A+ R A-
Wedstrijdverslag: PSV - Ajax | Ronde 27 | Eredivisie Veld 2016-2017

PSV - Ajax
0 2
(0 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 26 mei 2017
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Ajax Vrouwen beëindigen competitie in stijl
Bron tekst www.ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben redelijk eenvoudig gewonnen van de PSV Vrouwen. In Eindhoven werd het 0-2 in Amsterdams voordeel. Chantal de Ridder en Marlous Pieëte maakten voor rust het verschil namens Ajax. Het was een keurige generale repetitie voor de bekerfinale van volgende week tussen beide ploegen.

Voor de wedstrijd reikte de PSV-coach Nebojsa Vuckovic bloemen uit aan de kersverse kampioen. Een sportief gebaar van de opponent, in de wedstrijd waar het alleen nog om de sportieve eer ging. Onder prettige omstandigheden maakten beide ploegen er het beste van.

Aantal basiskrachten krijgen rust
Trainer Ed Engelkes gebruikte het laatste competitieduel om een aantal basiskrachten rust te geven en zodoende andere speelsters te laten starten. Liza van der Most maakte haar rentree in de basis na lang blessureleed. Chantal de Ridder trad aan als diepste spits en ook de vertrekkende speelsters Lauren Delleman en Paulina Quaye mochten vanaf het begin spelen. Ook Ana Romero was er vanaf de aftrap bij. De Spaanse kreeg na pakweg zeven minuten spelen een mooie kans op de 0-1, maar haar schot vloog hoog over. Betsy Hassett toonde zich ook meteen, maar haar goede acties leverden nog geen treffer op.

PSV was niet helemaal bij de les in de openingsfase en de geslepen Chantal de Ridder maakte daar na 18 minuten gebruik van. Zij tikte van dichtbij in. Ajax speelde als een kampioen: met zelfvertrouwen en vlot positiespel. Marlous Pieëte drukte de overmacht van Ajax nog beter uit in de score. In de 40e minuut wist ook zij van dichtbij te scoren, 0-2.

Na rust leken beide ploegen het wel te geloven. Ajax zette niet echt meer aan en PSV was sterk genoeg om de Amsterdamse defensie écht aan het wankelen te brengen. Romero aasde nog wel op haar doelpuntje, maar het schot van de aanvalster vloog langs de kruising.

Niet lang daarna moest Romero met een rode kaart vertrekken na natrappen. Zij zal door deze rode kaart de bekerfinale missen. Met tien vrouwen op het veld wist Ajax nog genoeg dreiging te veroorzaken. De sterke invalsters Dominique Vugts en Toni Payne roken nog aan een treffer, maar meer goals zaten er niet in. Na 90 minuten vond de leidsman het wel welletjes.

Ajax zette met de eenvoudige zege de flow waarin het team de laatste weken verkeert, ook na het behalen van de titel, goed door. De dubbel lonkt en het team lijkt helemaal klaar voor volgende week. Dan is PSV opnieuw de tegenstander in het Kyocera Stadion in Den Haag.



Opstelling Ajax Vrouwen: Quaye; Van der Most, Koster, Delleman, Hoogendijk (Van Lunteren 83.) , Hassett, Kaagman (63. Vugts), Reichardt, Romero, De Ridder, Pieëte (Payne 56.)