Wedstrijddatum: zaterdag, 15 september 2012

doelpunt Min. 56+71 ::<br />Franca Kuilen, van de

Tijd Gebeurtenis
56+71doelpuntFranca Kuilen, van de (2x)

Verslag door RKHVV

Saestum maatje te groot voor

RKHVV Afgelopen zaterdag stond RKHVV – Saestum op het programma. De dames van RKHVV hadden vorige week een goede overwinning behaald tegen ATC en waren erop gebrand vandaag de wedstrijd ook tot een goed einde te brengen. Tegenstander Saestum was al vroeg aanwezig met een grote selectie. Saestum begint goed aan de wedstrijd, je kunt zien dat de meiden uit Zeist goed op elkaar ingespeeld zijn. De eerste kansen zijn dan ook voor Saestum.

Een vrije trap van Saestum belandt via de vingertoppen van RKHVV keepster Anne Garretsen op de lat, de rebound wordt binnengeschoten door Saestum. De scheidsrechter heeft echter buitenspel geconstateerd, dus het feest voor Saestum gaat niet door. Een gelukje voor RKHVV. Saestum creëert nog wat mogelijkheden. Zo valt er opnieuw een bal op de Huissense lat en gaat een andere poging via de hand van Anne over het Huissense doel. Saestum is de betere ploeg, maar promovendus RKHVV voetbalt in de eerste helft best aardig mee. Heel Huissen denkt aan een penalty als er een doorgebroken blauwwitte neergaat in het strafschopgebied. De scheidsrechter wuift het incident echter weg.

RKHVV creëert nog wat kansjes. De grootste komt op naam van Carolien Filippo. Zij krijgt in de dertigste minuut een goede schietkans, maar mikt de bal langs het doel van Saestum. Met 0-0 gaan de teams de rust in.

De tweede helft begint eigenlijk hetzelfde als de eerste helft. Saestum is het meest aan de bal en RKHVV probeert mee te voetballen. In de 56ste minuut heeft Saestum weer balbezit en de bal komt bij de rechtsbuiten terecht, deze weet de bal mooi en goed voor te geven op de helemaal vrijstaande Franca van de Kuilen. Voor de spits is het een koud kunstje en deze kopt de bal goed in: 0-1.

Na 60 minuten spelen wordt aan Huissense kant Arte gewisseld voor Melanie en in de 70ste minuut wordt Anke gewisseld voor Michelle. Na een jaar blessureleed maakte Michelle haar debuut bij RKHVV. Michelle heeft 20 minuten goed gespeeld. We zijn erg blij dat zij terug is!

RKHVV kijkt tegen een achterstand aan, maar geeft niet op en probeert het tempo op te voeren. Dit lukt niet heel goed, het spel wordt slordig en de ruimtes tussen de linies worden te groot. Saestum beslist de wedstrijd in de 71ste minuut met een doelpunt dat vrijwel identiek is aan het eerste. De rechtsback van Saestum komt helemaal vrij en loopt goed op. Marieke Peters komt hierdoor in een 2 tegen 1 situatie en moet kiezen. De back van Saestum speelt de bal op de rechtsbuiten en deze geeft wederom een goede voorzet, weer staat spits Franca van de Kuilen helemaal vrij en deze kopt de bal goed in: 0-2.

RKHVV heeft gevochten voor wat zij waard was, maar Saestum was toch een maatje te groot voor de ploeg uit Huissen.

RKHVV kijkt weer vooruit, volgende week staat de verre uitwedstrijd tegen The Knickerbockers op het programma.

Locatie: Sportpark De Blauwenburcht

Opstelling RKHVV: Anne Garretsen Marieke Peters, Renee de Vries, Anke Elbers (70ste min: Michelle v/d Laan), Geke Schuurman Roxanne v.d. Rhee, Marieke van Ottele, Suus Daniels Carolien Filippo, Jodie Heijink, Arte Brueren (60e min: Melanie Pesch)