Olympique Lyonnais wint Champions League Vrouwen

Ruim 22.000 toeschouwers o.a. onze reporter Luc Calleeuw en fotograaf Kin Wah Yim zagen in het Cardiff City Stadium de finale van de Champions League voor vrouwen. In de 1e helft had Lyon een duidelijk overwicht, maar ondanks dat werden er toch ook een tweetal fraaie kansen door PSG gemist.

In de 2e helft was het andersom, maar net als in de 1e helft werd er niet gescoord. Ook na verlenging stond er nog 0-0 op het scorebord. De penalty shoot-out moest de beslissing brengen. De keepster van PSG hield de 2e penalty en de keepster van Lyon hield de 3e pingel. Nadat het 6-6 stond werd de 8e penalty genomen door de keepster van PSG, zij schoot echter naast en tot overmaat van ramp schoot de keepster van Lyon de 8e penalty wel binnen, derhalve won Lyon met 7-6 van PSG.

31-05-2017: Op donderdag 1 juni 2017, kan men op Eursport de Finale van de Champions League voor Vrouwen zien, met Commentaar: Herman Hobert.
Onze huisfotograaf Kin Wah Yim en onze reporter Luc Calleeuw zijn ook ter plekke aanwezig!

Dit Franse ‘onderonsje’ tussen Olympique Lyonnais en Paris Saint Germain, vindt plaats in het Cardiff City Stadium in Wales. Deze 2 teams hebben in totaal 12 nationaliteiten in de gelederen waaronder een Nederlandse, namelijk Nederlands elftal keeper Loes Geurts verdedigt de kleuren van de ploeg uit Parijs. De 31-jarige Geurts was een van de eerste aankopen van PSG-technisch directeur Patrick Kluivert. De statistieken beloven bovendien een waar spektakel, omdat de twee meest scorende teams van de Champions League van dit seizoen tegenover elkaar staan. Lyon was maar liefst 32 keer trefzeker, terwijl Paris 21 maal scoorde.

29-04-2017: EEN FRANSE FINALE - Champions League 2016-2017

Vandaag werden de 2 laatste wedstrijden gespeeld in de halve finale van de Champions League. Paris Saint Germain won ook het 2e duel van FC Barcelona. Deze keer met 2-0. In de 55e minuut werd de openingstreffer gescoord via een penalty en de 2-0 was een eigen doelpunt van Barcelona. Loes Geurts gaat dus met Paris Saint Germain naar de finale.

De andere wedstrijd ging tussen Olympique Lyon en Manchester City. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Lyon met 1-3 maar vandaag was het Manchester City dat met 0-1 won. Maar helaas voor het team van Tessel Middag, (die in de 69e minuut in het veld kwam), was dit niet genoeg om naar de finale te gaan.

22-04-2017: In de 2e minuut van de wedstrijd Manchester City vs Lyon benutte Lyon een penalty, in de 10e min. trok MC de stand gelijk, maar Lyon was te sterk en won dit duel met 1-3. Ook de andere Franse ploeg Paris SG won haar uitwedstrijd met 1-3 van Barcelona.

Nog 2 Nederlandse speelsters in de Champions League actief, wel te weten Tessel Middag met haar club Manchester City. Zij nemen het a.s. zaterdag op thuis tegen Olympique Lyon. Doelvrouw Loes Geurts, actief bij Paris Saint Germain, spelen uit bij FC Barcelona.
Dit zijn de 1e wedstrijden van de Halve Finales Champions League.

30-03-2017: Op 30-3-2017 werd de laatste kwartfinale gespeeld. Deze ging tussen Manchester City en Fortuna Hjorring. De eerste wedstrijd werd met 0-1 door Manchester City gewonnen en zo ook de wedstrijd van vandaag. Tessel Middag kwam in de 66e minuut in het veld en gaat dus verder naar de Halve finale.

Er gaat nog één Nederlandse naar de halve finale en dat is Loes Geurts met Paris Saint Germain. De andere twee clubs zijn Barcelona en titelverdediger Lyon

29-03-2017, werden er drie wedstrijden gespeeld in de UEFA Champions League. Barcelona won ook het 2e duel van Rosengard. Lieke Martens en haar team zijn nu uitgeschakeld na het 2-0 verlies van vandaag. Barcelona gaat door naar de halve finale.
De tweede wedstrijd ging tussen Paris Saint Germain en Bayern Munchen. PSG revancheerde zich en won vandaag met 4-0. Dit houdt in de Loes Geurts met PSG door is naar de halve finale en dat Vivianne Miedema en Stephanie van der Gragt uitgeschakeld zijn.
De derde wedstrijd was de finale van vorig seizoen, Lyon won de eerste wedstrijd met 0-2 en dat was voldoende om Wolfsburg uit te schakelen. Wolfsburg wist vandaag met 0-1 te winnen door een penalty maar dit was niet genoeg om door te gaan naar de halve finale.

Morgen, 30-03-2017, wordt de wedstrijd tussen Manchester City en Fortuna Hjorring gespeeld

Op 23 maart werden er drie wedstrijden van de kwartfinales van de UEFA Champions League gespeeld. De wedstrijd tussen Fortuna Hjorring en Manchester City eindigde in  0 - 1 door een doelpunt van Carli Lloyd. Tessel Middag kwam deze dag niet in actie voor Manchester City.
Het 2e duel ging tussen Bayern Munchen en Paris Saint Germain. Alleen Vivanne Miedema kwam als enigste Nederlandse in actie. Stefanie van der Gragt (BM) en Loes Geurts (PSG) niet. Het was dan ook Vivianne Miedema die een heel belangrijk doelpunt voor Bayern maakte in de 72e minuut, ze bracht hiermee de score op 1-0 wat ook de eindstand werd.
In het 3e duel troffen Wolfburg en Lyon elkaar. Lyon deed goede zaken door er met een 0-2 overwinning vandoor te gaan. Wolfsburg zal dus alle zeilen bij moeten zetten om nog een goed resultaat te halen en om door te gaan naar de halve finale.

Een dag eerder op 22 maart werd al de wedstrijd tussen Rosengard en Barcelona gespeeld. Lieke Martens speelde de hele wedstrijd en moest samen met Rosengard toezien dat Barcelona met de winst naar huis ging. In de extra tijd van de eerst helft maakte Leila Ouahabi er 0-1 van en dat bleef het tot het eindsignaal. Rosengard had eigenlijk de meeste kansen dus zijn niet kansloos in de uitwedstrijd.

25-11-2016: In Nyon vond vandaag de loting plaats voor de Kwartfinales van de UEFA Champions League voor Vrouwen. Het 1e duel gaat tussen Fortuna Hjorring en Manchester City, het 2e duel tussen Rosengard en Barcelona, het 3e duel gaat tussen Wolfsburg en Lyon en het 4e en laatste duel gaat tussen Bayern Munchen en PSG. Uiteraard met onze Nederlandse internationals Tessel Middag bij Man.City, Loes Geurts bij PSG, Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt, Bayern Munchen en Lieke Martens bij Rosengard.

17-11-2016: Vandaag werden de laatste wedstrijden van deze ronde gespeeld van de Champions League. Vanavond werd duidelijk welke teams naar de kwartfinale gaan. Vivianne Miedema hielp Bayern Munchen mee naar een 2e overwinning. Met 0-4 werd Rossiyanka verslagen en net als vorige week schreef Vivianne Miedema 2 doelpunten op haar naam, ze scoorde in de 42e en 52e minuut. Rossiyanka moest de wedstrijd met 10 speelsters volmaken want in de 48e minuut werd Kseniya Kovalenko met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

De 2e wedstrijd van vanvond ging tussen Wolfsburg en Eskiltuna United. Wolfsburg won de vorige wedstrijd met 1-5. Vandaag werd er iets minder gescoord maar toch een duidelijk verschil het werd 3-0.

In de laatste wedstrijd  troffen Paris Saint Germain en BIIK-Kazygurt elkaar. PSG verdedigde een 0-3 voorsprong en had ook vandaag weinig moeite met BIIK-Kazygurt. Ze wonnen met 4-1 en Loes Geurts verdedigde vandaag het doel van Paris Saint Germain.

Gisteren plaatsten FC Barcelona, Manchester City, Rosengard, Lyon en Fortuna zich al. Vandaag kwamen daar Bayern Munchen, Wolfsburg en Paris Saint Germain nog bij.

16-11-2016: Vandaag 5 returnwedstrijden in de Champions League. FC Twente moest vandaag een 0-1 achterstand wegwerken tegen Barcelona. Maar Barcelona ging beter met de kansen om en won met 0-4 en gaat dus door naar de volgende ronde.
Tessel Middag heeft met haar team Manchester City de kwartfinale gehaald ten kosten van Brondby. De wedstrijd eindigde in 1-1 en hier had Manchester City genoeg aan. Tessel Middag stond niet in de basis maar kwam in de 69e minuut in het veld.
Rosengard, met Lieke Martens die de hele wedstrijd speelde, stond al met één been in de kwartfinale en maakte het vandaag voor rust  al af, ze scoorden in de 3e, 18e en 19e minuut en daar bleef het ook bij, eindstand dus 3-0.
Zurich had het thuis erg lastig tegen Lyon want ze verloren met 0-9. Zurich had al weinig vooruitzicht meer op de volgende ronde na het verlies van vorige week met 8-0. Dus Lyon makkelijk door naar de kwart finale.
Ook werd  vandaag de wedstrijd tussen Fortuna en  Brescia gespeeld. Fortuna won de wedstrijd met 3-1 en gaat door.

10-11-2016: De overige 3 duels werden op donderdag 10 november gespeeld. In Kazakstan begon de wedstrijd voor onze begrippen al vroeg, namelijk smorgens om 10.00 uur, het mocht BIIK-Kazygurt echter niet baten want het Paris SG van Loes Geurts won overtuigend met 0-3, Loes zat overigens op de reservebank.

In Zweden verloor Eskilstuna United fors met 1-5 van het Duitse Wolfsburg, Zsanett Jakabfi scoorde 4x,

Tot slot kreeg het Tsjechische Slavia Praag het Zweedse Rosengård met o.a. Lieke Martens op bezoek, De thuisclub verloor met 1-3, Lieke scoorde niet en werd in de 62e minuut gewisseld voor niet minder dan meervoudig beste FIFA speelster Marta.

09-11-2016: Vijf duels vandaag voor de Champions League vrouwen. FC Twente kwam in actie tegen FC Barcelona, in het Mini Estadi werd het 1-0 voor Barcelona. Volgende week dus alle kansen voor FC Twente om dit nog recht te zetten.

Bayern Munchen had een thuiswedstrijd tegen Rossiyanka. Bij Bayern Munchen begonnen Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema in de basis en speelden beiden de hele wedstrijd. Bayern had het in het begin maar lastig en kwamen pas in de 41e minuut op voorsprong, het tweede doelpunt viel de in de extra tijd van de eerste helft. Ook na rust werd er 2 keer gescoord en beide doelpunten werden gemaakt door Vivianne Miedema en wel in de 52e en 75e minuut. De eindstand werd daar dus 4-0.

Lyon won thuis met ruime cijfers van FC Zurich. Maarliefst 8 keer was Lyon trefzeker en was er een hattrick voor Ada Hegerberg. FC Zurich kon daar eigenlijk niks tegenover zetten en wacht dus volgende week eigenlijk een onmogelijke klus.

Tessel Middag met haar club Manchester City moest vanavond de mouwen opstropen tegen het Deense Brondby. Tessel Middag begon op de bank en kwam pas in de 85e minuut in het veld. Manchester City had verreweg de meeste kansen, wisten ook te winnnen, het werd uiteindelijk maar 1-0.

Ook vandaag nog Brescia en Fortuna Hjorring. Ook hier werd met een minimaal verschil gewonnen maar deze keer niet door de thuisploeg. Fortuna Hjorring ging met een 0-1 winst terug naar Denemarken.
Check de uitslagen, zie artikel CL Programma Kwalificatie & uitslagen.

28-10-2016: Kaartverkoop FC Twente - FC Barcelona gestart

Welk vak is als eerste vol bij FC Twente Vrouwen vs FC Barcelona? De speelsters van FC Twente Vrouwen gaan met elkaar de strijd aan wie het teamvak als eerste uitverkocht heeft. Zit jij in het winnende vak? Dan word je uitgenodigd voor een Meet en Greet na afloop van een thuiswedstrijd in de Eredivisie Vrouwen. Kaarten voor deze en natuurlijk andere vakken kun je direct hier bestellen.

Teams en vakken Team MAKE US PROUD

– vak 128 Ellen Jansen, Maud Roetgering, Cheyenne van den Goorbergh, Maruschka Waldus, Anouk Borgman, Jade Adan, Zoï van de Ven, Kristina Erman Team YNWA
– vak 133 Sabrine Ellouzi, Jill Roord, Siri Worm, Marthe Munsterman, Renate Jansen en Lenie Onzia Team KICKOFF
– vak 134 Bente Jansen, Danique de Vree, Danique Kerkdijk, Fieke Hendriks, Lineth Beerensteyn, Eshly Bakker, Barbara Lorsheijd, Licia Darnoud

Klik hier om kaarten te bestellen.

17 oktober 2016: FC Twente treft weer Barcelona

Vandaag werd de loting gehouden voor de laatste 16 van de Champions League. FC Twente werd voor deze 1/8e finale wederom gekoppeld aan FC Barcelona, FC Twente speelt eerst uit op 9 of 10 november en vervolgens thuis op 16 of 17 november 2016. Barcelona trof FC Twente vorig seizoen ook in de laatste 16. Tweemaal werd er met 1-0 verloren!

Doelvrouw Loes Geurts speelt met haar club PSG tegen BIIK-Kazygurt uit Kazachstan. Lieke Martens speelt met Rosengard tegen het Tsjechsche Slavia Praha. Tessel Middag met Manchester City opent thuis tegen het Deense Brondby. En onze internationals in Duitse dienst, Miedema en Van der Gragt spelen met Bayern Munchen tegen het Russische Rossiyanka, ook altijd een team die een Nederlands team aan de kant zette in de CL geschiedenis! Overig loting:

Brescia (ITA) - Fortuna Hjorring (DEN)
Lyon (FRA) - FC Zurich (SUI)
Eskilstuna United (SWE) - Wolfsburg (DUI)

Klik hier voor de gehele loting.

17-10-2016: Vandaag werd de loting gehouden voor de laatste 16 van de Champions League. Er waren 2 potten van elk 8 teams geformeerd. In pot A zitten titelverdedigers Olympique Lyon, Wolfsburg, Rosengard (met Lieke Martens), Paris Saint-Germain (met doelvrouw Loes Geurts), Fortuna Hjorring, Brondby, Barceloan en Rossiyanka.

In pot B met FC Twente, zaten ook zwaargewichten Bayern Munchen, en debutante Manchester City. Dus laatstgenoemde 2 clubs met internationals Miedema, Van der Gragt en Middag! Ook FC Zurich, Brescia, Slavia Praha, Eskilstuna United, BIIK-Kazygurt.

Wie wordt de volgende tegenstander van FC Twente!

Paris Saint-Germain (FRA) - BIIK-Kazygurt (KAZ)
Barcelona (ESP) - FC Twente (NED)
Slavia Praha (CZE) - Rosengård (SWE)
Manchester City (ENG) - Brøndby (DEN)
Brescia (ITA) - Fortuna Hjørring (DEN)
Lyon (FRA) - FC Zürich (SUI)
Bayern Munchen (DUI) - Rossiyanka (RUS)

13-10-2016: Donderdag 13 oktober stonden de laatste vier duels op het programma. De ploeg van Loes Geurts verloor de 1e wedstrijd maar won de return met 4-1 van LSK Vinner (met Sherida Spitse in de gelederen), PSG met Loes gaat dus door. Eskilstuna United is ook door het won met 1-2 van Glasgow City. 2-1 werd het voor Rossiyanka (Rusland) wat door gaat het versloeg SFK 2000 Sarajevo (BIH). De laatste wedstrijd was Brescia (Italie) tegen Medyk Konin (Polen), het werd 3-2, de stand over 2 wedstrijden was 6-6 maar Brescia gaat door omdat het een uitdoelpunt meer gemaakt heeft dan Medyk Konin.

Op woensdag 12 okt. kwamen ook de andere oranje internationals in actie voor de Return in de Champions League. Zo speelde debutant Manchester City uit tegen Zvezda-2005. City met Tessel Middag in de gelederen verdedigden een 2-0 voorsprong maar had vandaag weinig moeite met Zvezda die met 0-4 werden verslagen. Tessel Middag kwam in de 53e minuut in het veld. Manchester City plaatst zich dus voor de volgende ronde.

Bayern Munchen met 2 oranje klanten, Miedema en Van der Gragt verdedigden een simpele 0-6 voorsprong tegen het Schotse Hibernian. Stephanie van der Gragt begon in de basis vandaag en speelde de hele wedstrijd. Vivianne Miedema kwam in het veld in de 69e minuut en bewees al snel haar waarde want ze zette de eindstand op 4-1 met een doelpunt in de 72e minuut.  Lieke Martens met haar club Rosengard verdedigden een 1-0 zege tegen het stugge IJslandse Breidablik en dat Breidablik stug was bleek ook vandaag weer want Rosengard kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel maar dit was genoeg om de laatste 16 te halen.

FC Twente won vandaag met 1-3 van Sparta Praag en gaat ook door naar de volgende ronde. Voor een uitgebreid verslag Klik hier

Barcelona wint ook de tweede wedstrijd van Minsk, deze keer werd het 2-1. Barcelona kwam eerst nog achter maar kreeg een penalty en daarna maakte het nog de winnende treffer in de 75e minuut. Barecelona gaat door. Brondby had in de vorige wedstrijd de punten eigenlijk al binnen en kwam vandaag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen SKN. St. Polten. Ook Wolfsburg had aan het 1-1 gelijkspel tegen Chelsea genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Slavia Praag plaatst zich bij de laatste 16 ten koste van Apollon. De eindstand was vandaag 3-2, Apollon kwam in de 81e minuut met 10 speelsters te staan nadat Sidira met twee keer geel, dus rood van het veld werd gestuurd. Zurich won de vorige keer met 0-6 van Sturm en ook vandaag waren ze sterker. Met een 3-0 overwinning gaan zij door naar de volgende ronde.
Tussen Fortuna en Athletic Bilbao werd het nog spannend, na 2x 90 minuten spelen stonden de teams gelijk in doelsaldo en moest de verlenging de doorslag geven. Lang zag het er naar uit dat het op penalties uit zou draaien maar in de 119e minuut scoorde Tamires van Fortuna en hiermee besliste zij dat Fortuna op doelsaldo door is. Verona speelde vandag met 1-1 gelijk tegen BIIK-Kazygurt maar dit was niet genoeg om de volgende ronde te halen, wel voor BIIK-Kazygurt die hadden het eerste duel gewonnen en gaan dus door. De laatste wedstrijd ging tussen Lyon en Avaldsnes en werd een duidelijke overwinning voor Lyon, 5-0. Lyon plaatst zich ook bij de laatste 16.

Doelvrouw Loes Geurts maakte haar debuut afgelopen weekend met Paris Saint Germains. Donderdag speelt zij tegen teamgenote van Oranje, Sherida Spitse. PSG verloor met 3-1 vorige week van LSK Kvinner.

06-10-2016: Vandaag nog vier wedstrijden in de Champions League. Minsk kreeg Barcelona op bezoek en zag dat de bezoekers er met de 0-3 winst vandoor gingen. Twee doelpunten van Barcelona werden gescoord door Jennifer Hermoso. De wedstrijd tussen Eskilstuna United en Glasgow City eindigde in 1-0 in een zeer gelijk opgaande strijd. LSK Kvinner met Sherida Spitse in de gelederen, nam het op tegen het Paris Saint Germain waar Loes Geurts op de bank plaats moest nemen. Paris Saint Germain verloor verrassend met 3-1 nadat ze eerst met 0-1 hadden voorgestaan. De laatste wedstrijd van vandaag ging tussen Manchester City en Zvezda. Manchester City won met 2-0 en had verreweg de meeste kansen. Tessel Middag begon op de bank maar kwam in de 70e minuut in het veld bij Manchester City.

05-10-2016: TV Oost zond live de Champions League wedstrijd uit op woensdag 5 oktober. Om 18:45 uur begon de uitzending van het duel tussen de vrouwen van FC Twente en Sparta Praag. De vrouwen van trainer Tommy Stroot probeerden het succes van vorig seizoen te herhalen (en dat lukte). Toen was de Enschedese ploeg in de eerste ronde te sterk voor Bayern München. In de tweede ronde bleek FC Barcelona te sterk voor de ploeg van toenmalig trainer Arjan Veurink.

Bert van Losser presenteerde de uitzending, het commentaar kwam van sportverslaggever Paul Schabbink. Surf naar www.rtvoost.nl/tv

Bij Bayern Munchen die speelde tegen Hibernian in Schotland, waren oranje internationals Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt op dreef. Van der Gragt opende de score in de 6e minuut en Miedema scoorde in de 26e en 57e minuut. FC Rosengard met Lieke Martens in de gelederen speelde gelijk tegen SFK 2000 Sarajevo.

Vandaag 6 oktober komen Tessel Middag met Manchester City en doelvrouw Loes Geurts met Paris Saint Germain in actie.

21-09-2016: Kaartverkoop FC Twente Vrouwen - Sparta Praag gestart

Kaarten kunnen gekocht worden voor het thuisduel van FC Twente Vrouwen in de UEFA Women’s Champions League tegen Sparta Praag. De wedstrijd wordt om 19.00 uur gespeeld in De Grolsch Veste op 5 oktober. Al vanaf €3,50 kun je er bij zijn.

Wordt het Champions League avontuur net zo mooi als vorig jaar? Toen werd in de Round of 32 de kampioen van Duitsland, het grote FC Bayern München uitgeschakeld. Een ronde verder was onder toeziend oog van ruim 15.000 toeschouwers bij het thuisduel FC Barcerlona te sterk. Support FC Twente Vrouwen ook in het nieuwe Europese avontuur!

FC Twente – Sparta Praag

Early birds krijgen korting. Tot en met zondag 25 september kun je de wedstrijd bezoeken voor €5,- per persoon. Voor groepen vanaf 10 personen is er het speciale tarief van €3,50 per ticket. Vanaf 26 september ben je er bij voor €7,50. Het groepstarief is dan €5,- per ticket. Tickets kunnen online gekocht worden via kaartverkoop.fctwente.nl en aan de kassa in de Fanstore. Let op! De groepskorting wordt automatisch verrekend bij een bestelling van 10 kaarten of meer.

31-08-2016: FC Twente loot Sparta Praag

Donderdag om half 2 werd live op de UEFA website de loting verricht voor de ronde van de laatste 32. FC Twente gaat op woensdag 5 oktober eerst thuis spelen aanvang 19.00 uur in de Grolsch Veste en heeft Sparta Praag uit Tsjechie geloot. Op papier lijkt FC Twente tegen Sparta Praag een goede kans te hebben op een plaats bij de laatste 16, wij wensen FC Twente in ieder geval veel succes bij het behalen daarvan.

Er werden 2 potten, geplaatst (seeded) en niet geplaatst (unseeded). De sterkste ploegen zaten in de geplaatste pot, maar dat is niet altijd zo, want Chelsea, en de lijstaanvoerder in de Engelse competitie Manchester City waren ook niet geplaatst. FC Twente zat ook in de niet-geplaatste pot. Manchester City met international Tessel Middag is zelfs een debutante in de Champions League.

Klik hier voor het programma van de laatste 32

28-08-2016: De poulewinaars van de mini toernooien zijn bekend: a.s. donderdag 1 september zullen zij, Apollon, Minsk, Breidablik, Medyk Konin, Zurich, Sarajevo, BIIK-Kazygurt, Avaldsnes en FC Twente meegeloot worden bij de laatste 32.

25-08-2016:  In de 2e wedstrijd van alle kwalificatie toernooien werd er ditmaal maar bij 2 wedstrijden dubbele cijfers genoteerd. FC Twente was er dichtbij met hun 9-0 maar ze werden overtroffen door Olimpia Cluj en Standard Luik, beiden wisten 10 en 11 goals te produceren. Er werd ook slechts eenmaal gelijk gespeeld.

23-08-2016: Alle 9 poules startten dinsdag avond met hun mini toernooi. De grootste uitslag van de avond was 14-1 voor Osijk tegen Dragon. Er werd 3x boven de 10 gescoord, 2x een gelijkspel. FC Twente begon met een nipte 2-1 zege. Ondanks de zege staan ze 2e in de poule omdat Konak met 5-0 won van Hibernians.

Vanavond is het Kwalificatietoernooi gestart voor de vrouwen van FC Twente. Na een goede voorbereidingsfase namen ze het om half 7 op tegen het Hongaarse Ferencvaros op het Sportcomplex van Stevo te Geesteren. Ze wonnen de wedstrijd met 2-1. Onze reporter Luc Calleeuw en fotograaf Roel Ubels zijn aanwezig, uitgebreid verslag volgt woensdag met foto's. FC twente staat nu 2e in de groep omdat Konak met 5-0 won van Hibernians
Uit groep 7 bij de wedstrijd Gintra - ARF Criuleni werd het 13-0 en in groep 8 scoorde Avaldsnes meer dan 10 keer tegen Newry City Ladies FC, het werd daar 11-0.

05-08-2016: Kaartverkoop Champions League FC Twente

Van 23 t/m 28 augustus zal FC Twente proberen om het Champions League ticket voor de laatste 32 te bemachtigen. De kaartverkoop is inmiddels gestart. FC Twente speelt op het terrein van zowel Quick'20 te Oldenzaal als Stevo te Geesteren. Voor de kaartverkoop per CL wedstrijd klik hier.

01-08-2016: Compleet programma op de site
Op vrijdag 24 juni vond dus de loting plaats voor het Kwalificatie toernooi. FC Twente opent het toernooi tegen Ferencváros (Hongarije) op 23 augustus, 2 dagen later spelen ze tegen Hibernians uit Malta. En de laatste poulewedstrijd op 28 augustus is tegen het Turkse Konak Belediyespor. Slechts 1 ticket voor de winnaar om zich te plaatsen voor de laatste 32 van de Champions League. Het mini-toernooi.

24-06-2016: Loting Champions League

De loting voor de Kwalificatie toernooien Champions League heeft vandaag plaatsgevonden om 13:30 uur in Nyon.

Er waren 5 potten, in pot 1 zaten de gastlanden o.a. dus FC Twente (9 gastlanden, want er werden 9 poules elk 4 teams geloot). Er deden 36 teams aan de kwalificatie mee, 23 teams zijn vrijgeloot voor deze kwalificatie toernooien. Helaas voor FC Twente ondanks hun uitstekende prestatie vorig seizoen, zullen zij dus een mini toernooi organiseren.

FC Twente zat dus in pot 1 en kwam terecht in groep 9. Zij gaan het opnemen tegen Konak Belediyespor (Turkije), Ferencváros (Hongarije) en Hibernians (Malta) in het mini-toernooi om zich te kwalificeren voor de laatste 32 van de Champions League. Het mini-toernooi zal tussen 23 - 28 augustus plaatsvinden bij FC Twente.

Aan het seizoen 2016-2017 Champions League Vrouwen doen 59 teams mee, dat is een record! Debutanten zijn: Avaldsnes, Ramat HaSharon, Newry City, Breznica Pljevija, Criuleni, Hajvalia (het 1e Kosovo team). Doordat er dus een Kosovo team mee doet, is het niet mogelijk dat er een team van Servie en Bosnie Herzegovina in dezelfde poule zal eindigen als het Kosovo team!

09-06-2016: FC Twente Vrouwen speelt als Kampioen van Nederland ook komend seizoen in de Champions League. Om het hoofdtoernooi te bereiken speelt de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Tommy Stroot van 23 t/m 28 augustus een Mini Tournament bij Quick 20 in Oldenzaal en STEVO in Geesteren. De organisatie van het toernooi is in handen van Stichting FC Twente Vrouwen.

Op vrijdag 24 juni is de loting in Nyon. De wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 23 augustus, donderdag 25 augustus en zondag 28 augustus. Klik op lees meer voor meer info rondom het seizoen 2016-2017.

Landskampioen FC Twente zal deelnemen namens Nederland aan de Champions League voor Vrouwen. Op vrijdag 24 juni zal de loting worden verricht voor de 16e editie. Helaas voor FC Twente zullen zij moeten deelnemen aan het kwalificatie toernooi welke in augustus wordt gespeeld.
Er zal een record aantal clubs deelnemen aan de CL, maar liefst 68 teams uit 55 UEFA Landen nemen deel. Voor het eerst dit seizoen krijgen de clubs de kosten van vluchten naar uitduels vergoed. Helaas geen verhoging in prijzengeld.

De Finale wordt gehouden op donderdag 1 juni 2017 te Cardiff (Wales).

Loting - 24 juni 2016 Kwalificatie toernooi - tussen 23 - 28 augustus 2016