A+ R A-
Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - FC Gelre | Ronde 12 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Os Lusitanos - FC Gelre
4 1
(2 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 december 2011
Aanvangstijd: 20:00 u


 Samenvatting

Verslag Os Lusitanos
door Karin Beverwijk

In de laatste wedstrijd voor de winterstop speelden de nummer 2 Os Lusitanos tegen de nummer 3 fc Gelre. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Bij winst zou Gelre over het Amsterdamse team heen gaan en de 2de plaats overnemen. Maar bij winst voor Os Lusitanos zouden zij de koppositie weer kunnen veroveren.
De wedstrijd begon onder leiding van de heren Campbell en de heer Van Manen. Beide teams waren gebrand om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Os Lusitanos voor de winst ging. De eerste kans van de wedstrijd kwam dan ook van de Amsterdammers. Gilanne Louwaars speelde een bal recht door het midden op Petra Verbeek die ineens oog in oog stond met de keepster van Gelre. De keepster kon de inzet van Petra keren. Niet veel later was het toch Petra die vanaf de rechter kant wel het doel wist te vinden. Maar Gelre gaf niet op en bleef aanvallen. In sommige situaties werd de druk hoger op de goal van Jesca Willemsen. Het leek alsof Os Lusitanos even de draad weg kwijt was en hiervan profiteerde het team uit Wehl. Met een goed opgezette aanval scoorden ze de gelijkmaker. Met nog tien seconden op de klok, was het Shirley Smith die scoorde. Shirley wist te ontsnappen aan de aandacht van de verdedigsters en ontving een puntgave pass van Gillane. Shirley trok vanaf de linkerkant naar binnen en haalde vernietigend uit. Niet voor de eerste keer dit seizoen scoorde zij een fantastisch mooie goal.

Na de rust was Gelre sterker. Veel balbezit en spelen op de helft van Os Lusitanos, maar hierdoor was er ook veel ruimte voor de spitsen van Os Lusitanos. Een aantal uitbraken volgden, maar er viel geen doelpunt. Zowel Petra als Gilanne konden niet profiteren. Maar het was Bouchra Ait L'Hou die met behulp van Gilanne de keepster verraste. Ze plaatste de bal in de hoek van de goal en op het bekeken overstapje van Gilanne had de keepster niet verwacht. Met nog ongeveer tien minuten te gaan, zette Gelre alles op alles om te scoren. Een bal op de paal bracht Os Lusitanos redding. Daarnaast stond Jesca prima te keepen en was meerdere keren een vervelende sta in de weg voor de speelsters van Gelre, die in de slotfase van de wedstrijd zagen hoe Iris Wagemaker de bal ontfutselde en er vandoor ging. Ze had oog voor Bouchra die voor de goal positie koos. De voorzet van Iris was op maat en Bouchra kon aantekenen voor haar tweede van de avond en de vierde in totaal voor Os Lusitanos. Dit was de eindstand in Amsterdam. Hiermee nam Os Lusitanos weer de koppositie over van Pernis. Weliswaar met 1 doelpunt verschil, dus de tweede seizoenshelft beloofd weer spannend te worden.


Os Lusitanos - fc Gelre 4-1 (2-1)

Opstelling Os Lusitanos: 1. Jesca Willemsen 3. Petra Verbeek 4. Roos Anne van Staalduinen 6. Jaclyn Leiwakabessy 8. Iris Wagemaker 9. Bouchra Ait L'Hou 10. Gilanne Louwaars 11. Shirley Smith

Doelpunten OSL:  Petra Verbeek 1x, Bouchra Ait L'Hou 2x, Shirley Smith 1x