Wedstrijdverslag: FC Gelre - Os Lusitanos | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 september 2011
Aanvangstijd: 18:30 u

Verslag FC Gelre
Door: Tonnie Rutten

Vrijdag 10 september om 20:30 uur vond de aftrap plaats van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen. In Wehl werd de wedstrijd tussen FC Gelre (Wehl) en OS Lusitanos (Amsterdam) gespeeld onder leiding van de scheidsrechters de Ruiter, Visser en Hegteler.

De eerste helft had OS Lusitanos duidelijk overwicht op het spel. Het team speelde in een hoog tempo en de speelsters waren in staat om zich goed vrij te spelen. FC Gelre had hier geen antwoord op, speelde in het begin nerveus en leed veelvuldig balverlies. Het spel speelde zich voornameliijk af op de helft van FC Gelre. In de 3e minuut viel de eerste treffer van de wedstrijd. Petra Verbeek kon na een voorzet van links onder keepster Jantien Wanrooij doorschieten: 0-1. Een minuut later wist Boushra Ait L’Hou de bal af te pakken in de verdediging van FC Gelre en kon alleen naar de keepster van FC Gelre lopen: 0-2.

Pas in de 12e minuut volgde de eerste gevaarlijke actie van FC Gelre. Wendy Tiemes kon via een een-twee met Celine Ewes op doel schieten, maar keepster Jesca Willemsen wist de bal te stoppen. Hierna was het weer OS Lusitanos die de kansen kreeg. In de 15e minuut kon Niña George een bal op de doellijn intikken: 0-3. In de 17e minuut de 0-4, een schot van Petra Verbeek verdween via het been van Larissa Bijmolt in het doel. Een minuut later kreeg OS Lusitanos een vrije trap voor het doel van FC Gelre. Dit leverde een gele kaart op voor Boushra Ait L’Hou. Deze stond hierna geheel vrij, kreeg de bal toegespeeld en kon schieten. Vlak voor de doellijn probeerde de ongelukkige Larissa Bijmolt het schot te keren, maar deze verdween wederom in haar eigen doel. Ruststand 0-5.

De tweede helft kwam FC Gelre wat beter uit de startblokken. Het kon iets meer van de eigen helft af spelen en kwam wat vaker voor het doel van OS Lusitanos. De kansen die het kreeg werden echter slecht benut en de ruimte tussen de verdediging en aanval was te groot. Schoten op doel verdwenen vaak naast of over het doel, maar ook keepster Jesca Willemsen stond steeds goed opgesteld. In de 25e minuut was het Iris Wagemaker van OS Lusitanos die vrij voor het doel kwam. In eerste instantie werd haar schot gestopt, maar de bal verdween toch via de rug van Jantien Wanrooij in het doel: 0-6. In de 30e minuut kon Shirley Smit haar eerste doelpunt scoren nadat door OS Lusitanos flink druk op het doel van FC Gelre werd gezet: 0-7. Een minuut later dan eindelijk een doelpunt voor Gelre. Nadat Anke Kaal op de lat had geschoten kwam de bal weer terug voor het doel van OS Lusitanos waar de bal in eigen doel werd geschoten: 1-6. Even later kwam FC Gelre met drie speelsters alleen voor het doel, maar wederom wist Jesca Willemsen te redden. In de 37e en 38e minuut kon OS Lusitanos nog twee keer scoren. Beide keren kon Petra Verbeek hard en onhoudbaar op doel schieten.

Eindstand 1-9.

Locatie: Wehl
Scheidsrechters de Ruiter, Visser en Hegteler.

Doelpunten:
Petra Verbeek (4x), Boushra Ait L’Hou (2x), Iris Wagemaker , Shirley Smit, Niña George

Gele kaarten:
Boushra Ait L’Hou (OS Lusitanos)

FC Gelre: Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Frederique Smit, Marylin Hup, Anke Kaal, Barbara Roemeon, Larissa Bijmolt, Iris Thus, Celine Ewes, Joop Koers (coach)

OS Lusitanos: Jesca Willemsen (keepster), Iris Wagemaker, Boushra Ait L’Hou, Petra Verbeek, Shirley Smit, Gilanne Louwaars, Niña George, K. Beverwijk (coach).