A+ R A-
Wedstrijdverslag: Fortuna W. 1 - Ter Leede 1 | Ronde 17 | Topklasse 2011-2012

Fortuna W. 1 - Ter Leede 1
2 2
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 maart 2012
Aanvangstijd: 13:30 u


Gebeurtenissen

geel

doelpunt


 Samenvatting

Verslag van Fortuna Wormerveer
Door Kees Klinkenberg

Fortuna Wormerveer weet Ter Leede te temmen

Het affiche voorafgaand was helder: de nummer laatst tegen de nummer twee. De praktijk toonde echter twee gelijkwaardige ploegen die knokten voor de winst. Fortuna Wormervere en Ter Leede maakten er op die manier een aantrekkelijke wedstrijd van. De 2-2 eindstand paste geheel in het beeld.

De thuisploeg opende verrassend fel. De druk werd goed opgevoerd en Ter Leede had moeite om uit de verdediging te komen. Toch was het in de vijfde minuut toch raak voor de Sassenheimsen. Een prachtige pass van Daphne van Kruistum vanaf de middenlijn over de gehele breedte bracht Yvonnen v.d. Bosch helemaal vrij. Die ruimte wist zij prima te benutten (0-1). Dergelijke tegenvallers bezorgden de Fortuna Vrouwen tot voor kort gelijk een knik in het moreel. Vandaag echter niet. Ongewijzigd probeerden zij Ter Leede onder druk te houden. Dat zorgde voor diverse hachelijke situaties in het gebied van keepster Jennifer Vreugdenhil. De 17-jarige wist haar domein echter schoon te houden. Fortuna probeerde daar op diverse manieren verandering in te brengen zonder resultaat. 

De uitvallen van de geelroden bleken echter niet van gevaar onbloot. Regelmatig moest Fortuna doelvrouwe Marieke Ubach haar niet geringe kwaliteiten tonen.

Na de pauze opende Ter Leede zeer sterk. Binnen de minuut schoot Anouk van Haaster al op de paal en niet veel later kon Arlette Almeida ongehinderd opstomen tot aan Ubach. Fortuna bleef desondanks onvervaard de aanval zoeken en dat had in de 61e minuut succes. Uit een prima genomen vrije bal van Lisette Tromp was het de goed mee opgekomen Naomi Dijkman die heel beschaafd de gelijkmaker binnenschoot (1-1).

Vanaf dat moment golfde het spel op en neer en ontstonden vele situaties met mogelijkheden. De prima leidende referee Willemsen moest wel twee gele kaarten trekken, maar dat deed aan het spel geen afbreuk. Zowel Yvonne v.d. Bosch als Lavinia Poku konden een aantal keren gevaarlijk oprukken, maar telkens vonden zij Marieke Ubach op hun weg. Eenzelfde taak was er voor Ter Leede keepster Vreugdenhil die Roxanne Koopman en Sheryl de Boer gevaarlijk dichtbij zag komen.

Juist op het moment dat de Wormerveerse aanhang de 2-1 in de lucht zagen hangen was het echter Lavinia Poku die haar zestiende competitiegoal binnenschoot. Tijd om er van te genieten kregen de Sassenheimsen niet. Twee minuten later was de stand al weer gelijk (2-2) via een intikker van Ilja Grammer.

In de resterende vijf tot tien minuten ontstonden nog diverse opwindende momenten voor beide goals, maar gescoord werd er niet meer. Zo kwam met een 2-2 stand op het bord een einde aan een aantrekkelijke wedstrijd. Complimenten derhalve aan alle speelsters en de scheidsrechter.


Statistiek

Locatie: Sportpark Fortuna te Wormerveer

Scheidsrechter: de heer F.F.W. Willemse

Opstellingen:
Fortuna Wormerveer:
Marieke Ubach, Stephanie Boerhoop, Lotte van Hogen, Marie-Claire Pedrotti, Naomi Dijkman, Lara Hehanusa (34. Gabi Verberg), Roxanne Koopman, Donna van Rossum (54. Lisette tromp), Dolly van der Voort, Marlous van Petersen, Sheryl de Boer (77. Ilja Grammer).

Ter Leede:
Jennifer Vreugdehil, Kitty Susan, Monica Hoogendam, Celine van Loe, Kimberley Vermey (46. Arlette Almeida), Fien de Leeuw, Yvonne v.d Bosch (71. Bente Boogaard), Stephanie de Lange, Lavinia Poku, Anouk van Haaster, Daphne van Kruistum.