Wedstrijdverslag: Reiger Boys 1 - Jong FC Twente | Ronde 20 | Topklasse 2011-2012

Door Hans Spaander

Een dubbele wissel van speelsters door trainer Arnold de Block resulteerde uiteindelijk in een overwinning voor Reiger Boys.

De vrouwen van Reiger Boys hebben een zwaar bevochten 3-2 overwinning behaald op ATC’65, het talententeam van FC Twente. ATC’65 kwam in de eerste helft verdiend met 0-2 voor. Verdedigingsfouten van de thuisploeg waren daar debet aan. Het leek een gelopen overwinning voor ATC’65 te worden.
In de tweede helft ging het de thuisploeg beter af. Echter pas na de aansluitende treffer van de ingevallen Bouchra Moudou. Reiger Boys zag nu kansen voor een beter resultaat. Dit werd bewaarheid met nog twee doelpunten, waarvan de laatste ver in blessuretijd.

Na het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter René Appelman ging het spel over en weer.  ATC’65 combineerde wel veel beter en wist altijd de vrije man goed aan te spelen. Dat resulteerde in de dertigste minuut in een 0-1 voorsprong. Vera Berends werd volkomen vrijgespeeld op links en kon eenvoudig de score openen. Zeven minuten later eenzelfde situatie maar dan op rechts, waarbij Judith Westerveldt keepster Jesca Willemsen kansloos liet en de 0-2 aantekende.

In de derde minuut in de tweede helft had Yvette van Daelen dé kans om de wedstrijd op slot te gooien. Volkomen vrij knalde ze de bal echter op de lat. Een minuut later ontstond de eerste reële kans voor de thuisploeg. Een doelpoging van Bonnie Smit belandde in de handen van keepster Lisa Pool. Kort daarop een uitbraak van ATC’65,  waarbij Judith Westerveldt op rechts vrij kon opstomen. Haar inzet werd onschadelijk gemaakt door keepster Willemsen.

In de 56e minuut hanteerde trainer Arnold de Block een dubbele wissel, die na later bleek bijzonder goed uitpakte. De pas ingevallen Bouchra Moudou soleerde door de ATC’65-defensie en score op prima wijze de aansluitende treffer (1-2). De ban was hiermee gebroken voor de thuisploeg. De goede combinaties van ATC’65 namen zienderogen af en Reiger Boys ging beter voetballen. In de 73e minuut werd het schot van Bonnie Smit, aangespeeld door Bouchra Moudou, met een prachtige save van keepster Lisa Pool nog onschadelijk gemaakt. Uitstel van executie bleek zeven minuten later. Een voorzet op maat van Sue-Ranie Hok-A-Hin ging voorbij de ingelopen Moudou, maar bereikte wel de ingevallen Cynthia Kootker, die vervolgens de gelijkmaker kon intikken (2-2). Een corner in de 84e minuut van Moudou bracht de nodige verwarring in de ATC’65-defensie. Keepster Lisa Pool wist in tweede instantie een voorsprong voor de thuisploeg te voorkomen.
Reiger Boys kende nog wel een angstig moment. Uit een corner van de uitploeg glipte de bal door de handen van keepster Willemsen heen richting de tweede paal. Gelukkig leverde dit geen doelpunt op.
In de 93e minuut werd de bal, uit een vrije trap van Bouchra Moudou, uit de uiterste bovenhoek weggetikt door keepster Pool. Een minuut later voltrok Aaike Verschoor het vonnis over ATC’65. Uit een corner ontstond een rommelige situatie voor het Enschedese doel en wist ze het laatste tikje te geven naar een 3-2 overwinning.

Locatie: Sportpark De Wending te Heerhugowaard

Scheidsrechter René Appelman, geassisteerd door Ruud Verschoor (RB) en Ties Ruijvekamp (ATC).