Wedstrijdverslag: Heerenveen - PSV | Ronde 1 | Eredivisie Veld 2016-2017

(2 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 september 2016

Klik voor foto's op .... Bron: PSV site

PSV Vrouwen start teleurstellend

Het vrouwenteam heeft tijdens de eerste competitieronde met 2-1 verloren van sc Heerenveen. De ploeg van Vuckovic speelde tijdens zijn 100e duel als coach niet haar beste spel en kwam de 2-0 achterstand niet meer te boven.

Keepster Angela Christ startte onder de lat bij PSV Vrouwen, dit betekende het 100e duel voor de aanvoerder van het vrouwenteam. De jubilaris kon niet lang van deze mijlpaal genieten want binnen 20 minuten kwam sc Heerenveen op voorsprong uit een vrije trap waarbij de keepster niet geheel vrijuit ging, 1-0. In een turbulente eerste helft die tijdelijk werd stilgelegd wegens onweer, creëerde PSV Vrouwen kansen maar kwam niet tot scoren. Voor rust verdubbelde sc Heerenveen de voorsprong via Jassina Blom, 2-0.

Na rust kwam PSV Vrouwen beter uit de kleedkamer en scoorde Myrthe Moorrees uit een vrije trap de aansluitingstreffer, 2-1. PSV drong aan en met nog een half uur te spelen leek de uitploeg via mogelijkheden voor Nadia Coolen en Sisca Folkertsma op weg naar de gelijkmaker. Het gebrek aan scherpte brak de ploeg uiteindelijk op. Sc Heerenveen was de tweede helft niet meer gevaarlijk maar PSV Vrouwen wist niet dichterbij te komen. De ploeg van coach Vuckovic verliest met 2-1 in Heerenveen en staat op de vijfde plek van de ranglijst in de Eredivisie Vrouwen.