Wedstrijdverslag: Saestum 1 - Jong FC Twente | Ronde 10 | Topklasse 2012-2013

(1 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 november 2012
Aanvangstijd: 13:45 u

Tijdlijn

doelpunt Min.  ::<br />Pia Haitsma doelpunt Min.  ::<br />Frederique Bonink doelpunt Min.  ::<br />Lisanne Hogeveen

11-11-2012

ATC’65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Saestum verloren. In Zeist werd het 3-1 voor de thuisploeg. Voor FC Twente scoorde Tessa Klein Braskamp.

Balans
Bij rust stond er zaterdagmiddag een 1-1 stand op het scorebord, wat een perfecte weergave van het spel in de eerste helft was. Beide ploegen waren namelijk in balans. De Beloften van FC Twente Vrouwen speelden wel wat aanvallender dan de thuisploeg. Ondanks dat gegeven keek het team na twintig minuten spelen wel tegen een achterstand aan. Een vrije bal in het strafschopgebied werd goed verlengd en daaruit kwam Saestum op 1-0.

Gelijkmaker
“Een flinke domper”, zo sprak trainer Joost du Gardijn na afloop. Maar zijn ploeg liet zich niet van de wijs brengen door deze onverwachte tegenslag en een kwartier later kwam FC Twente langszij. Een goede crospass van Tashira Renfurm op Tessa Klein Braskamp werd door die laatste op fraaie wijze over de keeper gelobd.

Snelle doelpunten
In de tweede helft was het positiespel van de Beloften een stuk minder dan in het eerste bedrijf. De ploeg werd slordig en daar wist Saestum vlak na rust binnen vijf minuten twee keer van te profiteren. Beide goals werden ingeleid door balverlies van FC Twente. En daarmee was de wedstrijd gespeeld, want de Tukkers kwamen die achterstand niet meer te boven. De thuisploeg koesterde de voorsprong en zakte iets verder terug, FC Twente kon in het verdere verloop van het duel niet meer gevaarlijk worden.

“Verdiende overwinning”
De trainer van het beloftenteam vond de winst voor Saestum verdiend, vooral gezien het spelverloop in de tweede helft. “Het is teleurstellend dat we het goede spel uit het eerste bedrijf niet konden doortrekken na rust. We bleven te lang met de bal aan de voet lopen en we voerden ons positiespel niet meer goed uit.”

Saestum – ATC’65 VR1/Beloften FC Twente Vrouwen: 3-1 (1-1)

21’ Saestum 1-0
35‘ Klein Braskamp 1-1
47‘ Saestum 2-1
52‘ Saestum 3-1