Wedstrijdverslag: Arch.buro Nieuweboer - Dansschool Biersteker | Ronde 17 | West I Zaal - 2010-2011

Arch.buro Nieuweboer - Dansschool Biersteker
11 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 21 januari 2011
Aanvangstijd: 20:05 u

Verslag Nieuweboer
Door Jan de Vries

Nieuweboer speelt overtuigende partij tegen Biersteker en wint met 11-2 en daarmee waren ze nog genadig.

Nieuweboer begon met Rianne Sponselee, die langer dan een jaar geblesseerd is geweest, in de basis, maar zonder Mieke Bos die vanwege haar werk niet op tijd aanwezig kon zijn.
Nieuweboer had de wedstrijd willen verzetten van 21.05 uur naar 21.55 uur, maar helaas kon dit niet wat Biersteker betrof en de wedstrijd moest dus zonder Mieke Bos beginnen.
Nieuweboer begon voortvarend en al in de 2e minuut was het Annette Eickhof die rakelings voorlangs schoot. Biersteker was gelijk wakker en dwong Joyce Wouters in de 4e en 6e minuut tot twee fantastische reddingen (ze zou zo in het Nederlands team kunnen).
Hierna nam Nieuweboer het heft in handen en Biersteker kwam er niet meer aan te pas.

Nieuweboer zou een van zijn betere wedstrijden gaan spelen door goed spel, samengaand met snelheid en fantasie en hierdoor was de wedstrijd binnen 10 minuten eigenlijk gespeeld.
Eline Keet maakte de 1-0 in de 7e minuut en de 2-0 in de 9e minuut, van Linda Bos was de 3-0 in de 14e minuut en ook de 4-0 was van Linda Bos die in de 16e minuut de bal op spectaculaire wijze over Bierstekers keepster Jesca Willemsen heen speelde. Jesca zou geen gemakkelijke avond krijgen.
Wel maakte Biersteker 4-1, een van de schaarse aanvallen werd tot een doelpunt omgezet.

In de 22e minuut scoorde Eline Keet de 5-1, met een paar fabelachtige bewegingen zette ze Jesca Willemsen te kijk.
De 6-1 in de 23e minuut kwam van de teruggekeerde Rianne Sponselee die de bal in de rechter bovenhoek joeg, onhoudbaar! Dit was tevens de wisselstand.
De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld, Nieuweboer was oppermachtig en de spaarzame aanvallen werden door Joyce Wouters op fraaie wijze geneutraliseerd. Toch moest ze nog een maal capituleren, een hard schot van dichtbij betekende het 2e doelpunt van Biersteker.
In de 27e minuut kapte Annette Eickhof de verdediging uit en liet Jesca Willemsen kansloos, 7-2.
Rebecca Meijers maakte vanuit een vloeiende aanval in de 33e minuut de 8-2 en Linda Bos tekende in de 40e minuut voor de 9-2.
De inmiddels warm gedraaide Mieke Bos maakte door middel van goed en snel combinatiespel over diverse schijven de 10-2 en de 11-2 in de respectievelijk 41e en 44e minuut.
Een zeer goede wedstrijd van de Dames van Nieuweboer die achteraf gezien nog te lief zijn geweest voor Biersteker (maar ja, dat is ook een kwaliteit).