Wedstrijdverslag: Pernis - FC Gelre | Ronde 18 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Wedstrijddatum: vrijdag, 01 maart 2013
Aanvangstijd: 20:15 u

Verslag van vv Pernis
Door Wendy Rietveld

De wedstrijd tussen de nummers 4 en 5 van de Eredivisie en geen onbekenden voor elkaar. Vorig jaar pakte FC Gelre de titel ten koste van Pernis en namen zij op hun beurt wraak in de Supercup begin van dit seizoen. Dat het een spannende strijd zou worden, wist dus iedereen.

In de beginfase wat meer balbezit bij de thuisploeg, maar nog geen kansen. De eerste goed uitgespeelde aanval van FC Gelre was wel direct raak. In de vierde minuut schoot Naomi Toussaint de bal achter Bianca Troost. De 15-jarige goalie verving vandaag Jora Wolfgram en deed dit naar behoren. Een halve minuut later lag de bal aan de andere kant ook in het doel.
Rochella Becker hield de bal goed vast en speelde de opgekomen Suzanne Bakker in die een schot los liet op keepster Jantien Wanrooij. Die wist deze bal nog te keren, maar de rebound werd door Rochella Becker binnen gekopt. In de minuut die volgde kreeg Samira El Biyar namens Pernis twee goede kansen, een schot verdween naast het doel en een raakte de paal. Na negen minuten spelen kwam Pernis door een vrije trap van Suzanne Bakker op voorsprong, maar deze goal werd afgekeurd omdat Lenie Mendes Fernandes de keepster leek te hinderen. Aan de andere kant greep Bianca Troost enkele keren goed in voor Gelre echt gevaarlijk kon worden. De thuisploeg kwam na twaalf minuten verdiend 2-1 voor toen Suzanne Bakker na een snelle individuele actie de bal droog binnen knalde. De uitbraak van Gelre die hierop volgde, leverde een schot op van Linda Tiemes maar dit verdween naast het doel. Het spel golfde op en neer en de Rotterdamse dames hielden een klein overwicht. Arlette Almeida speelde de bal net iets te hard en strak op Samira El Biyar die hierdoor bij de tweede paal net te laat kwam. Een goede bal door de lucht van Viviënne Knegtmans werd onderschept door Jantien Wanrooij vlak voor de al klaar om uit te halen staande Lenie Mendes Fernandes. Door de druk die Pernis hier en daar zette, verdween vlak voor rust de bal nog bijna in het eigen doel van Gelre.

Doordat de ploegen elkaar goed kennen, wist Pernis dat Gelre anders en scherper uit de kleedkamer zou komen. Qua strijd moest er dus nog een tandje worden bijgeschakeld. De gasten hadden direct na rust het betere van het spel en werden direct gevaarlijk, maar Celine Ewes kwam een teenlengte tekort om bij de tweede paal binnen te tikken. Na vijf minuten twee goede kansen voor Pernis. Eerst wist Jantien Wanrooij een hard schot van Arlette Almeida te keren, daarna sprong zij in de baan van het schot van Samira El Biyar. Ook Gelre kreeg kansen, maar Bianca Troost bleef fier overeind en had drie puike reddingen in huis. In de 29e minuut behield Arlette Almeida overzicht en bediende Lenie Mendes Fernandes die simpel de 3-1 binnen kon tikken. En tijdens dezelfde minuut schoot Viviënne Knegtmans verrassend van afstand, maar ook deze bal werd gekeerd door de Gelre keepster. Voor de gasten kreeg Linda Tiemes vervolgens een grote kans, maar Bianca Troost schrok ook hier niet van en greep de bal klemvast. Toen Wieke Wassink vier minuten voor tijd de 3-2 tegen het net schoot, kwam de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Een schot van Lenie Mendes Fernandes werd van de lijn gehaald door Barbera Roemeon en voor Gelre schoot Wendy Tiemes nog naast. Na de zenuwslopende laatste minuten kon Pernis opgelucht adem halen en mocht het weer trots zijn de drie punten in eigen huis te hebben gehouden.

Volgende week wacht AORC in Amsterdam en ontvangt FC Gelre thuis Lake Valley.

Locatie: Sporthal Margriet, Schiedam