eigen doelpunt

Verslag van Ste.Do.Co.
      Door Jan Koppenol

Ste.Do.Co. troeft RCL af

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden
      van André Landweer, vader van Lesley Landweer. Het is best mogelijk dat dit tragische voorval
      van invloed is geweest op de instelling van de RCL speelsters, want hoewel de vrouwen uit Leiderdorp net wat dominanter waren en iets beter combineerden dan Ste.Do.Co., ontbrak bij hen de echte scherpte. Die scherpte was er wel bij Ste.Do.Co. Er was wederom gekozen voor een wat behoudende tactiek om daarmee ruimte te creëren voor de snelle spitsen Liza van der Most en Danielle Vermeulen. Die tactiek had al in de vijfde minuut succes: Danielle Vermeulen brak op rechts door. Haar voorzet werd door Marlies Koppenol in één keer op de pantoffel genomen en de bal verdween fraai in de kruising : 1-0. Vijf minuten later was het weer prijs: de RCL verdediging verwerkte een corner niet al te best, de bal kwam voor de voeten van Esther Lakerveld, haar kiezelharde schot liet Natasja Rensen totaal kansloos. Uit de twee kansen die Ste.Do.Co. tot nu toe kreeg, haalden ze het maximale rendement en het werd nog erger voor RCL: na een klein kansje in de 15e minuut voor Madieke Zaad volgde er weer een uitgekiende counter, waarbij Liza van der Most Danielle Vermeulen alleen voor keeper Natasja Rensen zette en de topscorer van Ste.Do.Co. faalde niet: 3-0. RCL kon tegenover dit staaltje van effectief voetballen nauwelijks iets inbrengen en de enkele keer dat ze door de Ste.Do.Co. verdediging heen braken, vonden ze altijd een geconcentreerd spelende Kristie Venhorst op hun pad, waardoor de Ste.Do.Co. verdediging de nul kon vasthouden. En als Ste.Do.Co. in het verloop van de eerste helft iets koelbloediger met de kansen was omgesprongen, dan had het ook zomaar 5 of 6-0
      kunnen staan. Nu werd de rust met een voor Ste.Do.Co. alleszins riante voorsprong van 3-0 bereikt.

Na rust wijzigde het spelbeeld zich eigenlijk niet. RCL voerde wel de druk op, maar echte kansen creëerde de ploeg niet, maar aan Ste.Do.Co. kant vergat men een beetje te blijven voetballen. De Hoornaarse vrouwen beperkten zich te vaak tot het hanteren van de lange bal op de snelle spitsen en vergaten te vaak te blijven voetballen. Daardoor zakte het spelpeil behoorlijk en tot de 85e minuut gebeurde er nauwelijks iets noemenswaardig. In die minuut kreeg Michelle Karsdorp in een scrimmage voor het eigen doel de bal ongelukkig op haar hiel en die bal verdween achter de onthutste Kristie Venhorst. Mocht RCL nog de illusie hebben gehad dat ze op wonderbaarlijke wijze de nederlaag konden ontlopen, dan heeft die illusie maar één minuut geduurd, want toen brak Danielle Vermeulen door op links en zij rondde haar aanval koelbloedig af: 1-4. Kort daarna floot scheidsrechter Piet Gabriëls voor de laatste keer, waarmee Ste.Do.Co. drie punten toevoegde aan het totaal.