Wedstrijdverslag: Zuidoost United - FC Plubos | Ronde 2 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Freek Leker

Op de allereerste speeldag in de Eredivisie Vrouwen van dit seizoen heeft de trotse nieuwkomer Zuidoost United in een goedgevulde Bijlmersportcentrum de Alkmaarse middenmoter van vorig seizoen Plubos met 4-2 verslagen.

Het was nieuwkomer Zuidoost United wat na 4 minuten spelen door Patricia Keeldar op voorsprong kwam. In de 14e minuut kwam Zuidoost United zelfs op een 2-0 voorsprong, na een schot van Michelle Payfair op doel, waardoor er een scrimmage kwam voor het Alkmaarse doel, belandde de bal via de keepster van Plubos in eigen doel. In de slotfase van de 1e helft was het Brigitte Pluijmers die de achterstand voor Plubos tot 2-1 bracht wat tevens ook de ruststand was.

Plubos groeide in de 2e helft meer in de wedstrijd en scoorde in de 24e minuut via het 2e doelpunt van Brigitte Pluijmers de gelijkmaker. Maar door betere individuele kwaliteiten en doorzettingsvermogen aan de kant van Zuidoost United kwam het even later via Patricia Keeldar op een 3-2 voorsprong. Zuidoost United kwam via Debbij Gondof ook op 4-2 in de wedstrijd.

In de slotfase van de wedstrijd kwam het doel van Zuidoost United, door een rode kaart en de bereikte 6 overtredingen, zwaar onder druk te staan waar Plubos 3x van 10 meter mocht aanleggen was het keepster Lilian Panka die de 2e heel knap stopte.

De eerste drie punten in de Eredivisie bleven thuis en de dames van Zuidoost United reizen vrijdag 22 september af naar Drachten voor de 2e wedstrijd in de Eredivisie en dan tegen Drachtster Boys aanvang 21.15 uur.

Verslag van FC Plubos
Door Marianne Pluijmers

FC Plubos verliest eerste duel onnodig

Inge Gimbel kon, onfortuinlijk, vandaag haar debuut nog niet maken. Zij moest toekijken hoe haar team, tegen nieuwkomer Zuidoost United, de eerste minuten duidelijk beter was, maar er niet in slaagde te scoren. Beste speelster van het veld Brigitte Pluijmers had de fysiek sterke Patricia Keeldar goed in de tang. Door een overname situatie kwam de behendige spits echter tegenover Mirjam van Dijk te staan, die haar liet weg draaien. Met een korte snelle punter verdween de bal onhoudbaar in het dak van het doel. Mirjam kon vlak daarna hetzelfde doen aan de andere kant. Subliem speelde ze zichzelf vrij, haar schot werd echter geen goal. Ook later in de wedstrijd lukte het haar niet de goed keepende goalie te passeren. Plubos kwam zeer teleurstellend op een 2-0 achterstand.

Na meerdere inzetten en blocks leek het gevaar voor het Plubos doel geweken. Na een ongevaarlijke aanval van Zuidoost United dacht Chantal Pluijmers de bal bevrijdend weg te schieten. De bal raakte echter de rug van de op de grond liggende keepster Nanouk Groentjes, waarna het in het eigen doel verdween.

Met twee schitterende goals, één voor, en één na de rust, trok Brigitte Pluijmers de stand weer in evenwicht. Plubos drong aan, de keepster wist echter van geen wijken en uiteindelijk profiteerde United middels een uitval. Op jacht naar de verdiende gelijkmaker kregen de Amsterdamse vrouwen steeds meer ruimte. Onder luid gejoel van het enthousiaste publiek ging de trukendoos meerdere malen open. Verdedigend werd het harder en harder. Tot overmaat van ramp viel de 4-2, maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Vele doelpogingen, maar liefst drie maal een 10-meter trap en een tijdstraf voor Zuidoost United kon Plubos echter niet het gewenste resultaat geven. De ploeg uit de Bijlmer kon haar geluk niet op en ging dansend de kleedkamer in.