Wedstrijdverslag: Pernis - Dansschool Biersteker | Ronde 22 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Wendy Rietveld

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen stond in Schiedam in het teken van KIKAbouw. Het talententeam van Pernis zamelde geld in op de tribune, de inkomsten van de door Buurtwerk gesponsorde wedstrijdbal kwamen ten goede aan KIKA en voor elk doelpunt zou hoofdsponsor Zorg VVE Beheer 5 euro toevoegen aan het totaal. Een mooi gebaar van de thuisploeg!

Het team van Sharon van Zadelhoff had dus 1 taak tegen het in degradatienood verkerende Biersteker, scoren voor KIKA! Het eerste wapenfeit kwam echter van de voet van Biersteker speelster Lisa de Groot, maar haar schot verdween naast het doel. De bal werd hierna door Jora Wolfgram goed op Lenie Mendes Fernandes gegooid, maar zij vond keepster Eline Roet op haar weg. In de derde minuut veel actie. Eerst werd een aanval van Pernis niet goed uitgespeeld door Arlette Almeida en Samira El Biyar, daarna een hard schot van laatstgenoemde en een counter van Biersteker waarbij Lisa de Groot in botsing kwam met Arlette Almeida. Na een korte blessurebehandeling brak Pernis uit via Rochella Becker die op Francisca Schols speelde, maar wederom lag Eline Roet in de weg. De thuisploeg kwam nog niet echt goed uit de verf en in de vijfde minuut nam Biersteker verdiend een voorsprong. Een goede pass van Sue-Ranie Hok-a-Hin werd door Renee de Wit onhoudbaar binnen geschoten. Nog geen minuut later liet Pernis van zich spreken toen Arlette Almeida via de rug van een tegenstander de 1-1 maakte. En in minuut 7 een actie van diezelfde Arlette, een schot op de keepster van Rochella Becker waarna de bal via Rochella voor de voeten van Samira El Biyar kwam die snoeihard binnen schoot, 2-1. Hierna een kans voor zowel Samira El Biyar als Arlette Almeida, maar Eline Roet stond wederom haar mannetje. In de 11e minuut een rush over rechts van Francisca Schols die rustig bleef en zo kon tekenen voor de 3-1. Bijna direct vanaf de aftrap werd Lisa de Groot ingespeeld, draaide kort weg bij haar tegenstander, zette er nog een op het verkeerde been en schoot beheerst binnen.

Pernis moest zich even herpakken en drie minuten later ging Arlette Almeida langs twee tegenstanders alsof zij er niet stonden en schoot de 4-2 tegen de touwen. Biersteker gaf zich nog niet gewonnen en de jonge ploeg van Bert van Hemert liet hier en daar zien over veel talent te beschikken. Een goede aanval waarbij het weer Lisa de Groot was die maar net naast schoot en direct erna een kans voor Francisca Schols van Pernis, maar Eline Roet kon met de voet keren. Na eerst twee kansen gemist te hebben liep Samira El Biyar goed door en raakte de paal. Het was nu Pernis wat voetbalde en ook Edwina Buitenman kreeg een kans, vanuit de draai schoot ook zij op Eline Roet.

Na rust deden de Rotterdamse dames pas echt wat er van ze verwacht werd. Binnen een minuut een counter via Viviënne Knegtmans die net op tijd afspeelde aan de goed meegelopen Edwina Buitenman die binnen kon tikken, 5-2. En twintig seconde later een super snelle uitbraak waarbij Lenie Mendes Fernandes ook haar goaltje mee kon pikken. Biersteker kwam nauwelijks nog in het verhaal voor. Een goede aanval waarbij iedereen van Pernis betrokken was, werd door Francisca Schols behendig afgelegd aan Edwina Buitenman, maar zij schoot op de paal. En Rochella Becker raakte de lat na een combinatie met maatje Arlette Almeida. Ook kon zij nog ontsnappen aan een tegenstander na een slimme pass van Lenie Mendes Fernandes, maar Eline Roet wist nog net een voet tegen de bal te krijgen.

De goalie voorkwam ook in de tweede helft dat Pernis verder uit kon lopen, want na een bal achter het standbeen langs van Viviënne Knegtmans op Rochella Becker stond zij weer in de weg. Na een half uur spelen dan toch de beloning voor uitblinker van de tweede helft Viviënne Knegtmans. Zij veroverde een bal, zette goed door en schoot onberispelijk hard de 7-2 binnen. Vrijwel gelijk hierna een schot van Rochella Becker op de paal en Biersteker wat counterde, maar het schot van Sue-Ranie Hok-a-Hin werd door Jora Wolfgram gevangen. De Pernis goalie zal het team volgend seizoen verlaten en kreeg twee minuten voor tijd een publiekswissel. Supertalent Bianca Troost kon echter niet voorkomen dat zij al na een halve minuut de 7-3 van Lisa de Groot te verwerken kreeg. Ze herpakte zich snel, kwam tot twee keer toe goed uit en verwerkte een hard schot van Sue-Ranie Hok-a-Hin ook nog tot corner. Na een schot voorlangs van Arlette Almeida maakte Edwina Buitenman 16 seconde voor het einde op "z'n Edje's" de 8-3.

Pernis eindigt hierdoor als tweede in de Eredivisie. Met de bekerfinale nog op het programma heeft het nog een mooie prijs in het verschiet en het kan terug kijken op een mooi seizoen. Biersteker moet afwachten of er een team vanuit de Hoofdklasse wil promoveren want in dat geval zullen zij in een beslissingswedstrijd met AORC uitvechten wie er degradeert.

Verslag van Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker moest enigszins gehandicapt naar Pernis, 3 speelsters moesten wegens blessures op het laatste moment afzeggen. Dus alleen de nieuwe aanwinst Renee de Wit ging mee als wissel. Bij Pernis ontbrak Suzanne Bakker. Zij was ook geblesseerd en was uiteraard wel aanwezig, maar hoopt wel de Nederlandse Bekerfinale te halen
Dansschool Biersteker begon eigenlijk enigszins slap aan de wedstrijd. En de eerste kansen waren dan ook voor Rochella Becker en Francisca Schols. Eline Roet pakt beide schoten keurig. Het was toch Dansschool Biersteker die een goede aanval wist te benutten. Sue-Ranie Hok-A-Hin brak in de 6e minuut door op rechts, en zette goed voor op Renee de Wit. Zij maakte efficiënt af en Dansschool Biersteker kwam zelfs op een 0-1 voorsprong. Pernis schrok toen in één klap wakker en begon fanatiek te voetballen. De ene goede combinatie volgde op de andere. Het was dan ook In de 8e minuut Rochella Becker die 1-1 maakte. Gelijk daarop was het Samira Elbiyar die 2-1 scoorde. Dansschool Biersteker kreeg ook wel kansen, maar de schoten van Lisa de Groot en Sue –Ranie werden goed verwerkt door Jora Wolfgram. Het was toch weer Pernis wat de score wist uit te breiden. Francisca Schols scoorde 3-1. Dansschool Biersteker had grote problemen met het in één keer raken en rond spelen van de bal door de speelsters van Pernis. Het was toch Lisa de Groot, die de bal wist te onderscheppen, en van afstand Jora Wolfgram volledig verraste. 2-4. Dat was tevens de ruststand.

In de 2e helft begon Pernis zeer fel. Het was al direct vanaf de aftrap, dat Edwina Buitenman, haar schot gestopt zag door Eline Roet. Dat weerhield Edwina Buitenman, om het in dezelfde minuut nogmaals te proberen. Toen waas het wel raak. 5-2. Direct na de aftrap wist Pernis weer de bal te veroveren het was een goede combinatie van Arletta Almeida met Idiliene Mendes Fernandes, welke laatste direct alweer 6-2 scoorde. De tik kwam hard aan bij Dansschool Biersteker. Direct daarop kreeg Idiliene Mendes Fernandes weer een geweldige kans. Deze keer schoot ze op de paal. Dansschool Biersteker begon langzaam over de klap heen te komen, een kreeg zowaar nog een paar leuke kansen van Sue-Ranie Hok-A-Hin en Renee de Wit. Maar er zat te weinig kracht achter de schoten. Het maar hebben, van maar 1 wissel tegen over 4 wissels van Pernis begon zich duidelijk te wreken. Zeker toen Vivienne Knegtmans er ook nog 7-2 van wist te maken. Toch probeerde Dansschool Biersteker te blijven voetballen. Er was dan ook een prachtige combinatie over 3 schijven, die 2 minuten voor tijd mooi afgerond werd door Lisa de Groot. 7-3.Dansschool Biersteker dacht al te vroeg dat de wedstrijd al afgelopen was, want er werd niet meer gevoetbald door de speelsters van Dansschool Biersteker, toen Edwina Buitenman in de zoemer er nog 8-3 van wist te maken.

Locatie: Margriethal Schiedam