Wedstrijdverslag: Be Quick'28 1 - RKTSV | Ronde 13 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 december 2011
Aanvangstijd: 13:30 u

Verslag van RKTSV
Door Harry Kisters

De KNVB had deze week uitgesproken dat de gestaakte wedstrijd tegen RCL (stand 3-4 in het voordeel van RKTSV) als eindstand zou worden opgenomen.

Hierdoor begonnen de dames aan deze lastige uitwedstrijd met 5 punten voorsprong op nummer 2.

Vanaf de 1e minuut zetten de TSV dames de tegenstander goed onder druk wat tot zeker 3 a 4 grote kansen leidde. Helaas stond het vizier van Sanne Schoenmakers nog niet op scherp.

Nadat Be Quick in de 23e minuut de eerste keer over de middenlijn kwam betekende dit gelijk een doelpunt van Angenita Lemstra.

RKTSV schakelde nog een tandje bij en het werd door een prachtig doelpunt van Liv Aerts in de 35e minuut 1-1.

Na de hervatting werd in het 1e kwariter van beide rommelig gevoetbald zonder dat daarbij het TSV doel in gevaar kwam. Het duurde tot de 73e minuut toen Sanne Schoenmakers voor 1-2 zorgde. Hierna was het helemaal met tegenstand afgelopen. Welgeteld 2x gedurende de 2e helft moest keepster Katja Demacker even in Aktie komen. Middels een mooie vrije trap van Vera Wanrooij (85e) en een benutte penalty door Sanne Schoenmakers werd de eindstand 1-4.

Mede door het gelijke spel van nummer 2 Ter Leede gaat RKTSV met 7 punten voorsprong de winterstop in.

Locatie: Zwolle