Wedstrijdverslag: RCL 1 - Ste.Do.Co 1 | Ronde 20 | Topklasse 2012-2013

(3 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 13 april 2013
Aanvangstijd: 13:00 u

Tijdlijn

doelpunt Min.  ::<br />Samantha Stojanovic doelpunt Min.  ::<br />Drita Celaj doelpunt Min.  ::<br />Sandy Water, van de doelpunt Min.  ::<br />Marcha Duijkers doelpunt Min.  ::<br />Stephanie Hartogs doelpunt Min.  ::<br />Madieke Zaad

RCL trakteert Ste.do.co op forse nederlaag

Met een erg verzwakt team trad Stedoco aan tegen RCL in Leiderdorp.
Naast een aantal geblesseerde speelsters, waren nu ook speelsters als Anne Bik
en Danielle Vermeulen afwezig.
Deze verzwakte formatie kreeg al binnen 5 minuten de 1-0 te verwerken. Samantha Stojanovic strafte balverlies in de Stedoco verdediging genadeloos af. Stedoco voetbalde daarna eigenlijk helemaal niet slecht. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van RCL, zonder dat de Hoornaarse vrouwen echt grote kansen konden creëren. Opnieuw balverlies in de Stedoco defensie leidde tot de 2-0 door Drite Celaj.
Sanne Brand probeerde daarna tevergeefs met een schot van rand 16 de aansluitingstreffer te creëren, maar haar inzet ging net naast.
In de 37e minuut strafte Cindy van de Water opnieuw een fout van de Stedoco verdediging af en daarmee was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld.
Het veldspel van Stedoco was helemaal niet zo slecht, maar zoals al het hele seizoen, is het maken van doelpunten een te zware opgave en worden er achterin teveel fouten gemaakt, waardoor tegengoals te gemakkelijk vallen.

In de tweede helft voerde RCL de stand nog op tot 6 en liet Lotte Coerts de eretreffer nog aantekenen waarmee de uitslag werd bepaald.