Wedstrijdverslag: Ajax - FC Twente | Ronde 25 | Eredivisie Veld 2016-2017

1 1
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 12 mei 2017

Ajax Vrouwen moeten titelfeest uitstellen na gelijkspel

Het is de Ajax Vrouwen (nog) niet gelukt vrijdagavond kampioen te worden. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente bleef de thuisploeg steken op 1-1. De voorsprong blijft derhalve vijf punten op Twente. Volgende week komt ADO Den Haag op bezoek en dan kan de titel alsnog worden gepakt.

,,Het hoeft niet supergoed te zijn," sprak trainer Ed Engelkes vooraf. ,,Als de drie punten maar hier blijven.” Het was niet supergoed, maar zijn team slaagde er niet in te winnen van de enige overgebleven concurrent, FC Twente.

Op en neer
Al in de beginfase kreeg FC Twente een grote kans, maar bij de voorgetrokken bal was er niemand voor het doel om de bal het beslissende tikje te geven. Daarna kwam Ajax meer in het spel voor en dat uitte zich in een mooie actie van Loïs Oudemast. De bal ging net over. Het spel golfde op en neer want in de negende minuut schoot Ellen Jansen vanuit een prima positie over.

En toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na een prachtige voorzet van Marlous Pieëte werkte Van den Bighelaar fraai binnen, 1-0. Negen minuten later had de marge met iets meer geluk verdubbeld kunnen worden. Het lobje van Van den Bighelaar op Pieëte was fraai, de volley ook maar er was te hoog gemikt.

Blessure Sarasola
Net voor rust kwam keepster Eli Sarasola vervelend terecht. Ze begon nog wel dapper aan de tweede helft maar moest toch plaatsmaken voor Paulina Quaye. Ajax kwam gelijk weer onder druk en kreeg in de 56e minuut de gelijkmaker om de oren.  Anouk Hoogendijk wilde de bal ogenschijnlijk via de borst neerleggen voor haar keepster, maar deze kwam voor de voeten van Ellen Jansen. Die wist er wel raak mee, 1-1.

n de slotfase kwamen beide ploegen er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar aan de stand veranderde niets meer. Voor Ajax was de 1-1 beter nieuws dan voor Twente. De ploeg van Ed Engelkes heeft nog twee punten nodig om de titel voor het eerst te veroveren.

Wedstrijd: Ajax - FC Twente
Datum: vrijdag 12 mei 2017
Locatie: De Toekomst te Amsterdam
Betreft: 4e playoffs
Ruststand: 1-0
Eindstand: 1-1

10e min. 1-0 Marjolijn van den Bighelaar
56e min. 1-1 Ellen Jansen