A+ R A-
Wedstrijdverslag: RKTSV - Saestum 1 | Ronde 16 | Topklasse 2011-2012

RKTSV - Saestum 1
3 6
(1 : ) (3 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 03 maart 2012
Aanvangstijd: 13:30 u
Toeschouwers : 150


Gebeurtenissen

doelpunt


 Samenvatting

Verslag van RKTSV
Door Jos Butink

Achtervolger Ter Leede laat ook 2 punten liggen
RKTSV met 3-6 ten onder

Het op en top gemotiveerde Saestum, welke voor haar laatste kans ging, gaf RKTSV een les in effectiviteit. In de basis van RKTSV 4 zieke en licht geblesseerde vrouwen. Het was duidelijk aan hun spel te zien. Ondanks een veldoverwicht van de dames uit Zeist, vielen 3 doelpunten door persoonlijke fouten.
 
RKTSV kwam goed uit de startblokken en in de 7e minuut kwam het door Nancy Kisters op voorsprong nadat de Zeister keepster een afstandschot van Vera Wanrooy niet goed verwerkte. Door een blunder in de achterhoede was het 1 minuut later al gelijk via Anne Maguire. Vlak daarna was het zowaar bijna 1-2, maar Loes Butink redde op de doellijn en de opnieuw ingeschoten bal werd door Katja Demacker ternauwernood tot corner getikt.  Het spel golfde vervolgens op en neer.  Liv Aerts ging in de 32e minuut alleen op het doel af, maar haar lob was juist te laag en daardoor een prooi voor  Denise van Luijn. Daar waar iedereen een 1-1 russtand verwachtte werd het in de 41e minuut, door wederom fout uitverdedigen, 1-2 door Nadia van Beerschoten. Toen de overigens goed in de eerste helft  leidende scheidsrechter een overtreding zag in een buiteling en een vrije trap toekende op de rand van het strafschopgebied werd het voor rust zelfs 1-3 door een goed genomen vrije trap.

Na rust een duidelijk beter RKTSV en het  kwam in de 58e minuut door Annika Pluijmen na goed doorgaan van Gwen Kuijer,  op 2-3. Het wachten was op 3-3, maar door een uitval scoorde Saestum de 2-4.   Hierna wist Saestum, ondanks wederom een  overwicht, de scheidsrechter diverse malen te misleiden door een constante stroom van buitelingen, terwijl met name Tsitske Huizinga aan Saestumer zijde de ene na de andere overtreding beging, zonder dat deze bestraft werden.  Vlak na de 2-4 werd het zelfs 2-5 door wederom Anne Maguire. Gwen Kuijer wist een kwartier voor het einde toch nog de 3-5 te laten aantekenen. Het slotwoord was echter weer voor Saestum. De zojuist als een stervende zwaan en van pijn gillende naar de grond gegane Danique van Zadelhoff sprintte weg, had blijkbaar nergens meer last van en schoot uit een onmogelijke hoek de 3-6 op het scorebord.


Commentaar RKTSV en Saestum

Als het aan trainer John Kaersenhout ligt dan zal na vandaag elke volgende wedstrijd een finale wedstrijd zijn. Dat is te zeggen…wanneer Saestum kampioen wil worden.
Kaersenhout komt tot die conclusie na een belangrijke wedstrijd waarin zijn ploeg in Kerkrade RKTSV versloeg. Met maar liefst 6 -3.

“Het was zo’n wedstrijd waarin alles als het ware goed ging”, vermeldde Kaersenhout. Anders dan vorige week bijvoorbeeld speelden we op alle fronten goed. Zoals een team zou moeten voetballen. Een goede veldbezetting, snel druk zetten op de tegenstander en de duels goed aangegaan. Ik kan niet anders zeggen dat je met een blije trainers spreekt,” vervolgde Kaersenhout.

RKTSV met veel zieken en geblesseerden in de ploeg
Saestum kwam nog wel achter met 1 – 0, maar trok daarna de wedstrijd naar zich toe en heeft ook daarna niet meer achter gestaan.
Dat deed de koploper wel en dat deed pijn. Hoewel…..waar lag de pijn precies? RKTSV trainer Ronald van Bakel weet het verlies van zijn team voornamelijk aan veel zieken en geblesseerden.
“Voor de wedstrijd had ik al een enkele mensen gezegd dat deze confrontatie te vroeg komt. Zoveel zieken geblesseerden zouden het eindresultaat negatief doen beinvloeden. Daarnaast moest ik sommige zieke en geblesseerde speelsters ook nog eens opstellen en dat viel niet mee.”

Om kampioen te worden moet RKTSV uit ander vaatje tappen
Hoewel de wedstrijd voor RKTSV inderdaad goed begon (de ploeg uit Kerkrade kwam voor door een doelpunt van Nancy Kisters) moest de ploeg daarna haar meerdere erkennen aan Saestum.
Van Bakel daarover: “Tsja, voor een koploper is het natuurlijk niet prettig om met zulke cijfers verslagen te worden. Aan de andere kant is het voor de club en de meiden ook en waarschuwing dat een kampioenschap nog zeker niet een feit is. Daarvoor moeten we nog teveel wedstrijden spelen. Ik hoop van harte dat iedereen nu wakker is geworden en meer inzet gaat tonen de komende wedstrijden zodat we inderdaad de kampioensvlag kunnen gaan hijsen. Er is nog geen vrouw overboord, maar we moeten wel werken aan de vorm zoals we die in de eerste helft van het seizoen ten toon spreidden. Vandaag echter heeft Saestum verdiend gewonnen.”

Saestum op jacht naar het kampioenschap
Voor Saestum lijkt het jachtseizoen pas nu goed geopend. Als het aan John Kaersenhout ligt, dan gaan ze echt met scherp schieten de komende tijd. Of zoals hij dat zegt: “Winnen zoals vandaag, met mooi voetbal, hoeft niet. Als we maar winnen en dan zullen de komende 7 a 8 wedstrijden van belang zijn.”


Statistiek

Locatie: Sportpark RKTSV

Opstellingen:
RKTSV:
Katja Demacker, Loes Butink (81e min. Kirstin Jonvik), Glynis Vromen (50e min. Lianne Esseling), Loes Plantaz, Nancy Kisters (71e min. Maartje Keulen) Vera Wanrooy, Mayke Ploemen, Liv Aerts, Annika Pluijmen, Shirley Kocacinar, Gwen Kuijer .

Saestum:
Denise van Luijn, Clara van Ardenne, Eva de Jong, Simone van der Weerd, Maureen van Iwaarden, Corian van der Steen (67e min. Danique van Zadelhoff), Nadia van Beerschoten, Ines Roessink, Anne Maguire, Frederique Bonink, Franca van Kuilen. (Tsitske Huizinga voor …..??)