Wedstrijdverslag: Saestum 1 - Ste.Do.Co 1 | Ronde 10 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 12 november 2011

rood

Verslag door Ste.Do.Co.
    Door Jan Koppenol

Ste.Do.Co. vist weer achter het net

Na het goede resultaat van vorige week (2-1 overwinning op Ter Leede) was Ste.Do.Co. met goede moed afgereisd naar Zeist want als je kunt winnen van Ter Leede, moet je ook tegen Saestum een goed resultaat kunnen behalen. De ploeg van coach Janny Timisela begon ook nu weer met een 4-4-2 opstelling en daar kreeg Saestum maar weinig vat op.

De eerste twintig minuten gingen gelijk op en in de 25e minuut kreeg Ste.Do.Co. zelfs een grote kans om de score te openen, maar keeper Renate Verhoeven voorkwam dat op bekwame wijze.
    Geen van beide ploegen wist in de eerste helft langdurig de overhand te krijgen, dus het zou gaan afhangen van het feit wie het beste kon omgaan met het geringe aantal mogelijkheden om een goal te maken. In de 43e minuut kreeg Ste.Do.Co. weer een mogelijkheid om de score te openen. Na goed doorjagen van Liza van der Most op keeper Renate Verhoeven, schoot de laatste de bal pardoes in de voeten van Danielle Vermeulen, die de bal onmiddellijk in het lege doel probeerde te plaatsen, maar haar schot werd nog op het laatste moment geblokt en zo werd de rust met een toch wel terechte 0-0 stand bereikt.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Tot de 55e minuut aanbrak, want toen brak Liza van der Most door de Zeistse verdediging heen, maar tot ontzetting van iedereen aan Hoornaarse zijde ging haar inzet net naast. Dit had een waarschuwing voor de Saestum achterhoede moeten zijn, maar die kwam kennelijk niet goed over. Drie minuten later brak Liza van der Most opnieuw door en Eva de Jong vloerde de Hoornaarse aanvaller, waarna scheidsrechter van den Berg een penalty toekende en Eva de Jong een rode kaart toonde. Danielle Vermeulen verzilverde onberispelijk de penalty: 0-1.

Ste.Do.Co. leek op rozen te zitten. Niets was echter minder waar en zoals wel vaker gebeurt met ploegen die met tien man komen te spelen, gooit zo'n ploeg alle schroom van zich af, iedereen gaat een stapje extra doen en daardoor bracht Saestum Ste.Do.Co. in moeilijkheden. Vooral toen bleek de kracht van Dominique Vugts, die vooral met het hoofd menige lange bal van achter uit in een goede aanval wist om te zetten en in de 65e minuut wist zij de 1-1 binnen te koppen, zonder dat de Ste.Do.Co. defensie er iets aan kon doen. Daarmee was de gifbeker voor Ste.Do.Co. nog niet leeg, want in de 75e minuut wist Maureen van Iwaarden  een slordigheidje van de Ste.Do.Co. defensie af te straffen: 2-1. Daarna was het de beurt van Ste.Do.Co. om alle schroom van zich af te werpen, maar kansen voor Michelle Karsdorp, Danielle Vermeulen en Sanne Brand, leidden tot diepe droefenis van de supporters uit Hoornaar niet tot een goal.

Locatie: Sportcomplex  Saestum