Wedstrijdverslag: SV Lake Valley - FC Plubos | Ronde 10 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Frank Brands

De dames van Lake Valley hebben afgelopen vrijdag met 4-3 gewonnen van FC Plubos uit Alkmaar. Met name door de geweldige werklust waarmee er gestreden werd voor elke meter worden de 3 punten in Venray gehouden. Lake Valley bezet na deze wedstrijd de 9e plek met 8 punten uit 10 wedstrijden.

In de 1e minuut komen de gasten uit Alkmaar al op een 0-1 voorsprong door een onoplettendheid in de verdediging van Lake Valley. Meteen erna een kans voor Marije Jager, maar deze wordt gered door de keepster. In de 2e minuut een voorzet van Djarmelza van Putten precies op maat voor Jessie Philipsen die de bal binnen tikt en dus is de stand 1-1. Daarna Plubos weer in de aanval en schiet op de paal. Lake Valley wordt gevaarlijk door een bal bij de 2e paal, maar helaas is de bezetting net te laat. Niet veel later een indirecte vrije trap op de cirkel, (2e keer terug spelen) maar de vrije trap wordt gestopt door de verdediging van Plubos. De gasten blijven druk zetten en creëren enkele kansen, met name schoten van afstand die een prooi zijn voor keepster Linsey Philipsen. In de 12e minuut volgt de 1-2 na een goed genomen corner die uiteindelijk via de kluts recht voor de goal binnen geschoten wordt. Er volgen kansen aan beide kanten en in de 17e minuut is het Djarmelza van Putten die een aanval onderschept en de bal op Jessie Philipsen speelt, na een individuele actie schiet ze richting goal en via een verdedigster van Plubos wordt het 2-2.Dit is tevens de ruststand.

Vanaf het begin in de 2e helft is er enorm veel strijd aan beide kanten, logisch gezien de stand in de wedstrijd en op de ranglijst. Lake Valley zet vrijwel de gehele tijd druk naar voren en zo worden er veel ballen onderschept. In de 4e minuut een overtreding van Plubos en de terecht toegekende vrije trap wordt vol overtuiging binnen geschoten door Jessie Philipsen. (3-2) Een minuut later is het opnieuw Jessie Philipsen die op aangeven van Janice Direks de 4-2 binnen schiet. Plubos neemt een time-out en de daarop volgende vrije trap wordt gestopt. Een van richting veranderd schot van de gasten gaat er in en met nog 14 minuten te spelen is de stand 4-3. Lake Valley blijft druk zetten naar voren om de tegenstander van het doel weg te houden. Keepster Linsey Philipsen moet nog enkele keren handelend optreden en ook Lake valley krijgt nog een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Met nog 4 minuten op de klok een time-out voor Lake Valley. De afspraken worden nogmaals duidelijk doorgenomen. Plubos wordt nog een aantal keren gevaarlijk, maar het geluk is aan de zijde van de hardwerkende thuisploeg. Een scrimage voor het doel in de laatste minuut gaat er met wat geluk niet in. Na een wedstrijd waarin er keihard met elkaar gewerkt is zijn de punten binnen.

Volgende week 2 december is Lake Valley vrij i.v.m. het wegvallen van de dames van Avanti. Een week later wacht de eerstvolgende wedstrijd tegen Architektenburo Nieuweboer in Wervershoof. Deze ploeg heeft op dit moment net als Lake Valley 8 punten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. De 1e wedstrijd tussen beide teams in Venray begin september eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Verslag van FC Plubos
Door Marianne Pluijmers

Plubos speelt voor Sinterklaas

Geholpen door de ‘zwarte pieten’ met fluit kregen de vrouwen van Lake Valley de winstpunten kado. Plubos was dik de betere ploeg van de twee, maar een paar momenten van onachtzaamheid kostte haar de winst. Het zit niet mee in het Alkmaarse kamp. Coach Fien Timisela zag nog wel een lichtpuntje: ‘we hebben er nu in ieder geval wel twee speelhelften vol voor gestreden’.

Binnen een minuut wist Mirjam van Dijk al te scoren. Doordat haar verdedigster te gretig was kwam ze vrij voor de keepster en ronde koelbloedig af. Nog geen halve minuut later lag de tegen goal er al in. Brigitte Pluijmers liet zich achterin de bal ontfutselen, waar Lake Valley goed van profiteerde.

Plubos verdedigde sterk vooruit. Lake Valley had hier duidelijk moeite mee en kwam zelden van de eigen speelhelft vandaan. Veel schoten van Plubos werden daarop weer geblokt of gekeerd door de keepster. Ook stond de paal meerdere keren in de weg. Zo ook bij een prima combinatie tussen Ilja van de Deure en Mirjam van Dijk waarbij de keepster al uitgespeeld was.

In de 12 minuut was het dan eindelijk raak. De keepster keerde een afstandschot van Brigitte Pluijmers, waarop Deborah Cordes de rebound binnen schoot en Plubos terecht weer op voorsprong kwam. Waar het een goal voor Plubos had moeten zijn, Rina Blondeau ging langs de lijn knap langs haar vrouw, kreeg Lake Valley de ruimte. Marintha Louwe schoot vervolgens een voorzet onfortuinlijk in eigen goal wat de stand weer gelijk bracht.

De tweede helft was Lake Valley duidelijk een stuk feller en maakte het nu ook Plubos moeilijk bij het uitverdedigen. Jessie Visser profiteerde van cadeautjes van de scheidsrechter, een onterecht gegeven vrije trap op de cirkel, en een foutieve pass door het midden, en zorgde er binnen twee minuten voor dat Plubos tegen een 4-2 achterstand aan moest kijken.

De frustratie bij de Alkmaarse vrouwen leverde wel veel strijd op maar dat ging niet gepaard met zorgvuldigheid. Een inzet van Ilja van de Deure verdween nog wel via een verdedigster in het vijandelijk doel. De overgebleven tijd streden de dames van Lake Valley voor hun leven en met succes. Het 7 minuten durende slotoffensief van Plubos leverde wel kansen maar geen goals meer op. Gedesillusioneerd ging Plubos de nacht in, voor een lange reis terug naar huis.

Scoreverloop:
0-1 Mirjam van Dijk, 1-1 Jessie Philipsen, 2-1 Deborah Cordes, 2-2 e.d. Plubos, rust, 3-2 Jessie Philipsen, 4-2 Jessie Philipsen, 4-3 Ilja van de Deure

4-3 S.C. Noordzee - FSG
4-1 vv Pernis - Os Lusitanos
0-1 Dansschool Biersteker - Architektenburo Nieuweboer
2-4 Watervogels'64 / Noordstad - FC Gelre
4-3 s.v. Lake Valley - FC Plubos