Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - Drachtster Boys | Ronde 4 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Bert van Hemert

Dat Dansschool Biersteker een krappe selecte heeft is eigenlijk geen nieuws meer. Deze week echter kwamen er nog meer problemen bij. Een speelster kon het niet meer opbrengen om in de Eredivisie te spelen, terwijl aanvoerster Stefanie Hand, samen met ook keepster Eline Roet, vorige week uitblinksters, verstek moesten laten gaan, wegens vakantie en werk.
Toch lukte het Bert van Hemert om toch weer met een team met 2 wisselspeelsters aan te treden.
Als vervangster voor Eline Roet, trad op Jessica Overtoom. Zij zou een fantastische wedstrijd keepen.
Yesmin Doeschot is definitief door geschoven van DA2 naar DA1. Zij zou ook een hele verdienstelijke  wedstrijd spelen. maar dat het geen gemakkelijk wedstrijd zou worden stond wel van te voren vast. Het ongeslagen bovenaan staande Drachtster Boys, won vorige week nog met 14-4 van Zuidoost United. Drachtster Boys kwam dan ook met 5 wisselspeelsters aan de start.

Na de warming up, welk gebeurde met hulp van de splinternieuwe moderne muziekinstallatie, met speaker, geschonken door sponsor Dansschool Biersteker, begon Dansschool Biersteker toch wel heel aanvallend en zonder schroom. De eerste schoten waren van Sue-Ranie en Lisa de Groot, maar werden uitstekend gestopt door de keepster van het Nederlands team, Teuny Bosma.  Ook keepster Jessica Overtoom stopte op miraculeuze wijze schoten van Marleen Reenders en Brenda Eefting. Het was echter in de 8e minuut dat Dansschool Biersteker voorin de bal verspeelde. De bal werd opgepikt door Sylvia van der Geest, die in een goede combinatie met Shannon Viet, de razend snelle Jessie Prijs aanspeelde, die de bal buiten bereik van Jessica Overtoom in de hoek kon leggen. 0-1 Jessie Prijs. In de 15e minuut was het een bal op maat van Janneke Vellema naar Brenda Eefting, die Jessica Overtoom kansloos liet. 0-2 Brenda Eefting. Vlak voor de wissel was het toch weer Puck Meinsma, die met een geweldig schot Teuny Bosma tot een goede redding moest dwingen.

In de tweede helft ging Drachtster Boys degelijker  spelen. Brenda Eefting en Janneke dan ook een paar hele beste kansen, maar die werden op geweldige wijze gestopt door Jessica Overtoom.
Het was dan ook jammer voor Jessica, dat ze een goed veroverde bal precies in de voeten van Jessie Prijs speelde. En dat is nu net degene die je niet zo’n kans moet bieden. 0-3 Jessie Prijs. Daarna wist Jessica weer een paar geweldige schoten te stoppen en hield zij Dansschool Biersteker nog steeds in de race. Hoewel Dansschool Biersteker nog een paar goede schoten gestopt zag van Yesmin Doeschot en Lisa de Groot, werd het team toch steeds vermoeider. Het kon dan ook niet voorkomen,
dat Esther van Toledo Jessie Prijs weer vrijspeelde. En zoals eerder gezegd, Jessie Prijs, schiet bijna altijd prijs. 0-4 Jessie Prijs. Dit was tevens het einde van de wedstrijd, waarbij toch nog wel vermeld dient te worden, dat Nathalia Santibanez een uitstekende wedstrijd heeft gespeeld. Zij heeft het gepresteerd, om een hele wedstrijd voluit te gaan, zonder maar één minuut te wisselen. Ze heeft tot en met de laatste minuut,het de aanvalsters van Drachtster Boys verschrikkelijk moeilijk gemaakt.

Verslag van Drachtster Boys
Door Conny Oosting-Wildeboer

Drachtster Boys wint opnieuw

Vrijdagavond werd in Noord-Scharwoude de derde eredivisiewedstrijd dan wel gewonnen, maar de dames maakten het zichzelf onnodig lastig.

Drachtster Boys kwam niet goed uit te startblokken. Door een matig begin en een te laag baltempo maakten de dames het zichzelf onnodig lastig. Hierdoor lieten ze de tegenstander lang in een goed resultaat geloven. Het hoogtepunt van de eerst helft lag in de vierde en vijfde minuut. Jessie Prijs kon de 0-1 scoren door een prachtige combinatie met Sylvia van der Geest en Shannon Viet. Een minuut later wist Janneke Vellema de bal breed te leggen voor Brenda Eefting, die de 0-2 maakte. In de laatste vijf minuten waren er kansen voor Biersteker, onder andere van Puck Meimsma, maar keepster Teuny Bosma wist deze te pareren.

In de tweede helft pakte Drachtster Boys het beter op. Er werd gecontroleerd gespeeld en er werden veel kansen gecreëerd maar deze werden te weinig benut. Jessie Prijs wist door een foutje van de keepster in de rebound de 0-3 binnen te werken. Daarna was het opnieuw Jessie Prijs, die haar derde doelpunt van de avond maakte halverwege de tweede helft. Na een goede opbouw via Esther van Toledo, draaide ze goed weg en liet hiermee de keepster kansloos. Dit betekende de 0-4 en dat was tevens de eindstand.

Drachtster Boys behoudt door deze overwinning de koppositie. Volgende week speelt Drachtster Boys thuis, opnieuw op de “Ladies Night”, de topper tegen de nummer twee, ZVV Watervogels ’64 uit Den Helder.