Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Fortuna'54 | Ronde 12 | Topklasse 2012-2013

3 1

Wedstrijddatum: zaterdag, 01 december 2012
Aanvangstijd: 13:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min. 77 ::<br />Marloes Hulshof doelpunt Min. 39+89 ::<br />Anne Bosveld

Winst voor Beloften Vrouwen
ATC’65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard succesvol afgesloten. De Tukkers gingen met 1-1 de rust in, maar door goals van Marloes Hulshof en Anne Bosveld pakte FC Twente uiteindelijk toch de drie punten op het Trainingscentrum in Hengelo.

Gelijk opgaand
In de beginfase van de eerste helft was de wedstrijd gelijk opgaand. Beide ploegen creëerden kansen en wisten zo vaak aan aanvallen toe te komen. Na ruim een kwartier spelen kwam Fortuna Sittard op voorsprong te staan, nadat zij een penalty wist te benutten. Na deze lichte domper probeerde FC Twente het tempo op te voeren en via het middenveld gevaarlijker te worden. Naarmate de eerste helft vorderde, lukte dit steeds beter. In de 39e minuut kwamen de Beloften op gelijke hoogte te staan met Fortuna, nadat Anne Bosveld een strak genomen vrije trap van Maud Roetgering succesvol afrondde.

Overwicht
In de tweede helft was het duidelijk FC Twente dat het overwicht had op het veld. De Tukkers waren beduidend meer in balbezit en Fortuna werd ver op haar eigen helft terug gedrongen. In de 77e minuut kwam Twente verdiend op voorsprong te staan. Dit kwam door een goede pass van Judith Westervelt op Marloes Hulshof, die op haar beurt een Sittardse verdedigster uitkapte en de bal daarna diagonaal in de van de goal van Fortuna knalde. De Sittardenaren probeerden fanatiek om via de flanken op gelijke hoogte te komen, alleen lukte dit niet. De Beloften speelden goed en Fortuna kreeg geen kansen om door de Twentse verdediging te breken. FC Twente wist vlak voor het eindsignaal het net nog wel een keer te vinden. In de 89e minuut was het wederom Anne Bosveld die scoorde, nadat zij een pass van Tessa Klein Braskamp feilloos langs de keepster van Fortuna Sittard schoot.