Wedstrijdverslag: PEC Zwolle - VV Alkmaar (voorheen Telstar) | Ronde 6 | Eredivisie Veld 2015-2016

PEC Zwolle - VV Alkmaar (voorheen Telstar)
1 2
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 oktober 2015

PEC Zwolle Vrouwen geeft wedstrijd uit handen

Bron website PEC Zwolle

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen het vrouwenelftal van SC Telstar. Het duel werd gespeeld in het IJsseldelta stadion en onder toeziend oog van vele toeschouwers floot scheidsrechter Marije Deuring om 19.30 uur af voor het begin van de wedstrijd.

Het zijn de bezoekers uit Velsen-Zuid die in de negende minuut de eerste grote kans krijgen. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied stuitert via de lat en de lijn uit het doel. Chelly Drost lijkt vervolgens de rebound binnen te schieten, maar trapt voor open doel over de bal heen, waardoor de stand gelijk blijft. PEC Zwolle Vrouwen zet druk naar voren, maar creëert nog weinig kansen in deze fase van de wedstrijd. In de 33 e  minuut komen de Blauwvingers er via flankspeler Esmee de Graaf wel gevaarlijk uit. Zij speelt de bal voor het doel, naar een mee opgelopen speelster, die het net vindt, maar dit blijkt in buitenspelpositie te zijn. Zodoende wordt het doelpunt afgekeurd en vervolgen beide elftallen de wedstrijd met een 0-0 tussenstand. Vijf minuten voor de rust scoort PEC Zwolle Vrouwen alsnog. De Graaf passeert haar directe tegenstander met een mooie actie en bereikt Joyce Mijheer bij de tweede paal. De Zwolse spits is koelbloedig en kopt de bal achter doelvrouw Barbara Lorsheyd in het net: 1-0.

Kort daarna schiet ook middenvelder Tessa Klein Braskamp nog richting het doel, maar haar schot suist over de lat.

Het veldspel van PEC Zwolle Vrouwen blijft in de beginfase van het tweede bedrijf slordig en SC Telstar Vrouwen probeert via afstandsschoten van Drost op gelijke hoogte te komen. Beide keren is doelvrouw Nadja Olthuis echter alert en pareert ze de inzetten. Na een uur te hebben gespeeld nemen de Zwollenaren het initiatief weer over. Zo verovert Klein Braskamp de bal in de 61 e  minuut en speelt ze Mijnheer in de diepte in. De aanvaller loopt naar voren, kapt de verdediger uit, maar ziet haar schot naast het doel rollen. Het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn is zichtbaar op zoek naar de tweede treffer. Een goed genomen hoekschop van Sharon Bruinenberg belandt in de 64 e  minuut op het hoofd van Suzanne Giesen. De centrale verdediger kopt hard op doel, maar vindt de doelvrouw van SC Telstar op haar weg. Eén minuut later is het wederom Giesen die het ditmaal met een schot probeert, maar opnieuw blijkt Lorsheyd een sta-in-de-weg.

De wedstrijd gaat op en neer en een kwartier voor tijd is het Linda Bakker die de gelijkmaker lijkt te scoren. Uit de kluts komt de bal voor haar voeten, maar haar inzet komt via de paal in de handen van Olthuis terecht. In de 79 e  minuut ontsnapt Bruinenberg aan de rechterzijde. Ze geeft de bal voor op de vrijstaande Mijnheer, die het ineens, maar ook te gehaast probeert, waardoor haar schot naast het doel terechtkomt. Waar PEC Zwolle Vrouwen de kansen laat liggen, krijgt het één minuut later de deksel op de neus. Een hoge voorzet komt op het hoofd van aanvoerder Aaike Verschoor terecht, die het leer bij de tweede paal binnen knikt: 1-1. Waar Klein Braskamp namens de Zwollenaren in de 87 e  minuut nog net naast het doel kopt, is het SC Telstar Vrouwen dat er vlak voor tijd alsnog met de overwinning vandoor gaat. Een misverstand in de Zwolse defensie leidt ertoe dat Bakker vrij op Olthuis kan aflopen. Ze wipt de bal koelbloedig voorbij de keeper en zorgt ervoor dat de Witte Leeuwinnen de drie punten mee in de bus nemen. Een zure nederlaag voor de Zwolse vrouwen, die de kansen hadden om het duel definitief op slot te gooien.

Wedstrijd: PEC Zwolle Vrouwen – SC Telstar Vrouwen 1-2 (1-0)

Datum: vrijdag 2 oktober 2015

Betreft: 6e Ronde Eredivisie Vrouwen

Locatie: Zwolle