Wedstrijdverslag: SV Lake Valley - Dansschool Biersteker | Ronde 15 | Eredivisie Zaal 2011-2012

LAKE VALLEY WINT VAN DANSSCHOOL BIERSTEKERS

De dames van Lake Valley hebben met 3-1 gewonnen van Dansschool Bierstekers.

In de 1e helft is het spel vrij rommelig van beide kanten en is het Dansschool Bierstekers dat met nog 8 minuten op de klok op voorsprong komt. Een mooi uitgespeelde aanval betekent 0-1 (doelpuntenmaakster helaas niet bekend). Dit doelpunt lijkt Lake Valley wakker te schudden en het is dan ook binnen een minuut gelijk. Beau Nellissen onderschept de bal ter hoogte van de middenlijn en heeft vrij baan richting de keepster van Dansschool Bierstekers. Koelbloedig schiet ze de 1-1 binnen.
Vlak voor rust volgt nog een counter van Dansschool Bierstekers, na een corner voor Lake Valley. Maar het uiteindelijke schot gaat er niet in. De ruststand is 1-1.

Lake Valley komt goed uit het kleedlokaal en na een minuut spelen is het Jessie Philipsen die de 2-1 scoort. Op aangeven van Beau Nellissen schiet ze direct uit de draai binnen. Vrij snel daarna is het weer Jessie Philipsen die een kans krijgt om te scoren, maar  in een 1:1 situatie met de keepster schiet ze de bal tegen de uitkomende keepster aan.
Dan volgen er kansen voor Dansschool Bierstekers. Keepster Linsey Philipsen van Lake Valley weet een aantal schoten goed tegen te houden. Ze bewijst hiermee wederom haar klasse door er te staan op het moment dat het team dit nodig heeft. Ook raakt Dansschool Bierstekers nog een keer de paal. Het lukt ze niet om te scoren.

Met nog 3 minuten op de klok vraagt Frank Brands, de coach van Lake Valley, een time out aan. Zo kan Lake Valley even onder de druk vandaan komen en rust nemen voor de laatste paar minuten. Als er nog 1 min. 30 op de klok staat is het een verre uitworp van Linsey Philipsen, over de verdediging van Dansschool Bierstekers heen, die terecht komt bij Jessie Philipsen. Jessie controleert en schiet de bevrijdende 3-1 binnen.

Lake Valley stijgt door deze overwinning op de ranglijst naar de 9e plaats. Dit komt mede doordat Noordzee en Watervogels 3 punten in mindering hebben gekregen omdat zij eerder dit seizoen een keer niet op zijn komen dagen. Lake Valley heeft nu 12 punten uit 14 wedstrijden. Vrijdag 2 maart is de volgende wedstrijd, uit tegen Drachtster Boys, die vrijdag gewonnen hebben van koploper OS Lusitanos.

Verslag Dansschool Bierstekers
Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker had een voor spoedige reis gehad, en arriveerde al om 20.00 uur in Sporthal de Wetteling in Venray. Tot hun grote verbazing waren echter de teams van de wedstrijd die voor hen gespeeld zou worden, nog met de warming up bezig, Dit was de Eredivisie wedstrijd Lake Valley tegen Bunga Melatie. Deze wedstrijd werd pas begonnen om20.25 uur. Wat dus inhield, dat de wedstrijd van Dansschool Biersteker, waarvan de aftrap om 21.30 uur zou plaats hebben, pas tegen 22.00 uur zou aanvangen. Het is eigenlijk toch te gek voor woorden. Nog iets opmerkelijks was, dat de speelsters werden voor gesteld, terwijl ze nog in de kleedkamer waren. Het zelfde gebeurde echter ook bij de voornoemde herenwedstrijd daarvoor. Het was dus geen minachting van alleen de dames speelsters.

Dansschool Biersteker die deze wedstrijd zonder de gerenommeerde speelsters Stefanie Hand en Lisa de Groot moest spelen, begon eigenlijk eigenlijk wel goed. Het was al in 2e minuut, dat Puck Meinsma over rechts drie speelsters passeerde, en loepzuiver de bal naar Cynthia Kootker speelde, die de bal helaas naast tikte. Ook kreeg Dansschool Biersteker, een paar vrije trappen, genomen door Frea Hoekstra en Cynthia Kootker, die goed werden gestopt door keepster Linsey Philipsen. In de 12e minuut was er weer een goede aanval van Dansschool Biersteker. Sue-Ranie Hok-A-Hin lanceert Frea Hoekstra, die van afstand, met een geweldig schot keepster Linsey Philipsen verrastte.1-0

De vreugde van de voorsprong was echter van korte duur. In de 14e minuut onderschepte Beau Nelissen ter hoogte van de middellijn de bal. Ze passeerde 2 speelsters van Dansschool Biersteker, en speelde de bal haarzuiver langs de uitgelopen keepster Eline Roet. Vlak voor het einde van de eerste helft schoot Puck Meinsma, nog een keer heel goed op doel, maar haar schot belandde op de kruising.

In de tweede helft begon Lake Valley gelijk furieus aan te vallen, en een schot van Beau Nelissen werd in één voetbeweging door Jessie Philipsen, die echt wel in haar rug werd verdedigd, in het doel langs Eline Roet, werd gelegd. Een hele knappe goal. 2-1.

Bij deze stand ging Lake Valley heel doelmatig verdedigen, en was er voor Dansschool Biersteker bijna geen doorkomen aan, met nog 5 minuten te spelen, kreeg Puck Meinsma nog een aardige kans, maar haar hard schot ging maar net over. Met nog 3 minuten op de klok besloot Dansschool Biersteker om alles of niets te gaan spelen. Dat pakte niet echt goed, want de uitstekende keepster Linsey Philipsen pakte een hard schot in één keer klem, en gooide de bal ver uit naar haar zusje Jessie, die alleen op keepster Eline Roet af ging. Haar schot in de kruising was onhoudbaar voor Eline Roet. De eindstand werd dus 3-1.

Locatie: Sporthal De Wetteling