Wedstrijdverslag: APGS - Dansschool Biersteker | Ronde 10 | West I Zaal - 2010-2011

APGS - Dansschool Biersteker
5 1

Wedstrijddatum: vrijdag, 12 november 2010
Aanvangstijd: 19:10 u

Verrassende winst APGS op Biersteker

Dat het een beladen wedstrijd zou worden, stond eigenlijk al van te voren vast. Bij APGS spelen 4 speelsters met een Dansschool Biersteker verleden. Dansschool Biersteker zelf moest het stellen zonder Sharon Kok(werk) en Jaimy Visser, die nog steeds geblesseerd is. Het begin was eigenlijk toch voor Dansschool Biersteker. De eerste kansen waren voor Bianca Webeling en Bianca Zeeman, maar deze schoten werden goed gestopt door de goede keepster Debby Boersen. APGS nam daar na het iniatief over.De harde schoten van Jorinda Schuit en Inge Woldhuis werden echter goed gestopt door Jesca Willemsen. In de 13e minuut kreeg Dansschool Biersteker weer een paar beste kansen maar Bianca Webeling en Stefanie Hand schoten naast. Het zelfde gebeurde ook Larissa Rootmensen. Maar het was toch was het APGS, dat de score in de 15e minuut wist te openen. Na slordig balverlies van Dansschool Biersteker zijde wist Liza Huwae het buitenkansje te benutten. 1-0.  Twee minuten later kon Jorinda Schuit de bal onder scheppen, en schoot zuiver in.2-0. Dansschool Biersteker moest toen alles op alles zetten, maar wist in de eerste helft niet te scoren. Wel ontsnapte het nog één maal toen Jorinda Schuit hard op de paal schoot. Jesca Willemsen wist nog met een geweldige actie een hard schot van Yvonne Reijnders te stoppen. Hier bleef het bij de eerste helft. Dus 2-0.
In de tweede helft begon APGS heel rustig de 2-0 voorsprong te verdedigen, en liet Dansschool Biersteker komen. Dat resulteerde in de 9e minuut met een geweldig hard schot van Bianca Webeling, dat keepster Debby Boersen moest laten gaan.2-1. Dansschool Biersteker voelde dat er meer inzat, en begon heftiger aan te vallen. Dat kun je natuurlijk wel doen, maar je moet er dan ook voor zorgen, dat je geen knullig balverlies lijdt. Dat gebeurde echter wel. Larissa Rootmensen wist zo’n  pass  te onderscheppen, en ging in de 15e minuut als een sneltrein richting doel en liet Jesca Willemsen kansloos  met een prachtig schot binnenkant 2e paal.3-1.
Dat was eigenlijk de nekslag voor Dansschool Biersteker. Dansschool Biersteker verloor de grip op het spel , en moest toe  zien dat APGS , nog een aantal keren, de bal kon onderscheppen. In de 22e minuut was het weer Jorinda Schuit die een vrije kans kreeg en 4-1 scoorde. In de 24e minuut wist Jesca Willemsen, met een geweldige redding, Larissa Rootmensen van nog een doelpunt af te houden. Jesca Willemsen moest echter in de allerlaatste seconde toch nog een doelpunt toestaan aan Inge Woldhuis. De eindstand werd dus 5-1 in het voordeel van APGS.