A+ R A-
Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - FC Plubos | Ronde 6 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FSG/Gezien.nl - FC Plubos
3 3
(2 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 14 oktober 2011
Aanvangstijd: 18:30 u
Toeschouwers : 40


 Samenvatting

Verslag FSG
Door Petra van Zandvoort

FSG en Plubos delen punten

Op de zesde speeldag van de Eredivisie Zaalvoetbal ontvangt FSG in de stadssporthal in Sittard zvv FC Plubos uit Alkmaar. Na twee verlieswedstrijden op rij is FSG vast van plan vanavond de drie punten in Limburg te houden

FSG gaat goed van start en is direct gevaarlijk. Al in de eerste minuut onderneemt Shirley Kocacinar een goede doelpoging. Pas in de vijfde minuut van de wedstrijd resulteert een aanval van Plubos in een  eerste schot op doel. In de rebound volgt een goede aanval van FSG waarbij nieuwkomer Kelly Teunissen vrij voor de keeper komt, maar helaas te zacht inschiet.

In de eerste fase van de wedstrijd valt FSG rustig en gecontroleerd aan. Plubos acteert voornamelijk vanaf de middellijn. Het eerste doelpunt valt na zeven minuten en komt op naam van Shirley. Na een vloeiende aanval over de linkerkant van het veld schiet zij de bal prima binnen: 1-0. Het aanvalsspel van FSG levert vervolgens doelpogingen op van Sanne, Elvira Ringhs en Linda Janssen. Plubos wordt pas weer gevaarlijk wanneer zij een vrije trap mogen nemen na een overtreding van Rian Geelen. De vrije trap wordt knap overgetikt door FSG-keeper Vivan van Wijk, die voor de tweede maal het Sittardse doel verdedigt.

Halverwege de eerste helft komt Plubos beter in de wedstrijd. De Alkmaarse kansen worden steeds gevaarlijker en na een snelle counter schiet Mirjam van Dijk in de twaalfde minuut de gelijkmaker binnen. Onzorgvuldigheid in de opbouw van FSG leidt vervolgens steeds vaker tot kansen voor Plubos. Na een aanval van de linkerkant rolt de bal tergend langzaam langs de doellijn van het Sittardse doel en wordt ternauwernood gered door Shirley.

Een minuut later verricht Vivian een goede redding op opnieuw een gevaarlijke doelpoging van Plubos. De 1-2 valt in de achttiende minuut als FSG gaten laat vallen in de verdediging en Plubos een vlotte aanval aan de linkerkant goed afrondt. In de tegenaanval strandt een schot van Sanne in het zijnet. Vlak voor rust scoort Kelly de 2-2. Na een corner houdt FSG het veld goed breed en de keeper van Plubos kan het schot van Kelly net niet keren, waarna de bal alsnog over de lijn rolt. Zes seconden voor tijd plukt Kelly een bal uit de lucht en schiet in één keer op doel. Dit schot gaat net naast en de ploegen gaan daarom met een 2-2 stand rusten.

De tweede helft begint met een overtreding van Plubos op Sanne. De vrije trap van Shirley wordt weggetikt door de keeper van Plubos. Vervolgens krijgt Shirley een gele kaart voor het neerleggen van een tegenstander. Overtredingen en vrije trappen volgen elkaar dan in rap tempo op. Het aanvallende spel komt vooral van FSG, maar door onnodig balverlies kan Plubos keer op keer gevaarlijk uitkomen. In de zesde minuut valt dan ook de 2-3. Uit een vrije trap na een overtreding van Shirley wordt de bal onhoudbaar voor Vivan hard in de rechterbovenhoek ingeschoten. Een vlotte aanval van Shirley, Sanne en Kelly levert aan Sittardse kant helaas geen kans op.

Na een razendsnelle rush van Sanne over de rechterkant schiet Linda in de twaalfde minuut de gelijkmaker binnen: 3-3. De meiden van FSG voeren de druk dan op,  maar stuiten keer op keer op de sterk keepende Nanouk Groentjes. Ook Plubos krijgt gevaarlijke kansen. Twee minuten voor tijd krijgt Plubos een tienmetertrap na de zesde overtreding. Dit schot gaat net naast. Vlak voor het eindsignaal krijgt Plubos nog een goede mogelijkheid om de volle winst binnen te halen, maar schot en rebound worden knap gekeerd door Vivian. FSG en Plubos delen daarom de punten in Sittard.

De meiden hebben nu een week rust en kunnen zich opmaken voor de inhaalwedstrijd tegen Drachtster Boys op vrijdag 28 oktober.


Verslag FC Plubos
Door Marianne Pluijmers

FC Plubos haalt verdiend punt bij winnaar supercup FSG
Een wedstrijd met diverse kanten.

Na een mat begin, maar met verzorgd positiespel aan beide kanten, verzand de wedstrijd in een te harde en hectische strijd met een zeer spannend slot.

Zonder Bianca Webeling en Marintha Louwe vertrok FC Plubos al om 16.30 uit Alkmaar. Na een lange reis (ruim 3 uur) begon FC Plubos na een goede warming-up geconcentreerd aan de wedstrijd.
De nr. 4 tegen de nr. 6, een goed resultaat zou volgens de stand mogelijk moeten zijn.

Omdat beide teams vanuit een georganiseerde verdediging speelde en niet echt veel druk zette was de eerste fase vrij mat.
Het duurde tot de 7e minuut voordat Nanouk Groentjes het eerste afgeleverde schot op goal kreeg van Shirley Kocacinar en deze wist te keren.
Binnen dezelfde minuut passte FC Plubos tot 3x toe slecht, wat uiteindelijk terecht werd afgestraft door Shirley Kocacinar.

Eerder speelde FC Plubos een 3 tegen 1 situatie voor de goal zelf niet uit.
Het duurde nog 5 minuten totdat Mirjam van Dijk vanuit een scrimmage plotseling alleen op doel afkwam. Zij ronde netjes af: 1-1.
FC Plubos kwam meer en meer in de wedstrijd. Ondanks dat FSG vaker in balbezit was kon zij weinig uitrichten.

Beide keepsters moesten nog wel enige afstandsschoten verwerken. Ilja van de Deure maakte de 2-1 door de bal goed in de lange hoek te plaatsen. Na het veroveren van de bal kon zij vrij langs de zijlijn lopen richting de goal. Helaas kon FC Plubos de voorsprong niet vasthouden tot de rust.
In de laatste minuut voor de wissel scoorde FSG nog door een bal die uiteindelijk ongelukkig (op paal) via de schouder van Nanouk Groentjes in het doel terecht kwam.

Er werd opvallend veel toegelaten door de scheidsrechters, wat zeker in de tweede helft de nodige opstootjes teweeg bracht.
Door positiewisselingen en hard spel probeerde FSG, FC Plubos eronder te krijgen. FC Plubos was echter in deze fase de sterkste ploeg.
International Shirley Kocacinar had helemaal niets in te brengen tegen Brigitte Pluijmers die een zeer sterke partij speelde.
Shirley Kocacinar kreeg zelfs geel voor het bewust ten val brengen van Brigitte Pluijmers, nadat deze haar te slim af was en vrij op kon lopen.
 
 
Ilja van der Deure maakte ook goed gebruik van het toegestane harde spel en deed al het mogelijke om of de bal te veroveren of te behouden.
Helaas kon FC Plubos weer niet profiteren van een 3 tegen 1 situatie. Wel kwamen zij op voorsprong door Ilja uit een vrije trap.
Beide spitsen kregen het zwaar te verduren.

Na 10 minuten moest Kaoutar Oulad Youssef zelfs geblesseerd het veld verlaten nadat zij getorpedeerd werd in een 1 op 1 situatie en hard ten val kwam.
Nog geen anderhalve minuut later lag de gelijkmaker erin na een moment van concentratieverlies bij FC Plubos.

De bal kon probleemloos bij de tweede paal worden ingetikt. De 8 minuten die daarop volgden waren zeer hectisch waarbij de stand alle kanten op kon.
Coach Fien Timisela werd de tribune op gestuurd na een meningsverschil met de tijdwaarneming. Een tien meter trap raakte de paal.
Nogmaals werd een 3 tegen 1 situatie verprutst maar kon ook FSG de opgelegde kans die daaruit volgde niet verzilveren.
In de laatste minuut had Mirjam van Dijk zelfs nog tot 2x toe de kans om te scoren, wat wonderwel niet lukte.

Tot de laatste seconde bleef het spannend.


Statistieken:

Locatie: Stadssporthal te Sittard 

Opstelling FC Plubos:

Nanouk Groentjes, Brigitte Pluijmers, Chantal Pluijmers, Rina Blondeau, Ilja van der Deure, Mirjam van Dijk, Kaoutar Oulad Youssef, Marit Kunst.