Wedstrijdverslag: Fortuna W. 1 - Buitenveldert 1 | Ronde 11 | Topklasse 2011-2012

dooor Jan Koopman

Een verdiende overwinning van Fortuna op Buitenveldert.

Vanaf de 1e minuut was het Fortuna dat de aanval opzocht. Binnen 5 minuten 3 kansen. Vanaf 30 meter laat Dolly vd Voort een schot los, waar de keepster van Buitenveldert alleen naar kan kijken, lat...Vervolgens komt Lara over rechts, voorzet op Roxanne, die vervolgens tegen de benen van de keepster aanschiet, corner. Deze leverde niks op. Deed Buitenveldert dan niets terug, natuurlijk wel, het spel golfde over en weer. Lorraine Prade, de meest gevaarlijke spits van BTV, ging randje buitenspel door, haat schot verdween over Marieke in de goal, afgefloten voor buitenspel. Was het buitenspel of niet, dat zal altijd de vraag blijven.
    Rond de 25e minuut krijgt Lara geel en er ontstaat een klein opstootje met Merel vd Nes van BTV en Ilja, waarbij Merel zich verbaal wel erg laat gaan, jammer.
    Vlak voor rust slaat BTV bijna toe, een kopbal op de paal.

2e helft een op en neergaande strijd, waarbij Fortuna in de 60e minuur Ilja wisselt voor Sheryl. Vlak daar na is het raak, dolly, die een prima wedstrijd speelde, speelt Roxanne aan, die vervolgens haar tegenstandster uitspeelt een de bal voorschiet. Sheryl komt prima voor haar man (eigenlijk vrouw, maar dat klinkt niet) en schiet beheerst in. 1-0.
    In de 85e minuut is de wedstrijd gespeeld, wederom Dolly die Sheryl aanspeelt, die Roxanne in stelling brengt. De keepster van BTV heeft de bal niet vast en in de draai geeft Roxanne een lob over een speelster van BTV heen, die met een uiterste inspanning de bal nog uit het doel probeert te slaan, wat echter niet lukt, 2-0.

Meiden, Corina en staf, een prima wedstrijd. Verdiend gewonnen en reclame voor het damesvoetbal, de supporters hebben genoten.

Locatie: Sportpark Fortuna Wormerveer