Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Ter Leede 1 | Ronde 6 | Topklasse 2012-2013

Wedstrijddatum: zaterdag, 15 december 2012
Aanvangstijd: 12:30 u
Speellocatie: Sportpark Roodemolen

Tijdlijn

geel Min.  ::<br />Lesley Winkel, te doelpunt Min. 61 ::<br />Lisanne Gurp, van doelpunt Min. 49 ::<br />Laika Boerrigter
doelpunt Min. 30+77+86 ::<br />Lisanne Grimberg doelpunt Min. 7 ::<br />Kimberley Vermeij

Tijd Gebeurtenis
61doelpuntLisanne Gurp, van (1x)
49doelpuntLaika Boerrigter (1x)
07doelpuntKimberley Vermeij (1x)
30+77+86doelpuntLisanne Grimberg (3x)
geelLesley Winkel, te (1x)

Op 6 oktober lastte ATC'65 deze wedstrijd af wegens geen veld beschikbaar. Ter Leede was al onderweg en kon bij aankomst richting Sassenheim keren.
De KNVB bestrafte de Enschedese club met -1 punt.
De wedstrijd is opnieuw vastgesteld op 15 december, weliswaar op Sportpark Roodemolen te Sassenheim.

Verslag van Ter Leede
Door Peter Zethof

“Winterkampioen van de Topklasse”

Zonder de afwezige Anne-Sophie Bakker en de zieke Kim Zethof, maar wel weer met de herstelde Kimberley Vermey en topscoorster van de topklasse Lisanne Grimberg speelde Ter Leede vandaag de topper tegen ATC 65 op sportpark Roodemolen. ATC’ 65, het beloftenteam van FC Twente is een jonge technische ploeg die net als Ter Leede aanvallend voetbal nastreeft.

Het publiek kreeg vandaag dan ook zoals verwacht een aantrekkelijke pot voetbal voorgeschoteld van de (jonge) dames. Bij winst van Ter Leede zou de voorsprong op de nummer twee in de competitie Seastum oplopen tot maar liefst 9 punten. Na wat aftasten van beide teams in de beginfase van de wedstrijd was het de vandaag uitblinkende Kimberley Vermeij die in de 7e minuut door verkeerd uitverdedigen van ATC’65 met een prachtig afstandsschot - zwabberbal - van ruim 20 meter de 1-0 op het scorebord wist te zetten.

Na deze voorsprong een dominant Ter Leede, over het gehele veld een goede bezetting waarbij het ervaren middenveld van Ter Leede de overhand had over het jeugdige ATC’65 . Schoten uit de tweede lijn van onder andere Jill Wilmot, Kimberley Vermeij en Lisanne Grimberg troffen helaas geen doel.

De elf van Ter Leede hebben de wedstrijd onder controle, tegenstander ATC’65 kan het eerste half uur van de wedstrijd op wat plaagstootjes na niet echt gevaarlijk voor goal van Ter Leede komen. In de 30e minuut een bekeken pass van Kimberley Vermeij op spits Lisanne Grimberg die heel bekeken de uitgelopen keepster van ATC’65 met een prachtige lob weet te verschalken en zo de 2-0 op het scorebord weet zetten.

In de laatste fase van de eerste helft weet ATC’65 op rechts een aanval op te zetten, de snelle nummer 7 van ATC’65 zet een actie in en haar schot gaat net naast het doel. Twee minuten later een afstandschot van de spits van ATC’65 maar wordt heel degelijk onschadelijk gemaakt door Ter Leede keepster Marieke de Groot en zo gaat Ter Leede met een 2-0 voorsprong de rust in.

Ter Leede trapt af voor de tweede helft en zet direct druk op de helft van ATC’65, door één op één te gaan spelen wil Ter Leede snel het derde doelpunt forceren. Een schot van Stephanie de lange in de 48e minuut wordt gepakt door de keepster van ATC’65. De tegen aanval die daarop volgt levert door slecht verdedigend werk van Te Leede een niet te missen kans op voor ATC’65, de linkerspits (Lisanne van Gurp) maakt dan ook dankbaar gebruik van dit cadeautje en scoort in de 49e minuut van de wedstrijd de 2-1.

Ongeloof op de gezichten van Ter Leede maar de dames pakken na deze tegenvaller de draad direct weer goed op. Door goed te storen weet Marieke Goeree de bal te ontfrutselen van de back van ATC’65, ze gaat alleen op de keepster af maar die weet de ingeschoten bal van Marieke tot hoekschop te verwerken. Even later een weergaloze aanval opgezet door Jill Wilmot, via Marieke Goeree komt de bal bij Lisanne Grimberg die bij deze actie net de scherpte mist en haar inzet ook net naast ziet gaan.In de 62 minuut een ongelukkig moment in de wedstrijd, de tot dan toe goed keepende Marieke de Groot raakt een achterbal compleet verkeerd en levert de bal zo in bij de spits (Laika Boerrigter) van ATC’65 die dankbaar de 2-2 weet te scoren. Geheel onverwacht komt ATC’65 op een gelijke stand en lijkt zelfs door een goed genomen vrije trap “bal op de paal” in de 64e minuut voor te komen, in de rebound weet Marieke de Groot de bal te pakken en even voor rust te zorgen.

Wissel, 62e minuut Celine van Loe komt in het veld voor Pricilla Mesker en gaat in het centrum spelen naast Monica Hogendam. Daphne in ’t Veld verhuist hierdoor naar de linksback positie. Gelukkig weet Ter Leede zich weer te herstellen, de wedstrijd wordt door het score verloop alleen maar spannender wat weer leuk is voor de spanning en de amusementswaarde.

In de 71e minuut wordt keepster Marieke de Groot vervangen voor Nada van Es, en in de 75e minuut vervangt Nance de Graaf de licht geblesseerde Stephanie de Lange. Het laatste kwartier is weer volledig voor Ter Leede, ATC’65 wil net als Ter Leede ook voor de winst gaan maar geeft door deze positieve opvatting wel veel ruimte weg voor de lopende speelsters van Ter Leede. In de 76e minuut mag Lisanne Grimberg een hoekschop nemen, met veel effect weet ze de bal in één keer het doel in te draaien een ouderwetse “inswinger” 3-2.

Na deze beauty heeft Ter Leede nog een aantal mogelijkheden om de 4-2 te maken, in de 86e minuut wordt dit dan ook een feit. Na twee keer alleen voor de keepster net te missen was het dit keer wel raak, alleen op de keepster af maakte Lisanne Grimberg beheerst haar derde doelpunt van de middag 4-2 wat tevens de eindstand is geworden. Dames gefeliciteerd met de overwinning, ongeslagen 10 x winst en 2 x gelijk spel en dus volledig terecht “WINTERKAMPIOEN”, gefeliciteerd met deze fantastische teamprestatie.