Wedstrijdverslag: FC Plubos - ZVV Watervogels'64 | Ronde 15 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FC Plubos pakt punt na magisch slotoffensief

In een zinderende slotfase slaagde Plubos erin om binnen 4 minuten een 0-4 achterstand weg te werken om zo, met weliswaar maar één punt, toch als emotionele winnaar uit de strijd te komen .

Het laatste zetje werd in de eindzoemer gegeven waarna de bal zijn weg vervolgde en de beide kampen deze vol ongeloof de doellijn zagen passeren. Een emotioneel  slot: totale verslagenheid bij de Watervogels vrouwen die daarmee de titelkansen zagen slinken en de niet te omschrijven blijdschap bij de thuisploeg die beloond werd voor het goede spel van de hele wedstrijd en een  briljant slotoffensief. Alsof de ploeg betoverd was sneed ze de laatste minuten met vlijmscherpe one-touch passes door de Helderse defensie heen. Vol ongeloof volgde vriend en vijand het sublieme spel. Watervogels had geen antwoord en keek met lede ogen aan hoe kans op kans en doelpunt na doelpunt viel. De goedbezochte sporthal stond op z’n kop.

Watervogels was gewaarschuwd, twee weken terug werd nog onverwacht met 1-3 verloren  in het onderlinge bekerduel. In diverse voorbeschouwende mediaberichten werd iedereen hier nog even goed aan herinnerd. Dat Plubos in staat was tot een opmerkelijk sterk slotoffensief had zij in de winterstop bewezen in het Bluedesk toernooi waar koploper Os Lusitanos in de laatste minuut een 1-3 voorsprong uit handen moest geven.

De eerste helft was er één van vele kansen en een hoog spanninggehalte waarin met name Watervogelskeepster Anita Blokker uitblonk. Voor de dreigende kunsten van Amy Visser was een remedie gevonden, zij kreeg dubbele dekking. Daarmee was 'het probleem’ niet opgelost. Na een aantal keer hiermee te zijn geconfronteerd paste ze haar spel aan en bleef verrassen. Plubos creëerde vele kansen maar vooralsnog zonder succes. Ook Nanouk Groentjes stond prima te keepen en kon haar doel lang schoon houden.

Het moest de wedstrijd worden van Milenca van Ee, de ex-international die na anderhalf jaar blessureleed haar come-back maakte en daarmee haar eerste wedstrijd in de Eredivisie speelde. En dat leek helemaal te gaan lukken. Zij was het die de openingstreffer achter Nanouk Groentjes legde door een verrassende splijtende pass van achteruit van Monique v/d Rijst binnen te schuiven. Een luid gejuich en dolblije medespeelsters was haar deel.

Binnen een minuut  in de tweede helft lag de 0-2 al in de touwen (door Marintha Louwe). Plubos verhoogde de druk, kwam tot doelrijke kansen maar verzilverde deze niet.  Watervogels drong niet echt aan om de score uit te breiden waardoor de entertainmentwaarde iets inzakte.  Uiteindelijk werd er een aantal keer teveel risico genomen waar Watervogels in de counter goed van profiteerde en zelfs tot 0-4 kwam door respectievelijk Monique v/d/ Rijst en Milenca van Ee. Plubos bleef voetballen en verdiende minstens een goal. ’Wel  vier ook’ volgens oud- Plubosspeelster Anita Leek. En het wonder geschiede. De kentering kwam met de 1-4. De vlak voor de keeper staande Mirjam van Dijk kreeg een schot van Amy Visser in haar buik. Zij reageerde direct door in de draai zelf richting goal te schieten waarmee ze voor de 1e keer Anita Blokker passeerde. Brigitte Pluijmers tekende voor de 2-4, na een uitstekende combinatie met Amy.

Alle remmen gingen los. Mirjam ontfutselde de bal van de laatste vrouw.  Ze werd nog wel naar de buitenkant gedwongen maar scoorde met een uiterste krachtsinspanning  middels een sliding vanuit een naar het scheen kansloze hoek. Even leek het qua cijfers op een herhaling van de voorwedstrijd van de meisjes waar Plubos ook tot 3-4 terug kwam na een 0-4 achterstand op Watervogels. Voor de vrouwen zat er echter nog net iets meer in het wonderlijke vaatje. Ook zij kregen  meerdere mogelijkheden in die laatste minuut. Zelfs de laatste seconde tikte voor Watervogels tergend langzaam weg waarbij ook Groentjes ten aanval trok.  Een laatste schot van Deborah Cordes raakte Mirjam in de zoemer, waarna de bal in het doel verdween en de sensatie compleet was. Een hattrick voor van Dijk en een punt voor Plubos.

Koploper Os lusitanos reageerde op facebook met ‘wel een stunt hoor!’.