A+ R A-
Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Noordzee | Ronde 13 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Drachtster Boys - Noordzee
11 1
(5 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 24 februari 2012
Aanvangstijd: 20:15 u
Toeschouwers : 60


 Samenvatting

De wedstrijd Drachtster Boys tegen sc Noordzee is eerst niet doorgegaan op vrijdag 13 januari 2012 wegens te weinig beschikbare speelsters bij sc Noordzee en later nog eens ivm sneeuwoverlast op de weg!


Verslag van Drachtster Boys
Door C. Oosting-Wildeboer (teammanager Dr. Boys Da1)

Zaaldames Drachtster Boys klimmen naar tweede plaats

Voor de derde maal stond deze wedstrijd op het programma. Eerder werd deze wedstrijd afgelast door sneeuw en een speelsters tekort. Dat laatste was ook ditmaal voor Noordzee kenmerkend. Met slechts één wissel en speelsters uit een lager team moesten ze toch aantreden tegen het goeddraaiende Drachtster Boys.

Drachtster Boys begon ook deze wedstrijd aftastend. Er werden kansen gecreëerd door Vera Veelers en Brenda Eefting maar het eerste doelpunt viel pas in de tiende minuut door Jessie Prijs. Met een prachtige balaanname schoot ze uit de draai raak: 1-0. Daarna kwam het treintje op stoom. Met prachtige aanvallen, ingestudeerde corners en geweldige doelpunten was de ruststand 5-1. Debbie Dam mocht door een foutje in de verdediging het enige tegendoelpunt aantekenen.

De tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien. Door goed keeperswerk van Krishna Meeuwis werd de score nog enigszins beperkt tot 11-1. Debbie Dam had nog een paar kansjes, maar Teuny Bosma, die bijna niets te doen had, pakte deze eenvoudig. Voor de toeschouwers was het een geweldig voetbalavond. Met maar drie overtredingen aan Drachtster Boys zijde was het een sportieve wedstrijd waarbij het doelsaldo nuttig is opgeschroefd.

De doelpuntenmakers: 1-0 Jessie Prijs, 2-0 Sylvia van der Geest, 3-0 en 4-0 Brenda Eefting, 4-1 Debbie Dam, 5-1 Brenda Bekkema, 6-1 Jessie Prijs, 7-1 en 8-1 Brenda Eefting, 9-1 en 10-1 Marleen Reenders, 11-1 Vera Veelers.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 2 maart. Dan speelt Drachtster Boys opnieuw thuis om 21.15 uur in de Korfbalhal Drachten tegen Lake Valley (Venray).

Eindstand: Drachtster Boys Da1 – Noordzee 11-1


De statistieken:

Selectie Dr.Boys ;
Teuny Bosma, Jessie Prijs, Brenda Bekkema, Brenda Eefting, Vera Veelers, Sylvia van der Geest, Janneke Vellema, Kim Gall, Marleen Reenders en Sieta de Vries

Selectie Noordzee:
Krishna Meeuwis, Anouk van de Heuvel, Debby Dam, Debbie van Toor, Paulien Wiersma en Denise van Vliet