Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - Oranje Nassau 1 | Ronde 12 | Topklasse 2011-2012

Onder zware omstandigheden (veel wind en regen) werkten Ste.Do.Co. en
    Oranje Nassau een echt degradatieduel af op het zware veld van de Groeneweg in Hoornaar. Beide ploegen hadden het voornemen om met drie punten het veld te verlaten, want alleen een overwinning zou één van de ploegen hoger op de ranglijst brengen.

Er stond dus heel wat spanning op de wedstrijd en meteen in de eerste minuut kreeg Ste.Do.Co. door geknoei in de Groningse verdediging middels Liza van der Most een grote kans, maar haar schot werd door een uiterste inspanning van Lotte Wiekamp tot corner verwerkt. Daarna viel er in de eerste helft qua voetbal niet veel meer te beleven. Slechts sporadisch ontstonden er kleine mogelijkheden voor beide doelen, maar echte uitgespeelde kansen kwamen er niet en zo werd de rust bereikt.

In de tweede helft zetten beide ploegen de lijn van de eerste helft voort, maar na de 65e minuut begon Oranje Nassau alle schroom van zich af te werpen en begon de Ste.Do.Co. verdediging meer onder druk te zetten. In de 67e minuut was het raak: 0-1 door Leonie van der Velde. In die fase mocht Ste.Do.Co. van geluk spreken dat er niet nog meer goals vielen, maar zoals al vaker dit seizoen toonden de Hoornaarse vrouwen veerkracht en na een actie van Liza van der Most op rechts, trok zij de bal voor op de rand van de 16 meter, waar Sanne Brand de bal meteen op de pantoffel nam en Lotte Wiekamp kansloos liet: 1-1.

Zo leek de wedstrijd in de laatste 15 minuten af te stevenen op een voor beide ploegen ongewenste 1-1 stand, maar zoals wel vaker in het voetbal: het is nooit afgelopen voordat het laatste fluitsignaal heeft geklonken: in de 90e minuut namelijk leek Oranje Nassau toch aan het langste eind te gaan trekken, want uit de corner wist Silvia Woudberg de bal met overtuiging langs Sharon Schoonderbeek te schieten. Bijna iedereen in en rond het veld was ervan overtuigd dat dit de genadeklap zou zijn. Maar aangevuurd door coach Janny Timisela
    besloten de Hoornaarse vrouwen vanuit de aftrap nog één keer alles op alles te zetten: in een wanhoopsaanval bracht Marlies Koppenol de bal hoog in het strafschopgebied, Danielle Vermeulen kopte de bal op de lat en na een korte scrimmage wist zij daarna de bal achter een verbijsterde Lotte Wiekamp te schuiven: 2-2. De goed leidende scheidsrechter Edwin Verwer liet nog wel aftrappen, maar floot daarna voor het einde van deze wedstrijd met spectaculair slot.

Locatie: Sportcomplex  in Hoornaar