Wedstrijdverslag: The Counters - Zuidoost United | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Marjolein Sturop

De uitwedstrijd eindigde in een 6-4 overwinning voor Zuid-Oost United maar toch bleef het spannend tot de laatste minuut. Er lagen dus kansen voor The Counters en daar moest vol voor gestreden worden.
Zuid-Oost begon de wedstrijd sterk en zette veel druk. The Counters hield het klein en kwam er af en toe zelf uit. Zo ontstonden er over en weer kleine kansen. In de 3e minuut was het Michelle Playfair die middels een mooie soloactie door het midden de score opende voor Zuid-Oost, 0-1. The Counters bleef onder druk staan maar keepster Mariel van de Geer hield de ploeg op de been door een knappe redding. In de 6e minuut kwam Zuid-Oost echter op 0-2 door weer een doelpunt van Michelle Playfair na een een-tweetje met Priscilla Playfair. Hierna zetten beide ploegen weer veel druk maar het was Zuid-Oost dat hier beter mee om wist te gaan. Er werd fysiek gespeeld en dit leidde tot de nodige overtreding aan weerskanten. Er werd door de scheidsrechters veel toegestaan. Een schot van afstand leek ongevaarlijk maar Mariel van de Geer redde knap en voorkwam dat de score werd uitgebreid. Vervolgens kreeg The Counters een goede kans na een een-twee tussen Ruth Sneep en Caroline Sturop, keepster Lilian Panka redde echter. Even later probeerde Caroline het opnieuw uit de rebound na een vrije trap, deze bal belandde net naast het doel. Zuid-Oost voerde de druk weer op en na kansen van Lien Denneman en Latoya Mitchell was het wederom Michelle Playfair die scoorde na een individuele actie, 0-3. The Counters wist in de 16e minuut iets terug te doen, Paulien van Vliet, Gemma van Vliet en Anouk Noom stoomden met zijn drieën op het doel van Lilian Panka af. Anouk Noom wist de bal bij de tweede paal in het doel te werken na een voorzet van Gemma van Vliet, 1-3. Even later was het Ruth Sneep die de bal onderschepte op de middenlijn en alleen op de keeper af liep, 2-3. Toch werd het vlak voor rust nog 2-4. The Counters nam een vrije trap niet snel genoeg, Michelle en Priscilla Playfair gingen er vandoor met de bal en liepen samen op keepster Mariel van de Geer af. Weer was het Michelle die scoorde. Ruststand 2-4.

In de tweede helft was het weer Zuid-Oost dat veel druk zette maar The Counters kwam met een opdracht de kleedkamer uit. Er werd goed verdedigt en het veld werd klein gehouden. Toch scoorde Michelle Playfair weer in de 23e minuut uit een counter. Over en weer waren er meerdere kansen maar deze gingen er niet in. In de 27e minuut volgde er weer een doelpunt van Michelle Playfair, 2-6. The Counters stond veel onder druk en wist zelf weinig gevaar te brengen. Ook in de tweede helft werd er weer erg fysiek gespeeld. Er volgden weer een aantal kansen voor Zuid-Oost maar die wisten niet meer te scoren. Uiteindelijk was het Leila Bessais die in de laatste seconden van de wedstrijd nog iets terug deed voor The Counters. Na een ingooi van Mariel van de Geer maakte Leila zich breed tegen Latoya Mitchell, ze draaide weg en scoorde. Latoya Mitchell kreeg na deze actie een gele kaart. Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 3-6 overwinning voor Zuid-Oost United.

Opstelling The Counters: Mariel van de Geer, Melanie Snoeijink, Eke Wardenaar, Gemma van Vliet, Leila Bessais, Paulien van Vliet, Caroline Sturop, Ruth Sneep, Anouk Noom.

Opstelling Zuid-Oost United: Lilian Panka, Latoya Mitchell, Michelle Playfair, Marie-Claire Pedrotti, Sharday Patisanary, Lien Denneman, Lies Kols, Samantha Peita, Soraya Wong, Jarreth Bacuna, Priscilla Playfair.