Wedstrijdverslag: RKHVV 1 - Buitenveldert 1 | Ronde 20 | Topklasse 2012-2013

(3 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 13 april 2013
Aanvangstijd: 13:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min.  ::<br />Suus Daniels doelpunt Min.  ::<br />Caroline Filippo doelpunt Min.  ::<br />Jodie Heijink

Volgend seizoen weer topklasse voor RKHVV

Vandaag stond de wedstrijd RKHVV - Buitenveldert op het programma. Wederom een belangrijke wedstrijd voor RKHVV om weg te komen bij de degradatiezone. De vorige keer eindigde de uitwedstrijd in Amsterdam in een 1-1 gelijkspel.

Vanaf het eerste moment zat RKHVV goed in de wedstrijd. Het positiespel en de inzet zorgden in de eerste helft al voor mooie kansen. In de 6e minuut was de eerste kans waarbij Suus een voorzet gaf die via Roxanne bij Jodie belandde, maar de bal kwam niet voorbij de keepster van Buitenveldert. In de 12e minuut gaf Michelle een mooie openingspass op Marieke. Marieke zette een actie naar voren in en zette de bal voor, deze voorzet kon helaas worden weggewerkt. In de 13e minuut kreeg RKHVV een vrije trap op een perfecte plek. Vanaf het randje van het 16 meter gebied mocht Carolien deze vrije trap nemen. De bal die richting linkerhoek moest gaan kon de keepster van Buitenveldert makkelijk pakken.

Het eerste kwartier was RKHVV de baas op het veld. Mede door de goede verdediging heeft Buitenveldert geen kansen kunnen creëren. In de 19e minuut kreeg Buitenveldert hun eerste kans maar de voorzet kon worden weggekopt door Michelle. Direct daarna kwam RKHVV weer in actie. Ellen zette een goede actie in en de bal komt via Suus bij Gila. Vanaf zo’n 20 meter schiet Gila de bal naast de goal. In de 25e minuut probeert Buitenveldert het weer maar wederom wordt deze aanval goed uitverdedigd door RKHVV. In de 26e minuut gaf Gila een perfecte bal vanaf het middenveld naar linksvoor waar Roxanne met een voorzet kwam. Helaas liep niemand tegen deze bal. In de 27e minuut kwam Roxanne weer in actie met een afstandschot maar ook zei miste de goal.

In de 29e minuut kreeg Anne de eerste bal van Buitenveldert. Anne kwam goed uit en schoot hem weg. Vrij direct na deze aanval moest Anne weer uitkomen en wederom schoot ze deze bal goed weg. In de 42e minuut kwam de linksvoor van Buitenveldert op snelheid en ze kon de bal voorzetten. Maar RKHVV werkte de bal weg. De grootste kansen van eerste helft vonden plaats in de 44e en 45e minuut. De opbouw start bij Anne en via Arte die een perfecte pass gaf, kwam de bal bij Jodie. Jodie kwam op de keepster af maar werd uit balans geduwd in het duel met haar tegenstander waardoor ze de bal naast de goal schoot. Kort hierna speelde Carolien rond de middenlijn haar tegenstander uit en gaf ze een diepe bal op Marieke. Het schot van Marieke belandde op de lat.

Ook in de tweede helft liet men goed voetbal zien en werden er weer verschillende kansen gecreëerd. In de 49e minuut maakte Carolien aan de linkerkant een actie waardoor ze na het uitspelen van haar tegenstander de bal aflegde op Suus. Het schot van Suus werd geblokt. Niet veel later in de 52e mintuut zette Carolien wederom een actie in waarbij ze in het 16 meter gebied werd neergehaald. De scheids gaf een penalty en deze werd keurig door Suus erin geschoten (1-0). Meteen na de aftrap kwam Buitenveldert met een tegenaanval. De snelle rechtsvoor van Buitenveldert zette een sprint in en kon vanaf de rechterkant op de goal schieten. De bal die richting de kruising ging werd tegen gehouden door Anne.

In de 55e minuut werd de aanval opgezet bij Arte. Arte speelde de bal op Gila die vanaf rechtsvoor een voorzet over de grond gaf. Deze bal werd in eerste instantie tegengehouden door de keepster maar vanuit de rebound kon Carolien scoren (2-0). Zowel in de 60e als 75e minuut had RKHVV weer twee grote kansen maar deze kansen leverde niets op. In de 78e minuut was het wel raak. Rond het 16 meter gebied gaf Carolien een lobje over de verdediging en Jodie rondde het netjes af. 3-0!! Buitenveldert krijgt nog één grote kans, maar de verdediging van RKHVV houdt de 0 op het scorebord. Drie hele belangrijke punten zijn binnen voor RKHVV.

Kort samengevat was het een mooie middag. Lekker weer, goed voetbal, 3 punten en handhaving!