Wedstrijdverslag: RVVH 1 - Fortuna W. 1 | Ronde 10 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 12 november 2011
Aanvangstijd: 13:30 u

Verslag RVVH
door Hans Schelvis

De degradatietopper tegen Fortuna stond vandaag op het programma. Fortuna heeft vorige week een knappe uitslag tegen Be Quick neergezet en daarmee de eerste overwinning van het seizoen gepakt. RVVH wil de aansluiting met de middenmoot een keer gaan realiseren.

Of de belangen een rol spelen in de eerste helft zal altijd onduidelijk zijn, maar feit is dat de beste omschrijving waarschijnlijk rommelig is. Fortuna probeert druk te zetten op het middenveld en de ruimtes klein te maken. Het eerste schotje van de zijde van de thuisploeg is van Nikki vd Roest na een combinatie met Melissa, maar recht in de handen van de keepster. In de 13e minuut de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Een verkeerde kaats van Denise levert een hoekschop op. Deze komt bij de volledig vrijstaande nummer 5 terecht die de bal totaal verkeerd raakt. Grootste kans van RVVH in de eerste helft komt voort uit een hoekschop van Esther de Bruijn die goed door de inkomende Cindy Smith wordt ingekopt maar een metertje naast paal. Hierna een fase met te veel balverlies van RVVH, diverse malen onnodig waardoor Fortuna iets meer naar voren kan komen. Fortuna maakte veel te veel overtredingen in de eerste helft waar de scheidsrechter onvoldoende tegenop trad. Een forse overtreding van de nummer 6 die doorgleed op Veronique Versaevel had geel moeten zijn. De scheidsrechter liep er lankmoedig bij en liet het steevast bij een vrije trap. Gesteld kan ook worden dat RVVH veel te weinig doet met de vele vrije trappen en er onvoldoende gevaar bij het doel van Fortuna uithaalt. Een tik tegen de achillespezen van Nikki vd Pas werd volledig onbestraft gelaten. In de 35e minuut eindelijk weer eens een schot en wel van Cindy Smith van 25 meter, maar over het doel. 5 minuten later balverlies voorin bij RVVH en Fortuna kan met 3 speelsters counteren. Het is dat daar onzorgvuldig mee omgegaan wordt want dat had een kans kunnen opleveren. Een matige eerste helft wordt dus met 0-0 afgesloten en dat is geen onterechte stand.

Met een aanvallende wissel, Chamba voor Mandy, gaat RVVH de 2e helft in. In de 50e minuut een mogelijkheid als Melissa door een fraaie lange bal van Denise aangespeeld wordt en de bal met de borst controleert. De bal lijkt te ver weg te springen maar in het duel met een Fortuna speelster krijgt ze de punt er nog tegen. Helaas naast het doel. Nikki vd Pas was de volgende die een poging deed maar haar slappe schot was een eenvoudige prooi voor de keepster. In de 20e minuut was het wederom een overtreding van Fortuna. Vrije trap werd door Denise Coehoorn ingekopt en kwam in een scrimmage terecht. Esther de Bruijn probeerde al liggend op de grond de bal binnen te schieten maar kwam net te kort. De kansen komen nu voor RVVH en Fortuna komt er niet meer uit. Een volkomen onterecht vlagsignaal na een fraaie pass van Nikki vd Pas zorgt ervoor dat Melissa vd Berg niet 1 op 1 kan gaan op de keepster van de bezoekers. 2 minuten later Cindy Smith met een schot over het doel. Weer 2 minuten later, de 70e minuut, komt Daphne Verwater opstomen over de rechter vleugel. Haar voorzet komt bij Melissa vd Berg en Nikki de Roest terecht. Melissa lijkt de trekker over te halen maar ook dit schot gaat naast.
Het doelpunt lijkt er dan te komen als een goede pass van achteruit via een tegenstander Cindy Smith alleen op de keepster af laat gaan. Ze had nog ruimte om door te lopen maar schiet van een meter of 15. Dat blijkt niet de beste keuze want haar schuiver wordt goed gepakt. 75e minuut wederom Dahpne Verwater die doorkomt over rechts, voorzet bij Nikki de Roest 1 tegenstander passeren en schieten maar weer over het doel. Melissa vd Berg wordt gewisseld voor Cherraine Breinburg en zij krijgt een minuut later al een kans als een voorzet door Cincy Smith doorgekopt wordt. Het schot van Cherraine was helaas te veel met de punt en mistte daardoor kracht om de keepster te verschalken. RVVH blijft wel drukken en Fortuna blijft overtredingen maken. Het aantal spelhervattingen was dan ook groot. Een handsbal in de 16 van Fortuna wordt helaas niet gezien door de scheidsrechter, 2 hoekschoppen van Veronique Versaevel stichten nog gevaar, een knal van Esther de Bruijn ging over. Deed Fortuna dan aanvallend niets in de 2e helft? Jawel maar eigenlijk moest daarvoor tot de 98e minuut gewacht worden toen een vrije trap voor enig gevaar zorgde.

Met 0-0 kreeg RVVH te weinig, maar met de mogelijkheden die er waren kan de thuisploeg alleen zichzelf de schuld daarvan geven.