FC Twente plaatst zich voor de laatste 32

Het team van Tommy Stroot, de FC Twente Vrouwen, heeft zich weten te plaatsen bij de laatste 32 van de Champions League! Met een 2-6 zege op het Turkse Konak maakte FC Twente duidelijk dat met 3x winst de laatste 32 werd bereikt. De loting voor de laatste 32 vindt donderdag 1 september plaats.

Vergeleken met de vorige wedstrijd wijzigde Coach Tommy Stroot zijn team op 5 plaatsen, dit keer begonnen op de bank Anouk Borgman, Licia Darnoud, Kristina Erman, Eshly Bakker en Zoi van de Ven, daarvoor in de plaats kwamen Maud Roetgering, Danique Kerkdijk, Siri Worm, Lenie Onzia en Renate Jansen. De basiself voor de 3e wedstrijd bestond uit de volgende speelsters: 22. Barbara Lorsheyd(GK), 02. Maud Roetgering(C), 03. Maruschka Waldus, 04. Danique Kerkdijk, 05. Siri Worm, 06. Marthe Munsterman, 07. Lineth Beerensteyn, 08. Lenie Onzia, 09. Ellen Jansen, 10. Jill Roord en 11. Renate Jansen.

Kort Verslag

De start van FC Twente in de 3e wedstrijd gaat wat moeilijker dan in de vorige wedstrijden want in de 6e minuut opende Konak via Duşa de score. Even later mag FC Twente een paar corners nemen en in de 15e minuut maakt Renate Jansen de gelijkmaker. FC Twente gaat nu voluit in de aanval en krijgt een paar goede kansen op de voorsprong. Maar ook Konak is niet alleen aan het verdedigen, Barbara Lorsheyd (keepster Twente) wordt aan het werk gezet en doet dat goed.

In de 23e minuut is het raak voor FC Twente, Wederom Renate Jansen scoorde de 1-2, met assist van Maud Roetgering. Jill Roord assisteerde bij de 1-3 voor FC Twente gescoord door Lineth Beerensteyn. De doelrijpe kansen voor FC Twente blijven komen, maar Konak geeft zich niet gewonnen. De Turkse coach heeft al 2 speelsters gewisseld en in de 43e minuut neemt Konak een corner en daaruit wordt de 2-3 gescoord.

Maud Roetgering en Lineth Beerensteyn kregen ieder een gele kaart. Het is nog niet gedaan, ondanks de 2 tegendoelpunten heeft keepster Barbara Lorsheyd al meerdere malen goede reddingen verricht, ruststand 2-3.

In de andere wedstrijd uit Groep 9 is Fenrencvaros in de 5e en 31e minuut op 0-2 en via een penalty in de 44e minuut op een 0-3 ruststand gekomen en heeft een speelster van Hibernians in de 21e minuut rood gekregen.

De 2e helft begon goed voor FC Twente, Konak mocht een vrije trap nemen, FC Twente veroverde de bal en in de 47e minuut lanceerde Jill Roord Renate Jansen en zij scoorde haar 3e goal, de stand is dan 2-4. In de 50e minuut kreeg Turkije ook een gele kaart. Bijna stonden er 3 dames Jansen in het team van FC Twente, maar nee, in de 56e minuut werd Renate Jansen gewisseld voor Bente Jansen en zo bleven er 2 dames met de achternaam Jansen in het veld.

De 5e goal voor FC Twente is een feit, alweer een assist van Jill Roord, dit keer scoorde Danique Kerkdijk vanuit de corner die genomen werd door Jill. Lineth Beerensteyn verlaat in de 79e minuut het veld voor Eshly Bakker, 3 minuten daarna komt Sabrine Ellouzi in het veld voor Ellen Jansen, nu nog maar 1 dame Jansen in het veld. Invalster Sabrine wist al snel het net te vinden, zij maakte in de 89e minuut de 2-6 voor FC Twente. Er kwam maar liefst 6 minuten blessuretijd bij, maar de winst was binnen en hoe. FC Twente is door naar de laatste 32 in de CL. PROFICIAT

Ook Ferencvaros won haar wedstrijd tegen Hibernians, het zette in de 64e minuut de 0-4 eindstand neer.

Uitgebreid verslag

Door Andrew Jacobs

Om 15.30 uur begonnen Konak Belediyespor en FC Twente aan de laatste poulewedstrijd waar FC Twente aan 1 punt genoeg zou hebben om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Het Turkse Konak Belediyespor moest deze wedstrijd winnen om nog een kans te maken op dit hoofdtoernooi.

Na 2 kleine foutjes in de FC Twente verdediging was het 3e foutje echter fataal. Zo was er een misverstand waarbij de bal bij Berna Yeniçeri kwam en de bal voor het doel legde en daar was het Cosmina Duşa die met een prachtige kopbal Konak Belediyespor op voorsprong bracht.

Drie minuten daarna lag de bal bijna aan de andere kant in het net, na een hoekschop kwam de bal bij Ellen Jansen terecht maar ze schoot echter in het zijnet. Na 5 minuten was er weer een kans voor FC Twente waar Renate Jansen de bal tot 2x toe niet in het doel kon krijgen. Gelukkig niet veel later  stond de gelijkmaker op het bord. Na een lange bal van Maud Roetgering was het Renate die de bal nog net over de uitkomende keepster in het doel schoot.

We komen in de 18e minuut waar volgens vele toeschouwers FC Twente een strafschop had moeten hebben maar scheidsrechtster Eleni Lampadariou uit Griekenland zag er echter niets in. Gelijk daarna toch nog bijna de voorsprong van FC Twente, Renate ging op links door en legde de bal voor het doel maar het was Ellen die de bal rakelings naast kopte. Ook de Turkse vrouwen krijgen een kans, uit een vrije trap kopte Cosmina via FC Twente goalie Barbara Lorsheyd de bal over het doel.

Het was FC Twente die op voorsprong kwam, via een voorzet van Maud was het wederom Renate die het doelpunt scoorde, 1-2.

In de 32e minuut gaat Jill Roord op avontuur met de tegenstandster nog bij haar waarbij op rechts goed Lineth Beerensteyn meeloopt, op het goede moment wipt Jill de bal omhoog waarbij Lineth in de korte hoek raak schoot en zo stond FC Twente op een 3-1 voorsprong waarbij het wellicht al 5-1 had moeten staan, gelijk na het doelpunt ging Ellen alleen op doel af maar ze raakte echter de paal. In de 36e minuut ging Lineth alleen op doel af maar deze keer was de bal voor de Turkse goalie die gelijk daarop gewisseld werd.

Konak Belediyespor verkleint de achterstand via Raluca Sârghe in de 42e minuut, 2-3. Op slag van rust was er ook nog bijna de gelijkmaker via een vrije trap kwam de bal bij Sevgi Çınar maar ze raakte de bal echter niet goed genoeg om de gelijkmaker in het net te leggen dus waarbij het wellicht al 2-5 had moeten staan werd het nu bijna 3-3. Niet veel later floot de Griekse scheidsrechtster voor het rustsignaal zodat beide teams gingen rusten met een 2-3 voorsprong voor de Nederlandse meiden en er door beide coaches het een ander gezegd moest worden in het kleedlokaal.

De 2e helft was nog geen minuut bezig of het was weer raak. Maud passde de bal op Jill en op haar beurt geeft die een steekpass op Renate die de bal in het doel werkte 2-4. En zo had Renate alweer haar 3e doelpunt van de middag in het net liggen. Beide ploegen hadden nog kleine kansjes maar de bal wilde er echter niet in.

We zitten ondertussen in de 76e minuut waarbij Jill een voorzet gaf en Danique Kerkdijk op prachtige wijze de bal tegendraads in het doel kopte (2-5). Veel gebeurde er niet meer in deze wedstrijd tot in de 88e minuut waarbij Sabrine Ellouzi via een prachtig afstandschot de 2-6 op het bord bracht. Kort daarna floot de Griekse scheidsrechtster voor het laatst en zo plaatste FC Twente zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League