Wedstrijddatum: zaterdag, 03 november 2012

doelpuntKirsten Kok (1x)

Verslag van Ste.Do.Co.
Door Jan Koppenol

De druiven zijn opnieuw zuur

Onder onverwacht mooie omstandigheden (goed veld, mooi zonnig weer) werkten Ste.Do.Co. en RCL een wedstrijd af in de onderste regionen. Beide teams bivakkeren in de onderste regionen van de Topklasse, dus er stond weer veel op het spel. Zoals al vaker is gebeurd dit seizoen, had Ste.Do.Co. in de beginfase het betere van het spel en vooral over links met Sanne Brand kreeg de ploeg van Janny Timisela een paar kleine mogelijkheden. Ook Danielle Vermeulen, de van een blessure teruggekeerde spits, deed van zich spreken en schoot in de 10e minuut net naast. Maar, wat ook al vaker is gebeurd dit seizoen, is dat de goal dan meestal eerst aan de andere kant viel. Dat gebeurde ook in deze wedstrijd. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Shirley Nederpel op rechts kon uitbreken. Haar afgemeten voorzet bood Kirsten Kok een niet te missen kans: 0-1.
Ste.Do.Co. liet zich door deze domper niet uit het veld slaan en trok weer ten aanval, maar echt grote kansen kreeg de ploeg niet meer. En aan de andere kant moest de Ste.Do.Co. verdediging goed opletten vanwege venijnige tegenaanvallen van RCL.
Hierbij onderscheidde zich Sharon Schoonderbeek, door een mooi schot van Shirley Nederpel met een fraaie redding uit de kruising te tikken.

In de tweede helft zette het spelbeeld van de eerste helft zich voort: Ste.Do.Co. was meer in de aanval en RCL was wat gevaarlijker voor de goal. Na de 60e minuut bracht RCL een aantal nieuwe spelers binnen de lijnen, maar die leidden er alleen maar toe dat RCL in aanvallend opzicht er eigenlijk niet meer aan te pas kwam. En de aanvallen die er kwamen, werden door de Ste.Do.Co. verdediging vakkundig geneutraliseerd, waarbij met name Renate Vos opviel, die een puike wedstrijd speelde.
De druk op het RCL doel werd groter en groter en misschien dat misschien dat scheidsrechter van Hoogdalem een penalty had kunnen toekennen vanwege een lichte overtreding op Danielle Vermeulen binnen de 16, maar de gelijkmaker viel niet. Kenmerkend voor de pech die de ploeg al weken achtervolgt, was dat in blessuretijd Marlies Koppenol nog op de lat kopte.
Kortom weer hard gewerkt, minimaal een gelijkspel verdiend, maar toch met lege handen achterblijven.