Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - FC Gelre | Ronde 10 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Simone Verschoor

Watervogels begint niet best aan de wedstrijd, na krap 2 minuten staat de 0-1 op het bord. Anita gooit de bal verkeerd aan en daar maakt Wendy Tiemes dankbaar gebruik van. Het duurt even maar dan zien we aan beidde kanten diverse mooie aanvallen, helaas gaan de schoten op doel van Aaike en Monique naast of weet de keepster ze te pakken. Na een snelle counter van FC Gelre moet ook Anita flink aan de gang en dat gaat haar goed af, het schot van Tiemes wordt goed gekeerd.
Na een minuut of  8 komt Watervogels goed weg als eerst Anita en daarna Aaike de bal voor de doellijn weet weg te werken. Hierna neemt Watervogels het heft weer in handen maar verder dan een uithaal tegen de lat  een aantal mooie acties en schoten op doel die dan door de keepster gepakt worden komen ze niet, zodat de teams met een 0-1 ruststand de kleedkamers in gaan.

Direct na de aftrap van de 2e helft is het Tessa die uithaalt maar zij ziet haar schot via de tegenstander over het doel heen gaan. In de 26e minuut is het Gelre dat tot scoren komt, na een pass van Marylin Hup is het Barbara Roemeon die de bal uit de lucht vandaan in het doel schiet 0-2.

Gelukkig laten jullie de koppies niet hangen en wordt de aanval weer ingezet die na goed voor werk van Monique en Aaike door Jiska wordt afgemaakt  1-2. De gelijkmaker ligt in de 30e minuut tegen de touwen, na een pass van Monique knalt Aaike de bal prima binnen de palen 2-2. Hierna zet Gelre alles in de strijd en moeten Isolde en Aaike een paar keer flink aan de gang in de verdediging.

Er ontstaat wat onenigheid over een 2e terugspeelbal op de keepster van Gelre, maar de scheidsrechter vond dat het niet bewust was en de ruimte werd benut door Gelre 2-3. Ze maken ook de 2-4, in de slotfase van dit duel komt er nog een hard afstandsschot van Isolde maar die gaat naast zodat de eindstand op 2-4 blijft staan en Gelre met de punten aan de haal gaat.