Weer nipt verlies voor Twente tegen Barca

Helaas hebben de Tukkers vanavond niet de winst kunnen bewerkstelligen in en tegen Barcelona want de vrouwen van FC Twente wisten niet te scoren. Bij aanvang van de wedstrijd in het Mini Estadi te Barcelona was het zonnig en 19 graden C. De einduitslag van deze wedstrijd was 1-0 voor Barcelona. Volgende week heeft FC Twente wel degelijk kans om te scoren, hopelijk komt er veel publiek om het team te ondersteunen.

Hoofdcoach Tommy Stroot begon met de volgende basisformatie: 22. Barbara Lorsheyd(GK), 02. Maud Roetgering (C), 03. Maruschka Waldus, 04. Danique Kerkdijk, 05. Siri Worm, 06. Marthe Munsterman, 07. Lineth Beerensteyn, 08. Lenie Onzia, 09. Ellen Jansen, 10. Jill Roord, 17. Eshly Bakker

Kort verslag

In de verrassend goede openingsfase van FC Twente moest de verdediging van Barcelona alle zeilen bijzetten omdat de Tukkers de bal steeds heel brutaal veroverden en meteen de aanval zochten.
Maar na 9 minuten kwam er voor het eerst wat druk van Barcelona op het doel van FC Twente. Helaas kwam uit deze eerste aanval meteen en geheel tegen de verhouding in, een Spaans doelpunt. Het was Jennifer Hermoso die Barcelona op 1-0 zette. Deze gebeurtenis deed de wedstrijd enigszins kantelen, het is nu Barcelona die het initiatief neemt en meer balbezit heeft. Barbara Lorsheyd kreeg het nu drukker, FC Twente beperkte zich tot verdedigen en counteren maar het leverde geen doelpunten meer op zodat de rust aanbrak met een 1-0 voorsprong voor Barcelona.

In de 2e helft ging Barcelona verder waar het gebleven was, dus meer balbezit en aanvallen. In de 52e minuut ontsnapte FC Twente aan de 2-0, de bal werd namelijk rakelings naast het eigen doel gewerkt door Maruschka Waldus, het leverde gelukkig alleen maar een corner op. Ook werd in de 55e minuut een corner weggegeven na een gevaarlijke aanval van Barcelona. FC Twente kreeg de bal maar niet bij de op scherp staande Lineth Beerensteyn, want de Spaanse speelsters stonden goed opgesteld en onderschepten alle afvallende ballen. Gelukkig is de eindpass van Barcelona nog steeds niet scherp genoeg. In de 58e minuut kwam de bal dan toch bij Lineth Beerensteyn, zij zette de bal voor maar Ellen Jansen werd te goed verdedigd en het gevaar voor de Spanjaarden is verdwenen. Barcelona kreeg achter elkaar een paar corners, Andressa Alves nam de corners zowel van de rechter als van de linkerkant.  Barcelona ging wisselen in de 63e minuut, Barbara Latorre kwam erin en Olga Garcia eruit. FC Twente kwam nu af en toe wel aan de bal maar dat is steeds van korte duur. In de 68e minuut kreeg Eshly Bakker de bal vol op haar gezicht, viel ter aarde en bleef stil liggen, dat is schrikken, gelukkig kon ze even later de wedstrijd weer hervatten.

In de 72e minuut kreeg FC Twente de 1e corner. Lenie Onzia nam hem, maar de bal werd uit de lucht geplukt door de Spaanse keeper. Spanje ging meteen weer in de aanval, Het lukte Marthe Munsterman om de aanval te onderbreken, dat ging helaas ten koste van een gele kaart. In de 75e minuut schoot Latorre de bal in het doel, het was echter geen doelpunt omdat ze haar hand had gebruikt. FC Twente wisselde in de 75e min. Maud Roetgering ging eruit en Krisina Erman kwam erin. Vier minuten later ging Alexia eruit en Nguessan kwam erin. In de laatste 10 minuten kwam FC Twente een paar keer gevaarlijk voor het doel van Barcelona, de bal ging nu snel van het ene doel naar het andere, m.a.w. het was spannend. Er kwamen 2 minuten bij, FC Twente nam een hoekschop maar de bal verdween via een Twentebeen over de achterlijn. Barcelona kneep 'm toch wel een beetje en schoot de ballen gewoon over de zijlijn, weg is weg.
De wedstrijd is afgelopen, het is 1-0 gebleven. Vooral in de begin- en slotfase was FC Twente gevaarlijk, het heeft thuis wel degelijk kans, vooral met veel publiek erbij. Barbara Lorsheyd heeft een dikke pluim verdiend, ze heeft verschillende keren fantastische reddingen verricht.