Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - FC Plubos | Ronde 14 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Os Lusitanos - FC Plubos
6 0
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 20 januari 2012

Verslag van OS Lusitanos

Na de winterstop en het genieten van officieuze titel van winterkampioen, kwamen de speelsters van Os Lusitanos op eigen terrein weer in actie. De tegenstander was fc Plubos uit Alkmaar. Het team onder leiding van Fien Timusela staat op de 9de plek. De wedstrijd in Alkmaar eerder dit jaar werd gewonnen door Os Lusitanos met 5-0. De thuisclub wilde minimaal hetzelfde resultaat in eigen huis.

Plubos speelde het spel dat zij ook in de eerste wedstrijd speelden. Compact verdedigen en vanuit deze verdediging snelle counters die voor doelpunten moeten zorgen. Bij aanvang van de wedstrijd was het Os Lusitanos dat direct het initiatief nam. De gasten werden onder druk gezet en kwamen daar niet vaak onder vandaan. Os Lusitanos speelde de bal rond en wachtte geduldig tot er ruimte viel voor een schot. Naarmate de eerste helft verstreek was het publiek nog niet verwend met doelpunten, wel een lading aan kansen voor de Amsterdammers. Gilanne Louwaars zocht een paar keer de voor haar inmiddels vertrouwde paal weer eens op. Het luke ook Iris niet om van dichtbij te scoren. En toen zelfs een bal via de binnenkant van de paal en de onderkant van de lat weer uit het doel verdween, zakte de moed iets in. Ook niet te vergeten was de keepster van Plubos, Nanouk Groentjes die vooral in de eerste helft een lastige sta in de weg bleek te zijn. En dus was de ruststand 0-0.

Wat er is gebeurd in de rust zal voor velen een raadsel blijven, behalve voor de speelsters Os. Plubos had aftrap en zocht na de opbouw de diepe spits op. Dit werd heel goed doorzien door Gilanne en zij kwam voor haar vrouwtje en gaf de bal aan Petra. Petra gaat met de bal af op de keepster, aan de rechterkant is Bouchra Ait L'Hou mee gelopen en dit wordt gezien door Petra. Op het juiste moment passt zij de bal op Bouchra die de eerste goal van de wedstrijd in tikt. Binnen  1 minuut staat Os Lusitanos op voorsprong. De thuisclub kan weer opgelucht ademhalen omdat het voor staat en gaat vrijuit voetballen. In de opbouw ontvangt Petra de bal, ze ziet Gillanne een loopactie maken achter de verdediging van Plubos. Petra bedient Gilanne op maat met een bal door de benen van de laatste Ilja van Deurne. Het lijkt er op dat Gilanne hier van schrikt want ze struikelt, maar krijgt op miraculeuze wijze de bal toch achter de keepster. Een slippertje, maar hij telt. 2-0 voor Os Lusitanos.

Gilanne speelde een hele goede wedstrijd en was bij veel van de goals betrokken, zo ook bij het derde doelpunt. Weer komt zij goed voor de spits van de tegenpartij en gaat alleen op de keepster af. Roos Anne van Staalduinen loopt mee op rechts en ontvangt de bal. Zij passt de bal terug richting Gilanne en die laat de bal lopen voor de mee opgekomen Shirley Smith. En Shirley tikt de derde goal van de avond binnen. Terwijl de sfeer in de sporthaal gezelliger wordt, wordt de sfeer op het veld grimmiger. Speelster Ilja van Deurne ontvangt voor de tweede keer een gele kaart en moet het veld verlaten. Plubos geeft niet op en blijft strijden voor een kans, maar ziet iedere poging verloren gaan tegen Os Lusitanos. Met de weliswaar geblesseerde, maar nog altijd goed keepende Jesca Willemsen.

Het thuisteam gaat ongestoord door met voetballen en ziet Gilanne aan de linkerkant vertrekken. Zij krijgt de bal perfect aangespeeld en komt iets naar binnen. Ze ziet dat er toch ruimte is in de korte hoek en zonder aarzelen schiet zij de bal snoeihard in de goal. Na het slippertje liet zij zien hoe ze ook kan scoren. Haar tweede goal en de 5-0 is een feit. Maar Os Lusitanos had het mooiste voor het laatst bewaard. Wie anders dan Gilanne zag Bouchra die op links in het 6m gebied stond. Gilanne gaf vanaf eigen helft een perfecte pass op maat aan Bouchra en die kon niets anders dan deze bal op waarde inschatten en omzetten naar een doelpunt. Met een mooie zweefactie lukte het haar om met een kopbal de laatste goal van de avond op het scorebord te zetten. Met applaus nam zij de felicitatie van haar medespeelsters in ontvangst!

Os Lusitanos behoudt de koppositie, maar beseft dat lastigere tegenstanders staan te popelen om punten af te pakken. Het team is dus gewaarschuwd. Eerst een bekerronde en daarna gaat de competitie verder met een bezoek aan Drachten bij de Drachtster Boys, de huidige nummer 4.

Verslag van FC Plubos
Door Nanoek Groentjes

In Amsterdam moest FC Plubos het opnemen tegen de koploper Os Lusitanos.
Op papier zal dit een moeilijk wedstrijd worden, maar FC Plubos wilde voor een stunt zorgen.
Echter gebeurde dit helaas niet en werd de uitstand 6-0.

De eerste helft zette Os Lusitanos gelijk druk op de helft van FC Plubos. Door goed verdedigingswerk van de speelsters van FC Plubos kwam Os Lusitanos weinig aan voetballen toe.
FC Plubos zette de tegenstander goed onder druk en kwam zelfs tot een paar kansjes, dit uitte helaas niet tot een score.
Os Lusitanos gaf niet op een bleef naar kansen zoeken, deze kwamen er uiteindelijk genoeg maar door uitstekend keeperswerk van Nanouk Groentjes bleef de stand 0-0.

Na de rust was FC Plubos van plan het verdedigingswerk door te zetten en in de aanval wat scherper te zijn, wat namelijk iets ontbrak in de eerste helft. Helaas werd na 18 seconde in de tweede helft al gescoord door Os Lusitanos. Na een aantal minuten lag de 2-0 in het doel.
Hierna kreeg FC Plubos een aantal kansjes welke niet werden benut, mede door goed keeperswerk van Jesca Willemsen.
De wedstrijd werd in de loop van de 2de helft grimmiger o.a. doordat Ilja v.d. Deure haar eerste gele kaart ontving. Nog geen paar minuten later ontving ze gaat 2de gele kaart (doordat ze geen 5meter afstand hield, dus erg overtrokken) en moest het veld verlaten. Ook Os Lusitanos kreeg een gele kaart voor praten.
Enige doelpunten volgden nog voor Os Lusitanos. Echter het mooiste doelpunt van de avond was voor Bouchra Aitlhou. De kleinste dame van het veld kopte de bal prachtig in de kruising.

Volgende week heeft FC Plubos een druk programma, een bekerwedstrijd (Old-Stars) en competitiewedstrijd (Dansschool Biersteker) . Hopelijk een 6 punten week.