Wedstrijdverslag: RKHVV 1 - Jong FC Twente | Ronde 13 | Topklasse 2012-2013

(3 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 16 maart 2013
Aanvangstijd: 14:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min. 50 ::<br />Suus Daniels doelpunt Min. 1 ::<br />Jodie Heijink doelpunt Min.  ::<br />Diede Baghus doelpunt Min.  ::<br />Diede Baghus doelpunt Min.  ::<br />Diede Baghus

Door Ron Filippo

Enkele weken geleden werd RKHVV tijdens de KNVB-bekerwedstrijd tegen het team van FC Twente met duidelijke cijfers (5-1) weggespeeld, dit keer was het de beurt aan RKHVV om de FC Twente beloften oftewel ATC'65 met dezelfde cijfers naar huis te sturen.
ATC miste een aantal "routiniers" en dat was aan het spel te merken; technisch was het allemaal prima verzorgd tot aan de 16 meter van HVV, maar daarna ontbrak het aan ideeën om het doeltreffend af te ronden.

Net zoals bij de wedstrijden van Roda JC moet je als supporter er voor zorgen dat je je al vroeg langs het veld installeert om alles mee te krijgen.
Terwijl enkele supporters nog met dampende koffiebekers in hun handen op weg waren naar de tribune werd de 1-0 in de eerste minuut al binnen gekopt.
Carolien zette de rechtsback bij haar eerste actie op het verkeerde been en bij de achterlijn aangekomen lepelde ze de bal bij de tweede paal voor waar Jodie de bal alleen maar op het hoofd hoefde te laten vallen (1-0).

RKHVV liet ATC niet in haar spel komen door vaak al op hun helft agressief te gaan storen.
In de 15e minuut werd de bal op het middenveld veroverd en met een mooie steekbal van Carolien werd Suus tussen de verdedigers door weggestuurd. Oog in oog met de keepster schoof ze de bal helaas net naast de paal. Enkele minuten later was het Diede die bal van haar directe tegenstandster veroverde en direct uithaalde op de rand van het 16- meter gebied, het schot ging net voorlangs.
ATC kon hier niet meer tegenover stellen dan enkele verdwaalde afstandsschoten die of de prooi van Anne of van het vangnet werden.
Halverwege de eerste helft was het opnieuw Carolien die zich van enkele tegenstandsters ontdeed en de bal strak voortrok,in het 5-metergebied nam Diede de bal aan met de rug naar het goal en als een ware Bony gebruikte ze goed haar lichaam en schoot de bal van dichtbij in (2-0).

ATC was aangeslagen en RKHVV wilde meer; in de 33e minuut leek het voor de supporters alsof ze naar een herhaling van de 2-0 zaten te kijken.
Carolien soleerde door de ATC verdediging en schoot de bal strak voor het doel en opnieuw was het Diede , die prima afrondde door bal hard in de touwen te schieten (3-0).

In de tweede helft zette HVV de tegenstander opnieuw vanaf het begin onder druk en het hoefde niet lang te wachten op het eerste foutje.
Het was de hardwerkende Arte die de verdediging van ATC in verlegenheid bracht door op hun helft al vroeg te storen. Nadat Arte bal veroverd had en de bal perfect voorzette , was het voor Suus een koud kunstje om de bal achter de tevergeefs duikende keepster te schieten (4-0).

HVV nam wat gas terug en liet de tegenstander komen , dit leidde in de 58e minuut tot een tegendoelpunt van de talentvolle Jill Roord (4-1).
Dit was het sein voor HVV om nog een keer aan te zetten, opnieuw was het Diede die haar directe tegenstandster de bal ontfutselde en hem vervolgens hoog en droog in het net knalde (5-1).
De wedstrijd zat nu definitief op slot, ATC had nog twee kansen, een schot dat via de bovenkant van de lat over het doel ging en een 1:1 actie met Anne , die hier als winnaar uitkwam.

Opnieuw heeft HVV aangetoond dat het met een grote dosis werklust haar tegenstanders de baas is. De komende weken worden zeer belangrijk voor handhaving in de Topklasse!

Verslag ATC'65
Door website FC Twente

Verlies voor Beloften FC Twente Vrouwen
ATC ’65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag met 5-1 verloren van RKHVV. Bij rust stond het 3-0 voor de thuisploeg. Jill Roord zorgde voor de enige treffer aan Twentse kant.

Vroege tegentreffer
De Beloften van FC Twente Vrouwen kregen al na drie minuten een tegentreffer te verwerken. De Tukkers gaven te veel ruimte weg en werden in de omschakeling verrast door de thuisploeg. Die vroege tegenvaller zorgde voor een kleine opleving. FC Twente voerde daarna namelijk de druk op en dat resulteerde in een aantal schoten en corners. Maar na tien minuten viel de ploeg weer terug in het spel uit de beginminuten van het duel. En ook nu wist RKHVV daarvan te profiteren. Nog voor rust schroefden zij de score op tot 3-0.

Balverlies
Trainer Joost du Gardijn zag waar het verkeerd ging in de eerste helft. “De linies lagen te ver uit elkaar. Op de momenten dat we in balbezit zijn is er niets aan de hand, maar bij balverlies komen we in de problemen. En we leden vandaag veel balverlies”.

Doelstelling
In de rust stelde ATC ’65 VR1/ Beloften FC Twente Vrouwen zichzelf de doelstelling om het niveau in de tweede helft op te schroeven. Daar slaagde de ploeg niet helemaal in, want RKHVV wist binnen tien minuten weer te scoren. Daarna deed Jill Roord namens FC Twente iets terug. Een diepe bal van Kirsten Bakker kwam via Judith Westervelt bij Roord terecht die in de korte hoek fraai afrondde. Een goal die wederom voor een opleving zorgde, maar ook nu was deze periode van korte duur. De Tukkers verspeelden de bal, waarna RKHVV een kwartier voor het einde van de wedstrijd de eindstand op 5-1 bepaalde.

Opstelling RKHVV:
Anne Garretsen, Renée de Vries, Michelle v.d.Laan, Marieke Peters (75.min Ellen Vermeulen), Geke Schuurman, Gila Kruijsen (82. min Wendy Bierdrager), Arte Brueren, Suus Daniels, Diede Baghus (70. min Roxanne v.d. Rhee), Jodie Heijink, Carolien Filippo.

Opstelling ATC'65
Van der Werff, L. Bosveld, Kerkdijk (46’ Van Jaarsveld), Bakker, Van Os, Van Den Goorbergh, Boerrigter (70’ Jansen), Roord, Westervelt, A. Bosveld (70’ Ellouzi), Van Gurp

Scoreverloop
01. min. (1-0) Jodie Heijink
28. min. (2-0) Diede Baghus
33. min. (3-0) Diede Baghus
50. min. (4-0) Suus Daniels
58. min. (4-1) Jill Roord
65. min. (5-1) Diede Baghus