderuit bij Fortuna Sittard

We schrijven zaterdag 2 maart 2013. Met de lente in aantocht een schitterende dag voor een partijtje voetbal. Vandaag is het de bedoeling om te winnen van Fortuna Sittard, spelend op het sfeervolle Sportpark Burgemeester Smeets, Overigens is dit niet de alom bekende Mart smeets, maar een eerbetoon aan de op één na langstzittende burgemeester van Munstergeleen. Bij vertrek wordt het team uitgezwaaid door Marieke van Ottele, (bij dezen wil ik haar nogmaals heel veel beterschap wensen en hoop op een snelle revalidatie) wat de dames extra motiveert om de drie punten mee naar huis te nemen.

RKHVV begint goed aan de wedstrijd. In de eerste minuut is het Gila die Carolien aanspeelt en een vlammend schot suist helaas over het doel. Het eerste signaal is afgegeven en nu is het aan Fortuna om er iets tegenover te stellen. Het duurt ook niet lang of de geel-groenen lossen een schot op het doel van Anne. Na een kwartiertje krijgt RKHVV weer een kans. Suus is haar naam, maar helaas kan zij haar doelpoging niet promoveren tot een goal. In de 30e minuut wordt het gevaarlijk voor de goal van RKHVV. De bal wordt verspeeld, maar Gila en Anne maken redding van deze Limburgse aanval. Tot aan de rust gebeurd er niet veel meer.

Na rust zijn het weer de dekselse Limbrugers met een grote kans, maar Anne redt knap. Tijd voor RKHVV om er een schepje bovenop te doen. Carolien krijgt in de 50e minuut een grote kans, maar de bal wil er weer niet in. Twee minuten later is het wel raak. Jodie wordt ingespeeld, kaatst de bal door naar Caro. Ziedend hard lost zij een schot richting de Fortunese keepster, de bal komt terug voor de voeten van de inkomende Suus. Die weet wat zij moet doen en daar is de 0-1 voorsprong voor RKHVV! Zaak nu om door te zetten. Meteen na de 0-1 krijgt wederom Carolien een kans. Helaas weer niet doeltreffend. In de 55e minuut is het echter Fortuna Sittard dat scoort. De scheidsrechter verzuimd een vrije bal aan RKHVV te geven en uit de kluts profiteert geel-groen met een, al dan niet bewuste, kopbal voor de 1-1. Balen! Het limburgse publiek, in grote getale aanwezig voor deze wedstrijd, gaat achter ‘hun’ meiden staan. Het blijkt niet alleen maar wielrennen te zijn waar ze passie voor hebben in het zuiden des lands, maar aangemoedigd door de sfeersupporters van Fortuna Sittard krijgen de Limburgse dames vleugeltjes. Het wordt in de 74e minuut 2-1 en in de 88e minuut wordt het zelfs nog 3-1. RKHVV heeft inmiddels drie keer gewisseld, Geke kwam voor Ellen, Diede kwam erin voor Roxanne en Wendy voor Marieke Peters. De wedstrijd is afgelopen.

Zonder punten keren onze dames terug naar Huissen. Twee uur in de bus om na te denken over een nederlaag die absoluut niet nodig is geweest. Zaak is nu om volgende week thuis tegen Oranje Nassau te winnen. Dit team staat slechts 1 punt boven RKHVV en de drie punten zijn hard nodig voor direct lijfsbehoud in de topklasse. Alles in eigen hand dus en daarom sluit ik af met dit toepasselijke Limburgse spreekwoord: wae niks van zich maak, dae is ouch niks.