Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Reiger Boys 1 | Ronde 9 | Topklasse 2011-2012

Ruime overwinning Beloften vrouwen

Zaterdagmiddag heeft ATC ’65 Da1 / Beloften FC Twente Vrouwen een ruime overwinning geboekt op de Reiger Boys. Op het Trainingscentrum in Hengelo werd het 5-0 voor de ploeg van trainer Arjan Veurink.

Onrustig
    De eerste helft begon wat onrustig en de Reiger Boys hadden duidelijk de overhand in de wedstrijd. De aanvalsters van FC Twente kwamen snel onder druk te staan, waardoor de Reiger Boys vaak de bal wist te veroveren en een aanval in konden zetten. Toch probeerde FC Twente voetballend een oplossing te zoeken en dit leidde in de zevende minuut tot de 1-0. Ondanks deze goal bleef toch de onrust aan de kant van Twente. Na dertig minuten kregen de Beloften meer grip op de wedstrijd. Dit kwam onder andere doordat de organisatie bij de Tukkers beter was, waardoor ook de bal makkelijker werd vastgehouden. In de 24e minuut gaf Van Daelen een mooie steekpass op Westervelt, die de bal tegen de keepster van Reiger Boys aanschoot. In de rebound van deze actie maakte De Kort alsnog de 2-0.

In de tweede helft waren de speelsters van de Beloften FC Twente Vrouwen beduidend de betere. De verdediging stond erg goed en het tempo werd flink hoog gehouden. Hierdoor werd er veel ruimte gecreëerd en dat kwam het spel van FC Twente ten goede. In de 69e minuut kopte Lambers uit een corner van Te Hennepe de bal binnen (3-0). FC Twente bleef deze goede lijn doortrekken en maakte in de 89e minuut de 4-0. Toen Te Hennepe op de valreep in de negentigste minuut nog een corner mocht nemen, kopte Lambers, die de gehele wedstrijd al één van de uitblinkers was, de bal wederom mooi in en was de 5-0 voorsprong voor FC Twente een feit.

Tevreden
    Na afloop van de wedstrijd was Arjan Veurink erg tevreden over de prestaties van zijn team. “Ondanks de moeizame start, hebben wij toch een goede wedstrijd neergezet. Over de gehele wedstrijd gezien waren wij toch de betere.”

Verslag Reiger Boys
    door Hans Spaander

Dames Reiger Boys met lege handen in Hengelo

De vrouwen van Reiger Boys hebben hun uitwedstrijd tegen ATC'65, het beloften-team van FC Twente vrouwen, met 5-0 verloren. In de eerste heft ging de strijd gelijk op en waren er kansen over en weer. ATC'65 ging daar beter mee om en ging de rust in met een 2-0 voorsprong. Na rust was ATC'65 duidelijk sterker en ging de krachtsinspanning van de eerste helft Reiger Boys parten spelen. De vermoeidheid sloeg toe en de thuisploeg kon uitlopen naar een 5-0 overwinning.

Direct na het beginsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Klein Gansey zette Reiger Boys de tegenstander direct onder druk echter zonder resultaat. In de 7e minuut had ATC'65 dit wel. De eerste aanval van de thuisploeg betekende een de 1-0 voorsprong. Een assist van Suzanne de Kort bracht Shanice van de Sanden vrij voor keepster Jesca Willemsen en knalde de bal onhoudbaar in de bovenhoek. Reiger Boys schrok daar niet van en ging weer vol in de aanval. Een vrije trap van Aaike Verschoor werd door keepster Daniëlle de Seriere knap tot corner verwerkt. Twee dieptepasses van Aaike Verschoor brachten achtereenvolgens Jaimy Visser en Bonnie Smit vrij voor keepster De Seriere, die echter niet wenste te capituleren. Ook een individule actie van Jaimy Visser op links leverde geen resultaat op, de bal verdween  naast het doel. In de 42e minuut had de thuisploeg meer geluk. De inzet van Judith Westervelt werd eerst nog gepareerd door keepster Willemsen. In de rebound wist Suzanne de Kort de score naar 2-0 te tillen.

Na rust wist Reiger Boys geen echte kansen meer te creëren. De thuisploeg daarentegen wel. In de 69e minuut kopte Lieke Lambers uit een corner van Linsey te Hennepe de bal onhoudbaar binnen (3-0). Reiger Boys liet de moed zakken en dat leverde voor de thuisploeg in de laatste minuut nog twee extra doelpunten op. In de 89e minuut speelde Suzanne de Kort zich vrij knalde de 4-0 binnen. Kort daarna tilde Lieke Lambers met een kopbal, wederom uit een corner van Te Hennepe, de score naar 5-0.

Locatie: Trainingscentrum Enschede
    ATC ’65 Da1 / Beloften FC Twente Vrouwen – Reiger Boys: 5-0 (2-0)
    Doelpunten:
    7e Shanice van de Sanden 1-0, 42e Suzanne de Kort 2-0, 69e Lieke Lambers 3-0, 89e Suzanne de Kort 4-0, 90e Lieke Lambers 5-0.
    Scheidsrechter: Jan Klein Gansey, geassisteerd door Ties Ruijvekamp (ATC) en Ruud Verschoor (RB).
    Kaarten: geen

ATC'65: Daniëlle de Seriere (k), Josien Jansen (45e Lesley te Winkel), Suzan Boekelder (73e Irene Meijer), Lieke Lambers, Tashira Renfurm, Linsey te Hennepe, Vera Berends, Suzanne de Kort, Judith Westervelt, Yvette van Daelen (62e Anne Bosveld), Shanice van de Sanden.

REIGER BOYS: Jesca Willemsen (k), Stephanie Buitendam (79e Nikita Rutte), Aaike Verschoor, Marintha Louwe, Monique van der Rijst, Sharday Pattinasarany (70e Cynthia Kootker), Tessa Oud, Sue-Ranie Hok-A-Hin, Bonnie Smit, Stefanie Gorter, Jaimy Visser.