Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - The Counters | Ronde 19 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Zaalvrouwen Drachtster Boys tweede in landelijke Eredivisie

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys een degelijke zaalvoetbalwedstrijd. Het publiek stond er niet van op de banken, maar er werd wel gewonnen met 7-2. Esther van Toledo maakte drie doelpunten. Door het verlies van de nummer twee, ZVV Watervogels in Sittard tegen FSG met 5-3, staan de Drachtster vrouwen momenteel door een beter doelsaldo op een tweede plaats.

The Counters maakten hun naam in de eerste helft meer dan waar. In een handbalverdediging bleven zij rond de cirkel voor het doel staan. Doordat Drachtster Boys in een veel te laag baltempo voetbalde, leverde dit pas in de elfde minuut het eerste doelpunt op. Esther van Toledo maakte fraai af en scoorde de 1-0. Kort daarna kwamen de Counters uit een “counter” terug door Marjolein Sturop. 1-1. In de laatste vijf minuten kon Sylvia van der Geest in de rebound binnen schieten, na een schot op de paal van Marleen Reenders. 2-1. Maar nog in dezelfde minuut kwamen The Counters opnieuw langs zij na slordig verdedigen. Eke Wardenaar kon de stand weer gelijk trekken. 2-2.Vlak voor rust veroverde Esther van Toledo de bal en schoot de bal in de verre hoek raak. 3-2.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. Alleen The Counters werden niet meer gevaarlijk. Drachtster Boys speelde het degelijk en beheerst uit. Na acht minuten scoorde Lotte Donath uit een lange uitgooi van keepster Teuny Bosma. 4-2. Even later kon Marleen Reenders na een goede beweging alleen op de keepster af. Ze bleef koelbloedig en schoot de 5-2 binnen. Nadat Vera Veelers de bal langs de zijlijn onderschepte, vond zij de meegelopen Marleen Reenders en zij rondde beheerst af. 5-3. Het laatste doelpunt van de avond ontstond doordat Marleen Reenders het duel om de bal won. Zij vond de mee opgekomen Sylvia van der Geest en deze bediende Esther van Toledo bij de tweede paal. Zij kon hierdoor eenvoudig haar derde doelpunt van de avond binnen lopen.

Aankomende vrijdagavond 15 maart zijn de dames vrij, maar vrijdagavond 22 maart spelen zij opnieuw thuis om 21.15 uur, in de Korfbalhal in Drachten. Tegenstander is dan de hekkensluiter in de competitie AORC/Lebo Vastgoed uit Amsterdam.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – The Counter VR1: 7-2